Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Μαρ-2023 00:03

  Μόνο το παραμύθι ξέρουν

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018, ο Αλέξης Τσίπρας και οι αρμόδιοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλ, ισχυρίζονταν ότι η φονική πυρκαγιά που είχε εξελιχθεί σε Μάτι, Νέο Βουτζά και τα άλλα προάστια της Ανατολικής Αττικής, βρισκόταν σε εξέλιξη. Δήλωναν πως δεν υπήρχαν νεκροί, ότι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης θα επιχειρούσαν με το πρώτο φως και αλλά τέτοια, που θ' αποδεικνύονταν ξεκάθαρα ψέματα και απόλυτα προσβλητικά της νοημοσύνης μας.

  Στην πραγματικότητα ο πύρινος φονιάς είχε ήδη πάψει να υπάρχει από μόνος του, έχοντας καταλήξει στην ακτογραμμή και αφήνοντας πίσω του 103 αθώους νεκρούς! Εκείνο το καταραμένο βράδυ, τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες, σύσσωμη η κυβερνητική νομενκλατούρα έστησε μια άνευ προηγουμένου θεατρική παράσταση του παραλόγου, με στόχο να παραπλανήσει κοινωνία και πολίτες και να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της για την τρομερή καταστροφή. 

  Κι όταν είδε πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα καταφέρει, κράτησε τη Βουλή μια ολόκληρη εβδομάδα ανοικτή παρά τον προεκλογικό χρόνο και μετέβαλε όλα τα αδικήματα εκείνα για τα οποία θα μπορούσαν να δικαστούν στελέχη της ή στελέχη του κομματικού μηχανισμού της, σε πλημμελήματα. Υποχρεώνοντας έτσι τη Δικαιοσύνη να μπορεί να τιμωρήσει μόνο με ποινές-χάδια τους υπεύθυνους για τον χαμό τόσων ψυχών…

  Προχθές, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, 20 ημέρες μετά την τρομερή τραγωδία των Τεμπών ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το σταθμαρχείο του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας, όπου διαπράχθηκαν τα τρομερά λάθη που κόστισαν τη ζωή 56 ανθρώπων. Αυτή την εικόνα τουλάχιστον έδιναν οι σχετικές ανακοινώσεις και αυτό παρουσίαζαν όλες οι δηλώσεις του, μέσω των οποίων κατακεραύνωνε την κυβέρνηση. Δηλώσεις οι οποίες έγιναν σε ένα κτίριο-γιαπί, από την κατάσταση του οποίου συμπέρανε πως "αποδεικνυόταν τα ψέματα της κυβέρνησης για την ύπαρξη τοπικού συστήματος τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ" κ.λπ. 

  Στην πραγματικότητα, επισκέφθηκε και έκανε τις δηλώσεις μέσα στο υπό κατασκευή κτίριο του νέου σταθμαρχείου, το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το παλιό και αναμένεται να παραδοθεί σε λίγες εβδομάδες. Δεν υπάρχει δε, καμία ένδειξη ότι επισκέφθηκε το εν λειτουργία σταθμαρχείο, ώστε να έχει ρεαλιστική άποψη!

  Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο να βρίσκεται κανείς υποχρεωμένος από τα γεγονότα και τις πράξεις ορισμένων, να ζωντανεύει τρομερές καταστάσεις, εικόνες απόλυτης θλίψης και απερίγραπτου πόνου. Ειδικά όταν αυτή η κίνηση μπορεί εύκολα να εμφανιστεί ως προσπάθεια συμψηφισμού ή/και απαλοιφής ευθυνών. 

  Όμως υπάρχουν φορές που δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Η, απολύτως όμοια και τις δύο φορές, συμπεριφορά του Τσίπρα και των επιτελείων του πρέπει να καταδειχθεί με απόλυτη βεβαιότητα. Κι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι η παράλληλη παρουσίαση των γεγονότων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όταν μιλάμε για το άκρο άωτο της αισχρότητας. Χρειάζεται για να εξουδετερωθεί πλήρως το "παραμύθι", στο οποίο πιστεύει τόσο πολύ και τόσο βαθειά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Ενώ ταυτόχρονα βοηθά τα μέγιστα να γίνει κατανοητό από όλους, πως η συγκεκριμένη αντιπολίτευση είναι αυτή που είναι, και δεν πρέπει να υπάρχουν άλλες, μεγαλύτερες απαιτήσεις ή προσδοκίες για την απόδοσή της. Αυτό μπορούν, όχι άλλο. "Γαϊδούρι ο Αστραχάν" αν θέλετε, για να θυμηθούμε και τον μεγάλο Θανάση Βέγγο!

  Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο παραμένει ένα και το αυτό για τη χώρα, εδώ και κάποια χρόνια! Να βρεθεί ικανή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία θα ασκεί πραγματική και ρεαλιστική πίεση στην κυβέρνηση, με γνώμονα το βέλτιστο αποτέλεσμα για τη χώρα και όχι στο κομματικό δυναμικό. Αλλιώς, η έλλειψη πίεσης οδηγεί σε χαλαρότητα και αυτή οδηγεί σε λάθη τα οποία, όπως δείχνει η εμπειρία, ενίοτε αποδεικνύονται μοιραία.

  Σε συμπέρασμα αυτό τουλάχιστον, δεν μπορεί να και δεν διαφωνεί νομίζω, κανείς! 

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ