Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουλ-2021 00:03

  Ουσίες και... πνεύματα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπάρχει μία θεραπευτική ουσία, η οποία κατασκευάζεται τεχνητά για να αντικαταστήσει "αδελφή" ουσία που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός. Παράγεται με γενετική μηχανική και τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA σε κολοβακτηρίδια. Εισάγεται στον οργανισμό του ασθενή ενέσιμα, δεν επιτρέπεται να αναμειχθεί με οποιοδήποτε άλλο υλικό ή οποιαδήποτε άλλη ουσία και συνδέεται σε υποδοχείς κυττάρων που, υπό κανονικές συνθήκες, προορίζονται για άλλες χρήσεις και επιτελούν διαφορετικό έργο.

  Περιέχει καυστική σόδα, ψευδάργυρο, υδροχλωρικό οξύ και διάφορα άλλα, άκρως επιβλαβή (αν χορηγηθούν ανεξάρτητα και κατά μόνας το κάθε ένα) για τον οργανισμό, συστατικά. 

  Μερικές μόνο από τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες ή/και παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει είναι η αναφυλαξία, η υπογλυκαιμία, η αμφιβληστροειδοπάθεια, η αμυλοείδωση (ψάξτε και βρείτε τι είναι και τι ακριβώς προκαλεί), πολλαπλά οιδήματα και άλλα όμορφα και… απολαυστικά. Εάν δε χορηγηθεί με, έστω και ελάχιστα, λανθασμένη δοσολογία, μπορεί μέχρι και να σκοτώσει τον ασθενή.

  Παρόλα αυτά, χορηγείται καθημερινά σε επαναλαμβανόμενες δόσεις και αδιάλειπτα σε εκατομμύρια ασθενείς, σε ολόκληρο τον κόσμο. Ασθενείς οι οποίοι θα πέθαιναν εάν δεν υπήρχε!

  Αυτή η ουσία λέγεται ινσουλίνη και αποτελεί τον σωτήρα εκατοντάδων εκατομμυρίων διαβητικών, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ανακαλύφθηκε μέσα σε λιγότερο από 18 μήνες το 1921, πρωτοδοκιμάστηκε από και στους ίδιους τους ιατρούς που την ανακάλυψαν, οι οποίοι την χορηγήσαν αμέσως μετά σε κανονικούς ασθενείς. Εάν δεν χορηγείτο τότε και ακολουθούσε τις σημερινές διαδικασίες δοκιμής φαρμάκων και εμβολίων (ναι, και αυτές που έχουν ακολουθήσει όλα τα εμβόλια κατά της CoViD-19), μέχρι την έγκρισή της θα είχαν πεθάνει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αν όχι εκατομμύρια! 

  Εάν δε δεν υπήρχε, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από το 1921 έως σήμερα, είτε δεν θα είχαν ζήσει παρά ελάχιστα χρόνια, είτε δεν θα μπορούσαν να χαρούν μία φυσιολογική ζωή ποτέ.

  Υπάρχει μια άλλη φαρμακευτική ουσία την οποία χρησιμοποιούμε όλοι κατά κόρον καθημερινά, σε διάφορες μορφές και σκευάσματα στα οποία παράγεται. Μερικές μόνο από τις παρενέργειές της είναι:

  Θρομβοκυτοπενία, ουδετεροπενία, λευκοπενία, σφοδρές αναφυλακτικές αντιδράσεις, υπόταση, διάρροια, κοιλιακό πόνο, ηπατική ανεπάρκεια, ηπατική νέκρωση, ηπατίτιδα, διάφορες δερματικές αντιδράσεις που ορισμένες από αυτές μπορούν να είναι θανατηφόρες (π.χ.  οξεία γενικευμένη εξανθηματική φλυκταίνωση) και άλλα πολλά όμορφα και καθόλου απολαυστικά.

  Πρόκειται για την ακεταμινοφαίνη, γνωστή και ως παρακεταμόλη. Στους μη σχετικούς το όνομα φαίνεται άγνωστο αλλά στην πραγματικότητα όλοι την γνωρίζουμε με τα εμπορικά της ονόματα (Depon, Panadol κ.ά.). Είναι ένα παυσίπονο (και όχι μόνο) που δεν συνταγογραφείται και το χρησιμοποιεί ολόκληρη η υφήλιος, λες και δεν πρόκειται για φάρμακο αλλά για κάποιου είδους καραμέλα. Είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ή/και θεραπευτικές ουσίες, σώζοντας από το μαρτύριο του πόνου, δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά.

  Υπάρχει επίσης ένα υγρό το οποίο υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο σώμα όλων των ανθρώπων! Χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση! Από την πρώτη ημέρα της ζωής τους

  Αποτελείται από περισσότερες των 4.000 (τεσσάρων χιλιάδων), χημικές ενώσεις και  συστατικά που ανάμεσα τους περιλαμβάνονται η αιθανόλη, η ακετόνη, η φορμαλδεΰδη, η ουρία και άλλα. Όλα καθόλου ευχάριστα, καθόλου όμορφα και σίγουρα όχι απολαυστικά. Αλλά πολύ χρήσιμα στη βιομηχανία μιας και χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην κατασκευή διάφορων πλαστικών, εκρηκτικών και πάμπολλες βιομηχανικές εφαρμογές!

  Τα περισσότερα από τα συστατικά αυτά, μεμονωμένα αλλά και συνολικά το ίδιο το υγρό αυτό, μπορούν εύκολα να σκοτώσουν οποιονδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας, με λανθασμένη χρήση. Παρόλα αυτά, όλοι οι οργανισμοί του πλανήτη που έχουν την ευθύνη της δημόσιας  υγείας και τα κατά τόπους εθνικά συστήματα, δαπανούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια (αν όχι τρισεκατομμύρια) δολάρια κάθε χρόνο, για να το έχουν πάντα διαθέσιμο σε ικανές ποσότητες, για τους πολίτες που το χρειάζονται.

  Αν δεν το μαντέψατε, πρόκειται για το ανθρώπινο αίμα! 

  Αυτές είναι τρεις ουσίες!

  Τα πνεύματα είναι δύο. Ένα της άτυχης Γλυκερίας που, στα 44 χρόνια της λόγω παρενεργειών του εμβολίου της AstraZeneca, "έφυγε" και δεύτερο εκείνο του συζύγου της Μανώλη Κρυοβρυσανάκη, ο οποίος ζήτησε να λάβει τη δεύτερη δόση εμβολιασμού του! Για να τιμήσει την επιθυμία και τη μνήμη της αδικοχαμένης γυναίκας του !

  Αυτά...

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ