Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Οκτ-2022 00:03

  Πολλή δουλειά, πριν είναι πολύ αργά!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πριν λίγες ημέρες, την Πέμπτη 27/09, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε ερευνητική επιχείρηση στην φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου και κάμποσα νοικιασμένα διαμερίσματά της, εκτός κεντρικού κτιρίου. Το "προϊόν" αυτής της επιχείρησης, τα ευρήματά της, προκαλούν ταυτόχρονα μεγάλη εντύπωση αλλά και πραγματικό φόβο.

  Σημαντικές ποσότητες "σκληρών" ναρκωτικών όπως επίσης πολλά όπλα και πυρομαχικά, ενώ έγιναν πολυάριθμες συλλήψεις και η αστυνομία θεωρεί πως εξάρθρωσε σπείρα ληστών και εμπόρων ναρκωτικών, που χρησιμοποιούσαν τους πανεπιστημιακούς χώρους, ως ορμητήριο και κρησφύγετο!

  Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, αυτή η κατάσταση είχε ξεκινήσει από το 2018 και είχαν πραγματοποιηθεί άλλες δύο "επιδρομές", οι οποίες όμως δεν είχαν αποδώσει το παραμικρό διότι οι αστυνομικοί εύρισκαν τους χώρους άδειους! Προφανώς επειδή οι κακοποιοί προειδοποιούνταν για την επικείμενη επιδρομή, από κάποιον ή κάποιους. Στο σημείο αυτό σημειώστε ότι στην επιχείρηση της Πέμπτης συνελήφθη δόκιμη αστυφύλακας που ζούσε (!!!) στην εστία και διατηρούσε αισθηματική σχέση με έναν από τα μέλη της σπείρας!

  Επιπλέον, στις πολλαπλές καταγγελίες πανεπιστημιακών και περιοίκων, για τα όσα συνέβαιναν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, οι εκάστοτε αστυνομικοί στους οποίους γίνονταν οι καταγγελίες, ρωτούσαν εάν οι ποσότητες των ναρκωτικών που καταγγέλλονταν, ήταν... αρκετά μεγάλες ώστε να στοιχειοθετείται κακούργημα! Το επαναλαμβάνω διότι είναι πραγματικά απίστευτο: σε φοιτητική εστία πωλούνταν ναρκωτικά και η αστυνομία αναζητούσε τον βαθμό του αδικήματος, πριν δράσει. Δηλαδή ζητούσε από τους πολίτες να κάνουν (μέρος) της δουλειά της, πριν την κάνει αυτή!!! 

  Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αποχωρώντας από την επιχείρηση δέχτηκε επίθεση από έναν εκ των κακοποιών (που αποδείχθηκε πως ήταν ο επικεφαλής της σπείρας) με κατσαβίδι, οπότε και απάντησε πυροβολώντας τον, με το υπηρεσιακό της όπλο.

  Σε οποιαδήποτε δημοκρατική, ευνομούμενη χώρα κανείς δεν θα ασχολούνταν με το θέμα. Απλά θα γινόταν ενδελεχής έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η αστυνομικός βρισκόταν πράγματι σε αυτοάμυνα και, εφόσον αυτό επιβεβαιωνόταν, το ζήτημα θα τελείωνε εκεί. Όχι όμως και στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα! Εδώ ξεσηκώθηκαν οι διάφοροι αλληλέγγυοι, αριστεροί, αριστεριστές κ.λπ. και κατήγγειλαν την κοπέλα, επειδή υπερασπίστηκε τη ζωή της!

  Με σαθρές και έωλες δικαιολογίες του τύπου "και τι θα γινόταν εάν περνούσε ένας άλλος φοιτητής εκείνη την ώρα;"! Δηλαδή αυτοί οι φοιτητοπατέρες, θεωρούν πως η αστυνομικός θα έπρεπε να υποστεί την επίθεση χωρίς ν’ αντιδράσει και πιθανόν να τραυματιστεί σοβαρότερα (μεταφέρθηκε στο 401), για να μην... τρομάξει κανείς φοιτητής. Το γεγονός πως ελάχιστοι φοιτητές υπήρχαν στον χώρο επειδή τους είχαν διώξει (κυριολεκτικά, με απειλές και βία) οι κακοποιοί, δεν φάνηκε να απασχολεί κανέναν από τους αλληλέγγυους στον... κατσαβιδοφόρο γκάγκστερ!

  Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς αντίστοιχων του είδους που γίνονται τα τελευταία χρόνια, με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου δημόσιων χώρων που ανήκουν σε φορείς του δημοσίου, αλλά έχουν καταληφθεί και μεταβληθεί σε άντρα εγκληματικότητας και κρησφύγετα τρομοκρατών (η συγκεκριμένη σπείρα κατέθετε χρήματα στον λογαριασμό του βομβιστή που επιχείρησε να σκοτώσει τον πρώην πρωθυπουργό Παπαδήμο!). Είναι σίγουρα ενθαρρυντικό το γεγονός πως πλέον δεν γίνονται ανεκτές τέτοιες καταστάσεις. Οι λεπτομέρειες όμως (3 χρόνια ουσιαστικής αδράνειας από την ΕΛΑΣ, αριθμός υπαρχόντων ακόμη καταλήψεων, αντιδράσεις για την αστυνομικό που τόλμησε να υπερασπιστεί την ζωή της κ.ο.κ.), αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ναι μεν υπάρχει πρόοδος αλλά η κατάσταση απέχει έτη φωτός από το να μπορεί να χαρακτηριστεί, έστω, αποδεκτή από νομοταγείς πολίτες.

  Οπότε είναι ευχής έργο να γίνουν πολλά και πολύ γρήγορα βήματα προς την κατεύθυνση της νομιμότητας παντού, διότι διαφορετικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θρηνήσουμε πράγματι αθώα θύματα. 

  Όχι από περαστικούς φοιτητές ή κάποια αστυνομικό που αποφάσισε να υπερασπιστεί την ζωή της, αλλά από κάποιον μεροκαματιάρη, απλό, καθημερινό άνθρωπο που θα αποφασίσει να μην "κάνει πως κοιμάται", όταν μπουκάρουν στο σπίτι του οι κλέφτες...

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ