Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 00:03

  Συμπτώσεις! Όλα είναι συμπτώσεις!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τη μεταπολίτευση και μετά, η διαπλοκή ήταν πάντοτε παρούσα στην ελληνική πολιτική σκήνη. Είτε αφορούσε "ένα δωράκι" 500.000.000 δρχ., είτε off shore εταιρείες με ονόματα... γαλλικής κουζίνας, είτε... "κωλόσπιτα" στην Εκάλη ή τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ήταν πάντα εδώ. Μπορεί να διαφοροποιούνταν κάπως αλλά ήταν "πάντα υπαρκτή και δεδομένη", με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...

  Ποτέ όμως και σε καμία περίπτωση δεν έφτασε στο σημείο να οδηγήσει την πολιτική ηγεσία στην κατάντια που μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες από τη Βουλή και τις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής που εξετάζει τις κινήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για τη δημιουργία του περιλάλητου SYRIZA channel.

  Για να το πούμε απλά, τα έργα και οι ημέρες διαπλοκής που διαδραματίστηκαν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ είναι για γέλια και για κλάματα, κανονική φαρσοκωμωδία. 

  Κάποιοι τύποι ξεγέλασαν μια χώρα ολόκληρη και κατόρθωσαν να εκλεγούν κυβέρνηση. Αποφάσισαν ότι ήθελαν να τη μονοπωλήσουν και ο καλύτερος τρόπος που σκέφτηκαν για να το πετύχουν, ήταν να συνεργαστούν με έναν μικρομεσαίο εργολάβο δημοσίων έργων. Έναν εργολάβο του οποίου η επαγγελματική πορεία δεκαετιών απέχει έτη φωτός από το να επιτρέπει τον χαρακτηρισμό του σαν επιχειρηματία κορυφαίου βεληνεκούς και ο οποίος, εκείνη την εποχή, είχε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και συνεργασίας με το τραπεζικό σύστημα. Ενώ και αυτοί οι ίδιοι τύποι, δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν ως "υπόδειγμα επιτυχίας". Τόσο στους επαγγελματικούς τους τομείς, όσο και στην πολιτική. 

  Χαρακτηριστικό του βαθμού ικανότητάς τους, οι τακτικές με τις οποίες προσπαθούσαν να επιτύχουν τους στόχους τους. Ο υπουργός που είχε την ευθύνη του "project", δηλαδή διοργάνωνε και έλεγχε έναν διαγωνισμό αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, κοιμόταν στο σπίτι ενός από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό! Ένας υπουργός που, κατά δήλωσή του, ήθελε "να στείλει Έλληνες στο Διάστημα και δεν πρόλαβε" αλλά ο οποίος, όπως μάθαμε αργότερα, δεν ήταν ικανός καν να αντιληφθεί πως οι συνομιλητές του τον μαγνητοφωνούσαν όταν προσπαθούσε να βρει κατασκευασμένα στοιχεία κατά της συζύγου του κυριότερου πολιτικού αντιπάλου του!

  Κανονικό τσίρκο! Τσίρκο σκορποχώρι (θου Κύριε...) όμως μιας και, όπως προσπαθούν να μας πείσουν όλοι οι πρωταγωνιστές κι όλοι οι κομπάρσοι του, ο... διευθυντής του δεν είχε ιδέα απ’ όσα γίνονταν δίπλα του.  Όχι, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε στο διπλανό γραφείο από το δικό του.

  Ποτέ δεν έκανε "μικρομάνατζμεντ" (οι φοβερές γνώσεις αγγλικής μαζί με αυτές στα οικονομικά παραμένουν το ατού του) και ποτέ δεν ενδιαφερόταν τι έκαναν οι συνεργάτες δίπλα του! Κυριολεκτικά δίπλα του. Εκτός από εκείνη τη μία  φορά που είχε πάει σε μια κηδεία μακριά και, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, ο πιλότος του αεροπλάνου του... έχασε τον δρόμο και τον πήγε οικογενειακώς, κατά λάθος βέβαια, στο Παρίσι. Οπότε είπε κι αυτός να κάνει μια βόλτα στη γαλλική πρωτεύουσα… by night. Αν εν τω μεταξύ, τον έβγαλε ο δρόμος και σε 1-2 γραφεία γνωστών, επρόκειτο για… σύμπτωση! Σατανική σύμπτωση!

  Όπως σατανική σύμπτωση είναι και το γεγονός πως, από την ημέρα που η δικογραφία Καλογρίτσα πήγε στη Βουλή, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κλείσει η Βουλή. Αρχικά ζητούσε πολιτικό moratorium, με παύση του κοινοβουλευτικού έργου ως απαραίτητη προϋπόθεση, για να σταματήσουν οι πορείες υπέρ του δολοφόνου Κουφοντίνα. Σήμερα προσπαθεί να... στηρίξει τη Δημοκρατία, δίνοντας εντολή στους βουλευτές του κόμματός του, να πηγαίνουν καθημερινά μαζικά στη Βουλή, παραβιάζοντας τα υγειονομικά μέτρα που έχει ορίσει το προεδρείο του Κοινοβουλίου. Το γεγονός πως, και στις δύο περιπτώσεις, το κλείσιμο του ναού της Δημοκρατίας σημαίνει καθυστέρηση έως και ματαίωση των διαδικασιών της προανακριτικής, είναι μια απλή, σατανική σύμπτωση.

  Αυτού του είδους οι καταστάσεις, είναι πάντα συγκυριακές, όταν υπάρχει ανάμειξη κορυφαίων στελεχών της Αριστεράς, παιδιών του λαού. Ακόμη και το γεγονός πως οι μεγαλύτεροι από τους θεωρούμενους ως "κεφάλια" της διαπλοκής, προέρχονται από πολιτικούς χώρους της Αριστεράς, είναι σύμπτωση! Σκέτη σύμπτωση!

  Είναι ποτέ δυνατόν να ισχύει το:
  Λαός και διαπλοκή,
  ενωμένοι, δυνατοί!
  Όχι πείτε, είναι;

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ