Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Δεκ-2022 00:03

  Άμα έχεις τέτοιους αντιπάλους, τι τους θες τους συμμάχους;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έγινε χθες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όλοι οι παροικούντες αλλά και οι ακροθιγώς ενδιαφερόμενοι με την πολιτική, περίμεναν με προσοχή ν’ ακούσουν επιτέλους κάποια ουσιαστική παρέμβαση για το ζήτημα των υποκλοπών.

  Μάταια! Το μόνο που είδαμε ήταν μια ακόμη, πραγματικά στείρα αντιπαράθεση (ζητώ συγνώμη για το κλισέ αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον χαρακτηρισμό που να ταιριάζει) που δεν εξυπηρετεί παρά μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

  Κι όσον αφορά την κυβέρνηση, είναι λογικό. Όταν η αντιπολίτευση σε αντιμετωπίζει με θύελλα κατηγοριών, οφείλεις να απαντήσεις. Έστω κι αν αυτές οι κατηγορίες είναι έωλες, με παντελή έλλειψη αποδείξεων και οπωσδήποτε εκτεταμένα αμφισβητήσιμες.

  Η άλλη πλευρά όμως; Η οποία ακολουθεί αυτή τη συγκεκριμένη τακτική εδώ και μήνες, χωρίς να βλέπει το παραμικρό όφελος αλλά αντιθέτως παρατηρεί την κυβέρνηση να ενισχύεται; Δεν την απασχολεί το ζήτημα; 

  Το βέβαιο είναι πως τα επιτελεία των αντιπολιτευόμενων κομμάτων δεν αφιερώνουν αρκετή φαιά ουσία για να δημιουργήσουν τα επιχειρήματα εκείνα που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ικανά να πλήξουν την κυβέρνηση ουσιαστικά! Ή, έστω, με έναν τέτοιο τρόπο που η ζημία να γίνει αντιληπτή! Διότι άλλη εξήγηση για τα διάφορα ευτράπελα που παρατηρούμε στις πολιτικές διαμάχες τα τελευταία (πολλά) χρόνια, δεν υπάρχει.

  Πάρτε για παράδειγμα, ένα μικρό σε έκταση αλλά χαρακτηριστικό της κατάστασης, περιστατικό που διεδραματίστηκε χθες στο Κοινοβούλιο.

  Αρχικά ο κύριος Τσίπρας απεύθυνε (ρητορική; ) ερώτηση στον πρωθυπουργό για ποιο λόγο δεν κάνει μήνυση σε αυτούς που χαρακτηρίζει συκοφάντες. Όταν ο πρωθυπουργός στον αντίλογό του εξήγησε πως δεν αρμόζει σ’ έναν πρωθυπουργό να "κυνηγά" δημοσιογράφο, λόγω της ισχύς που του παρέχει η θέση του, ο Αλέξης επιδόθηκε στο αγαπημένο του σπορ. Πραγματοποίησε μια από τις γνωστές και συνηθισμένες του  θεαματικές στροφές… 360ο, μια αριστοτεχνική kolotoumba, παραδεχόμενος πως όντως ένας πρωθυπουργός θα έδινε πολύ κακό παράδειγμα αν έκανε μηνύσεις προς δημοσιογράφο. Αλλά αμέσως ρώτησε (τον πρωθυπουργό) γιατί δεν προχωρούν σε μηνύσεις τα υπόλοιπα πρόσωπα που (υποτίθεται) ότι παρακολουθούνταν! Λες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και ο κάθε πρωθυπουργός) μπορεί ή έχει αρμοδιότητα και υποχρέωση να γνωρίζει τι σκέφτονται οι άλλοι!!! 
  Μιλάμε για μπουρδολογία ολκής!

  Το εντυπωσιακότερο του πράγματος είναι ότι, το πρώτο επιχείρημα  περί μήνυσης, έχει εκφραστεί από τον γνωστό εκδότη που εκτοξεύει τις παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, εδώ και καιρό και επανειλημμένα! Με την απάντηση να είναι κάτι περισσότερο από προφανής! Κι όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το επαναλαμβάνει στεντόρεια για να το απορρίψει ο ίδιος και να υιοθετήσει άλλο, εξίσου γελοίο, μερικά μόλις λεπτά αργότερα!!!

  Αντίστοιχη είναι η στρατηγική και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των υποκλοπών ευρύτερα (τρομερά δυσανάλογος θόρυβος, με κενό αποδείξεων και αντιδημοκρατικούς, βλακώδεις ισχυρισμούς περί υποχρέωσης του κατηγορουμένου ν’ αποδείξει την αθωότητά του), στο μεταναστευτικό (η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται σε τέτοιο βαθμό με τις Τουρκικές θέσεις, ώστε ουσιαστικά θα μπορούσε να αποτελεί εκπρόσωπο της Τουρκίας στην χώρα) και πάει λέγοντας.

  Παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια ακούμε για την περιβόητη στροφή που θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, βλέπουμε από την πλευρά τους μόνο την παρατεταμένη επανάληψη ακραίων, μη ρεαλιστικών και ιδιαίτερα αντιπαραγωγικών θέσεων, σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εκάστοτε πολιτική επικαιρότητα. Σε τέτοιο βαθμό που το αστείο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να ζητά από τον Θεό να διατηρήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην μοιάζει καθόλου αστείο, αλλά μια πολύ λογική σκέψη!

  Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως ο πρωθυπουργός δεν έχει τίποτε να χάσει αν, στην βραδινή του προσευχή, απευθύνει και μια έκκληση στον Κύριο, να κρατά τον κύριο Τσίπρα υγιή και ικανό να παραμένει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο σε καλό μπορεί να του βγει…

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ