Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Μαϊ-2021 00:03

  Ο φόβος της ψήφου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εδώ και πολλές δεκαετίες η ελληνική κοινωνία ζει με την εντύπωση πως η Αριστερά διαπνέεται από Δημοκρατικά ιδεώδη και στοχεύει στη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου και όχι της εικόνας των αριθμών!

  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική πλάνη που έχει ποτέ υπάρξει στη συλλογική σκέψη ενός λαού. Δεν ξέρω αν οι λόγοι βρίσκονται στα απωθημένα του Εμφυλίου ή κάποιο άλλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, χαμένο στη λήθη του χρόνου. Δεν γνωρίζω καν εάν αυτοί οι λόγοι είναι ιστορικοί ή έχουν κάποια άλλη προέλευση. Το γεγονός είναι πως τα αυτοπροσδιοριζόμενα σαν αριστερά κόμματα, θεωρούνται "Δημοκρατικές και επικεντρωμένες στον Άνθρωπο παρατάξεις". Χαρακτηρισμός ο οποίος στην πράξη αποτελεί ευφημισμό και προσπάθεια απόκρυψης προθέσεων εξαιρετικά σκοτεινών και φασιστικών.

  Μοναδικός σκοπός των "αριστερών" (αριστεροί άνευ εισαγωγικών, πραγματικοί, δεν υπάρχουν πλέον πουθενά, τους έφαγε το "παραμύθι" του κάθε Αλέξη, πριν καν υπάρξει ο Αλέξης) είναι η κατάληψη της εξουσίας και, εφόσον τους το επιτρέψουν η εκάστοτε συγκυρία και οι συνθήκες, η εγκαθίδρυση μιας "λαϊκού τύπου" Δημοκρατίας, α λα Κιμ Γιονγκ Ιλ, Μαδούρο κ.λπ.  Όλα τα υπόλοιπα είναι φιοριτούρες και ωραία λόγια για να διαιωνίζεται η πλάνη.

  Οι τύποι δεν αγαπούν και δεν θέλουν τη Δημοκρατία ή την ελευθερία! Σε καμία τους έκφανση! Είναι ορατό σε όλα όσα κάνουν και όλα όσα διακηρύττουν  ότι πιστεύουν. Από το καταστατικό του Κοινοβουλευτικού ΚΚΕ μέχρι τη στάση του συνόλου της "Αριστεράς", ένδο και έξω κοινοβουλευτικής, στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

  Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που είτε επέλεξαν, είτε αναγκάστηκαν από τις συνθήκες να ζουν στο εξωτερικό, στερούνται της δυνατότητας ψήφου. Ενώ είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και, εάν βρίσκονται στην Ελλάδα την  ημέρα των εκλογών, κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει να ψηφίσουν. Δηλαδή, παρότι έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα, δεν μπορούν να τα ασκήσουν, όπως κάθε άλλος Έλληνας πολίτης. Επειδή η Αριστερά δεν το επιτρέπει, θέτοντας σαν προϋπόθεση για να τους δώσει την δυνατότητα, η ψήφος τους να μην προσμετράται μαζί μ’ αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων! 

  Πόσο περισσότερο φασιστική μπορεί να είναι μία πολιτική παράταξη, από εκείνην που λέει: "Θα σου επιτρέψω ν’ ασκήσεις το δικαίωμα σου όπως όλοι οι συμπολίτες σου, αρκεί το αποτέλεσμα του δικαιώματός σου, να μην είναι ίδιο με εκείνο όλων των υπολοίπων συμπολιτών σου"!

  Προφανώς η αριστερά θεωρεί αυτήν την κατάφωρα φασιστική κατάσταση, δημοκρατική και προς όφελος της ελευθερίας του ανθρώπου...

  Φυσικά, είναι σε θέση να τηρεί αυτή τη δικτατορική στάση διότι ένας από τους πρώτους "αριστερούς", φρόντισε σε αυτήν την αποθέωση του κομματικού και προσωπικού συμφέροντος που λέγεται "Πρώτη Αναθεώρηση Συντάγματος του 1975" (έγινε το 1986, για τους νεότερους). Όπου, ενώ ολόκληρος ο Καταστατικός Χάρτης της Δημοκρατίας μπορεί να αλλάξει με την ψήφο 180 βουλευτών, η παροχή πραγματικής δυνατότητας άσκησης εκλογικού δικαιώματος στους ξενιτεμένους Έλληνες πολίτες (δηλ. του βασικότερου δημοκρατικού τους), απαιτεί 200! Επαναλαμβάνω ολόκληρο το Σύνταγμα αλλάζει με 180, η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού χρειάζεται 200! Απίστευτο κι όμως "αριστερό"! Αλλά και περίτρανη απόδειξη της αριστερής δημοκρατικότητας...

  Γιατί άραγε, συμβαίνει όμως; Επί τριανταπέντε και πλέον χρόνια;

  Πολλούς λόγους θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, αλλά σε καμία περίπτωση επειδή η Αριστερά πιστεύει στην Δημοκρατία και την ελευθερία του ατόμου! Μάλλον το αντίθετο! Επειδή δεν πιστεύει σε αυτές τις αξίες, τρέμει την μη κατευθυνόμενη ψήφο…

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ