Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Φεβ-2011 12:24

  Τι αναφέρει η Μαργαρίτα Καραβασίλη για το project χρυσού στη Χαλκιδική

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αφορμή το δημοσίευμα (28 Ιανουαρίου) του Capital.gr  «Όταν ο χρυσός δεν φέρνει πιο κοντά... τις επενδύσεις» στο οποίο γίνεται λόγος:

  - Για την βραδύτητα που φαίνεται να χαρακτηρίζει την διαδικασία της «ανοιχτής διαβούλευσης» για το εργοστάσιο εκμετάλλευσης χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων που σχεδιάζει στη Χαλκιδική η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και

  - Για την μεταφορά της διαδικασίας διαβούλευσης από την Χαλκιδική στην Αθήνα, 


  η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη με παρέμβασή της στο Capital.gr επισημαίνει ότι:

   1. Η απόφαση για τον "επαναπροσδιορισμό" της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης που είχε εξαγγείλει το ΥΠΕΚΑ για το επενδυτικό σχέδιο της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε." ελήφθη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και όχι προσωπικά από εμένα, με σκοπό τον ουσιαστικό διάλογο και την αποφυγή τοπικών "τριβών", ασχέτων προς αυτή καθαυτή την επένδυση!

  2. Η διαδικασία προβλέπεται ότι σύντομα θα συνεχισθεί με γοργό ρυθμό και χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινωθεί άμεσα στους εμπλεκόμενους.

  Η απάντηση του συντάκτη:  Στο ρεπορτάζ δεν κρίνεται το ορθόν ή μη της μεταφοράς της διαδικασίας διαβούλευσης από την Χαλκιδική στην Αθήνα. Αντίθετα γίνεται λόγος για την βραδύτητα με την οποία διεξάγονται οι συνομιλίες του αρμοδίου Περιβάλλοντος με τους εμπλεκόμενους φορείς, με δεδομένο ότι η διαβούλευση μετράει ήδη δύο μήνες ζωής. Αυτό, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, καθυστερεί εκ νέου τη σχεδιαζόμενη επένδυση χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, την στιγμή που οι επενδύσεις είναι το μεγάλο ζητούμενο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ