Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Δεκ-2022 00:03

  Παραχάραξη και αριθμοφασιμός!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, οπωσδήποτε το μεγαλύτερο της Αριστεράς, αρέσκεται ιδιαίτερα ν’ ακολουθεί πιστά το δόγμα: "εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις επιδιώξεις, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν". Για λόγους που μόνο εξαιρετικά ικανοί, ειδικευμένοι ψυχολόγοι μπορούν ν’ ανιχνεύσουν και να διερευνήσουν, μια μερίδα συμπολιτών μας, μονίμως αντιτίθεται σε οτιδήποτε προσδιορίζει η λογική. 

  Κατ’ αυτούς, η υπερδεκαετής οικονομική κρίση δεν οφείλετο στη δημοσιονομική απειθαρχία και σπατάλη αλλά στις μίζες και τα μνημόνια που έφεραν την κρίση. Το γεγονός πως οι πρώτες, με τους πιο... γενναιόδωρους υπολογισμούς δεν ξεπερνούν το 20% του κρατικού χρέους, δεν έπαιζε κανένα ρόλο. Όπως επίσης δεν έχει (ναι, το πιστεύουν ακόμη και σήμερα) καμία σημασία για αυτούς ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να τιθασευτεί και να θεραπευτεί η κρίση που είχε αρχίσει 2 (περίπου) χρόνια πριν αυτά συζητηθούν, έστω!

  Όμοια, δεν πιστεύουν στην επιστήμη και θεωρούν τα εμβόλια κατά του SARS-COV-2, μια μέθοδο για να επηρεάσει-αλλάξει το DNA τους. Λες και δεν μετρούν τα δισεκατομμύρια των πολλαπλά εμβολιασμένων και τα εκατομμύρια των νεκρών που έφυγαν απροστάτευτοι, παρότι δεν έχουν καμία λογική απάντηση για τους λόγους που θα ήθελε η "παγκόσμια ελίτ" να "τους μεταλλάξει", να "τους σκοτώσει" κ.ο.κ. 

  Το σκηνικό έχει πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να έχουμε ευθεία αμφισβήτηση π.χ. των σεισμολόγων όταν καλούνται να παρουσιαστούν στην τηλεόραση και να εξηγήσουν τα φαινόμενα που εξετάζει η επιστήμη τους. Το ίδιο συμβαίνει με τους εμπειρογνώμονες φυσικών καταστροφών, τους μετεωρολόγους κ.ο.κ. 

  Φυσικά, πρώτα και εκλεκτά (sic) στην προτίμηση  όλων αυτών που αμφισβητούν και αρνούνται τα προφανή (τις περισσότερες φορές) στοιχεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κατ’ αυτούς, τα πάντα που δημοσιεύονται-παρουσιάζονται σε ΜΜΕ, εάν δεν τους βολεύουν, είναι "στημένα", υποβολιμαία! Το γεγονός πως τα μέσα, πριν και πρώτα απ’ όλα, είναι επιχειρήσεις και έχουν ως κυρίαρχο μέλημά τους να παρέχουν στον αναγνώστη-πελάτη αυτό που εκείνος επιζητά, δεν τους απασχολεί ούτε δευτερόλεπτο...

  Η εντονότερη και πιο πρόσφατη περίπτωση εκδήλωσης αυτής της παράλογης συμπεριφοράς που εσκεμμένα παραβλέπει ή και παραγνωρίζει τα (προφανή) στοιχεία είναι εκείνη της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις δημοσκοπήσεις.
  Την τελευταία πενταετία πρέπει να έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 250 δημοσκοπήσεις, από περισσότερες από 5 εταιρείες και σε αυτές έχουν συμμετάσχει (είτε ως ερωτώμενοι, είτε ως ερωτώντες) περισσότεροι από 15 χιλιάδες άνθρωποι. Όλες δε οι μετρήσεις αυτές παρουσιάζουν το ίδιο αποτέλεσμα: διαφορά πολύ μεγαλύτερη του στατιστικού λάθους μεταξύ του κυβερνόντος κόμματος και αυτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντίστοιχου μεγέθους διαφορές μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Η ομοιομορφία των αποτελεσμάτων, ως προς το κεντρικό συμπέρασμα, έχει τέτοια έκταση και μέγεθος που, εάν δεχτούμε ότι υπάρχει κάποιου είδους μεθόδευση θα πρέπει να δεχτούμε και ότι στην Ελλάδα έχει πραγματοποιηθεί και η μεγαλύτερη συνωμοσία στην Ιστορία του ανθρώπινου είδους. Κάτι που βέβαια, είναι αδύνατον να ισχύει. Γιατί; Μα επειδή τα πλήθη ατόμων και γεγονότων είναι τόσο μεγάλα και τόσο εκτεταμένα, που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να υπάρξει παραχάραξη, χωρίς να γίνει αντιληπτή. 

  Παρ’ όλα αυτά, ολόκληρος ο πολιτικός φορέας ΣΥΡΙΖΑ, εκατοντάδες πρόσωπα που υποτίθεται διακρίνονται για την εμπειρία τους σε θέματα πολιτικού αγώνα, επιμένει πως οι δημοσκοπήσεις "είναι αφερέγγυες", "δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα της κοινωνίας" και πάει λέγοντας! Αγνοώντας τα συντριπτικά στοιχεία και αποκαλώντας όποιον τολμήσει να τους τα παραθέσει, "αριθμοφασίστα"!

  Αντί να επικεντρωθούν στο πασιφανές πρόβλημα, προτιμούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, το παράλογο λογικό, να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στα δικά τους θέλω! Χωρίς να επιτρέπουν στον εαυτό τους και τους συντρόφους, την παραμικρή αυτοκριτική και χωρίς να δίνουν στην λογική την παραμικρή ευκαιρία! Προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τον δικό τους φασισμό στους αριθμοφασίστες! 

  Υπάρχει άραγε παραμικρή πιθανότητα να νικήσει ο φασισμός τα αδιάψευστα στοιχεία, το "παραμύθι" την απτή πραγματικότητα;  Θέλω να πιστεύω πως όχι!, Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ