Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 00:03

  Κάποιος πρέπει να του κάνει πλάκα!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα. Με την κυβέρνηση να κυριαρχεί στο προνομιακό γι’ αυτήν πεδίο της οικονομίας, προσπαθεί να την πλήξει με όποιον άλλο τρόπο τού βρίσκεται εύκαιρος. Αλλά μάταια…

  Προσπαθεί να δελεάσει ψηφοφόρους, ξεπερνώντας σημαντικά τις ιδιαίτερα αυξημένες επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης με… λεφτόδεντρα, αλλά κανένα αποτέλεσμα. Γεγονός όχι παράλογο, εάν αναλογιστούμε ότι το 2015, η kolotoumba και η μετατροπή των… νταουλιών σε τρίτο μνημόνιο απέχουν πολύ λίγα χρόνια κι ότι οι πολίτες ξεχνούν αλλά όχι σε αυτό τον βαθμό και τόσο σύντομα. Οπότε, δημοσκοπικές μετακινήσεις ποσοστών γιοκ!

  Αναζητώντας λοιπόν τρόπους να πλήξει τη δημοφιλία Μητσοτάκη και τα εξαιρετικά υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά (μην πιστεύετε ότι δεν επηρεάζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν υπάρχει αυτό το είδος πολιτικού), προσπαθεί να πλήξει την κυβέρνηση δημιουργώντας κλίμα φόβου για την… επιβίωση της δημοκρατίας, καταρράκωσης θεσμών, καθιέρωσης "χούντας" (άραγε έχει σκεφτεί ποτέ τι θα του συμβεί, αν μετοικήσει στην αγαπημένη του Βενεζουέλα, σαν απλός πολίτης;) κ.ο.κ. Και πάλι οι προσπάθειες αποδεικνύονται άκαρπες και ανούσιες!

  Παρόλα αυτά τις συνεχίζει απτόητος. Είτε επειδή δεν γνωρίζει πώς να κινηθεί διαφορετικά με ουσία και σοβαρότητα, είτε επειδή προετοιμάζει το έδαφος για αμφισβήτηση αποτελέσματος στις επερχόμενες εκλογές. Πιθανότατα να ισχύουν και τα δύο!

  Σε κάθε περίπτωση και στο πλαίσιο αυτής της αντιπολιτευτικής… στρατηγικής (θου Κύριε…), μόλις προχθές προχώρησε στην εξαγγελία μιας πραγματικά ακραίας αντιθεσμικής τακτικής, στην αποχή από όλες τις ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο. Προσπαθώντας να "εκβιάσει" επίσπευση των εκλογών, καταρρακώνει το Σύνταγμα και την αρχή της δεδηλωμένης, που ο ίδιος επεδίωξε την επιβεβαίωσή της, η οποία και δόθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. 

  Αλήθεια, εάν δεν πιστεύει και δεν του αρκεί η εκπλήρωση των συνταγματικών προβλέψεων, γιατί κατέθεσε την πρόταση μομφής; Γιατί δεν προχώρησε απευθείας στην αποχή από τις ψηφοφορίες; Όπως έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές στο παρελθόν; Μήπως γιατί, όπως ανέφερε ο πρωτοκλασάτος κύριος Τζανακόπουλος, "δεν μιλούν συνταγματικά αλλά πραγματικά!";

  Τέλος πάντων. Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαλαλούν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ότι "η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν λειτουργεί", ότι "έχουμε κυβέρνηση εκτροπής", "ζούμε σε χούντα" και όλα τα υπόλοιπα γραφικά αριστερίστικα επαναστατικά κλισέ που δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι!

  Είναι προφανές όμως ότι ισχύει και σε αυτή την περίπτωση ο γνωστός κανόνας της ζωής πως η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, αλλά οι ικανοί χτίζουν την τύχη τους οι ίδιοι! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιθεσμική και αντιδημοκρατική απόφαση για αποχή από τις ψηφοφορίες στην Βουλή και δημοσιεύτηκε παγκόσμια ο εγκυρότερος δείκτης της ποιότητας Δημοκρατίας που υπάρχει στον πλανήτη, ο Democracy Index του Economist Intelligence Unit (EIU).

  Πρόκειται για δείκτη που για τον υπολογισμό του χρησιμοποιούνται 60 διαφορετικές μετρήσιμες παράμετροι και μετρά την ποιότητα της υπάρχουσας Δημοκρατίας σε κάθε μία από τις 167 που θεωρούνται ότι πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια του θέτει ο EIU, για να χαρακτηρίζεται ένα επικρατούν πολίτευμα, δημοκρατικό. 

  Με βάση λοιπόν τις μετρήσεις για το 2022, η Ελλάδα έχει κερδίσει 9 ολόκληρες θέσεις (από την 34η έφθασε στην 25η), απέχει μόλις 3 εκατοστά της μονάδας (0,03!!) από το να χαρακτηρίζεται "Δημοκρατία χωρίς ουσιώδη ελαττώματα" και βρίσκεται ψηλότερα (δηλ. διαθέτει ουσιαστικά καλύτερη Δημοκρατία) από χώρες όπως η Ιταλία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία κ.ά. 2 (ολογράφως ΔΥΟ) μόλις ημέρες αφότου ο παμμέγιστος Δημοκράτης Αλέξης Τσίπρας, κήρυξε αγώνα κατά της δημοκρατικής εκτροπής της Χούντας Μητσοτάκη!   
  Ε, μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει κάποιος εκεί ψηλά, βλέπει τα διάφορα ευτράπελα που σκαρφίζεται "ο σύντροφος ο Αλέξης ο Τσίπρας", και του σκαρώνει χοντρές (αλλά ΧΟΝΤΡΕΣ) πλάκες; Μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση; Όχι πείτε μου, μπορεί να υπάρχει;

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ