Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Νοε-2018 12:55

  PYRAMIS, µια σύγχρονη ελληνική εταιρεία στην εποχή της εξωστρέφειας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύµβουλος

  Κατατάσσεται µεταξύ των µεγαλύτερων παραγωγών ανοξείδωτων και γρανιτένιων νεροχυτών, με ιδιόκτητη παραγωγή και εγκαταστάσεις στη Βόρειο Ελλάδα. 

  Ο λόγος για την Πυραµίς Μεταλλουργία Α.Ε. (Pyramis Metallourgia), η οποία ιδρύθηκε το 1959 από τον επιχειρηµατία κ. Αλέξανδρο Μπακατσέλο και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταφέρει περήφανα να εξελιχθεί από µια οικογενειακή ελληνική παραγωγική εταιρεία σε έναν πολυεθνικό όµιλο, που δραστηριοποιείται µε το εµπορικό όνοµα Pyramis στον παγκόσµιο τοµέα της παραγωγής και εµπορίας ολοκληρωµένων λύσεων για την κουζίνα και το µπάνιο.  

  Η εξαγωγική δραστηριότητα της Pyramis καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της, µε εξαγωγές σε 5 ηπείρους και 65 χώρες. Στην Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση µε ποσοστό που αγγίζει το 30% και µε βραβεία αναγνώρισής της ως "Σηµαντικότερη Ελληνική Εταιρεία". Διαθέτει, όµως, και θυγατρικές µε εµπορική έδρα και αποθήκες σε 9 χώρες: Ηνωµένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Γερµανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουµανία, Τσεχία, Ρωσία και Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα.

  Με 60 χρόνια εµπειρίας στον κλάδο και µε τη δυναµικότητα των παραγωγικών µονάδων σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς στα 1.600.000 τεµάχια νεροχυτών ετησίως, η Pyramis συγκαταλέγεται ανάµεσα στους µεγαλύτερους παραγωγούς ανοξείδωτων και συνθετικών νεροχυτών.

  Στο τιµόνι βρίσκεται ο Νικόλαος Μπακατσέλος, ο οποίος ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες αναλαµβάνοντας καθήκοντα διευθυντή εξαγωγών, ενώ από το 2010 βρίσκεται στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συµβούλου του οµίλου.    

  Σύµφωνα µε τον Νικόλα Μπακατσέλο: "Πολλά έχουν αλλάξει από το 1959, όµως κάποια πράγµατα έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτα και αποτελούν την κινητήρια δύναµή µας. Αυτά είναι: η δέσµευση προς τους πελάτες µας να παρέχουµε προϊόντα υψηλής ποιότητας και σχεδιασµού και το πάθος µας να πουλάµε τα προϊόντα µας σε όλο τον κόσµο". 

  Σχετικά µε την πορεία του κλάδου των κατασκευών και της ανακαίνισης, ο κ. Μπακατσέλος αναφέρει ότι από το 2012 η παγκόσµια οικονοµία δείχνει συνεχή σηµεία ανάπτυξης. "Το πέρασµα από την κρίση αποκάλυψε µια νέα δυναµική, η οποία απαιτεί την προσήλωσή µας στην ποιότητα και την προσαρµογή στις τοπικές ανάγκες των αγορών µας, προσφέροντας καλύτερα σε ποιότητα και πιο ανταγωνιστικά προϊόντα".

  Προσθέτει ότι "η Pyramis θα συνεχίσει δυναµικά τη στρατηγική της εξωστρέφειας, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και στο ανθρώπινο δυναµικό της και διευρύνοντας µε αυτόν τον τρόπο το µερίδιο αγοράς της παγκοσµίως".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ