Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Απρ-2021 00:03

  Επιλογή του καθενός είναι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πανδημία χτυπά βάναυσα, ολόκληρη την Ελλάδα. Μερικές χιλιάδες ασυνείδητοι όμως, επιλέγουν να θέτουν σαν προτεραιότητα, την ικανοποίηση του εγώ τους, του εαυτούλη τους και των φαύλων επιδιώξεων τους.

  Τις τελευταίες 2 εβδομάδες ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει περισσότερα από 1.500 κρούσματα ανά εικοσιτετράωρο (τουλάχιστον), με τον αριθμό των διασωληνωμένων να καταγράφει "ρεκόρ" (sic) σχεδόν καθημερινά και να έχει ήδη φτάσει στον απίστευτο αριθμό των 841, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε αρκετές δεκάδες κάθε μέρα. Οκτακόσιοι σαράντα ένας συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι (εντός και εκτός ΜΕΘ) και ο συνολικός αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην CoViD-19, ξεπερνά πλέον τους 9.300, πλησιάζοντας γοργά τις 10.000!

  Παρ’ όλα αυτά, κάθε βράδυ, σε όλα τα αστικά κέντρα, κόσμος συγκεντρώνεται σε πλατείες και γλεντά! Πίνοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δείξουν πόσο λίγο ενδιαφέρονται για τη ζωή των συνανθρώπων τους, πόσο λίγο σέβονται τον συγγενή, τον φίλο ή τον διπλανό τους, δηλαδή τον ίδιο τους τον εαυτό.

  Πολλοί θα ισχυριστούν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί, αφού π.χ. δεν υπάρχουν αρκετά λεωφορεία (λες και θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν αρκετά για τις ώρες αιχμής), να μην αδιαφορήσουν κι αυτοί για τα μέτρα προστασίας και να περάσουν καλά. Σαν να λέμε πως, αφού ο τάδε τρελάθηκε και βγήκε στον δρόμο με την καραμπίνα κι άρχισε να σκοτώνει κόσμο, ας βγούμε κι εμείς και θερίσουμε 5-6! Ή γιατί, αφού ο δείνα αποφάσισε ν’ αυτοκτονήσει, να μην βάλουμε κι εμείς τέρμα στη ζωή μας, να γουστάρουμε (που λένε και στη Σαλονίκη);

  Παρανοϊκά πράγματα, σαθρά επιχειρήματα που δεν πιστεύουν ακόμη και αυτά τα ίδια άτομα που τα προβάλουν ως δικαιολογίες. Όπως π.χ. η κυρία στον Εύοσμο, που αρνήθηκε να κάνει self test το παιδί της και φέρεται να αποδείχθηκε έμπορος... μασκών! 

  Φυσικά, πίσω από τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των... εκδηλώσεων, υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία έχουν κάθε λόγο να προκαλούν τη μεγαλύτερη δυνατή εξάπλωση της νόσου. Διότι αυτό βολεύει το πολιτικό τους αφήγημα και τους αντικειμενικούς τους στόχους. 

  Όποιος διαφωνεί, ας αναλογιστεί για ποιον λόγο η αστυνομία δεν προχωρά σ’ εκκενώσεις πλατειών αλλά, π.χ. προσπαθεί να τις αποκλείσει από νωρίς. Ή ας αναλογιστεί πόσο χουβαρντάδες τύποι πρέπει να είναι οι επαγγελματίες DJ που κάθε (μα κάθε!) βράδυ, κουβαλούν όλο τον (πανάκριβο) εξοπλισμό τους, σε πλατείες... εκκλησιών, για να διασκεδάσουν το πλήθος. Ίσως το κάνουν για την... ψυχή της μανούλας τους! Ποιος ξέρει; 

  Ή οι διαφωνούντες ας κάνουν μια βόλτα από αυτά τα σημεία (προσεκτικά, διότι συμβαίνουν και... ατυχήματα), να δουν αν καταμεσής στα... πάρτυ, βρίσκονται κάποια σημεία τα οποία "περιφρουρούνται" και όπου υπάρχουν κάμποσες σακούλες που κανείς δεν παραδέχεται πως ξέρει το περιεχόμενο τους! Αλλά, όλοι το γνωρίζουν.!

  Η νόσος CoViD-19 υπάρχει στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο του 2020. Θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμη, για αρκετά μεγάλο διάστημα, πιθανότατα και μετά το τέλος της χρονιάς. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί ως επιβεβαιωμένοι, αναρρώσαντες ασθενείς, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι. Από αυτούς το 55%, δηλαδή 165.000 συμπολίτες μας, θα συνεχίσουν να εμφανίζουν τουλάχιστον τρία από τα συμπτώματα της νόσου, άγνωστο για ποιο διάστημα. Πιθανόν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Ενώ το 44% του συνόλου των 300 χιλιάδων (132.000), έχει σημαντική μείωση της ποιότητας ζωής του (καθ. Σωτήρης Τσιόδρας, 6 Απριλίου 2021).

  Σε αυτόν τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν αντίστοιχα ποσοστά των ασθενών που νόσησαν ασυμπτωματικά και που δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα. Αλλά οι οποίοι ασθενείς θα παρουσιάσουν παρεμφερείς επιπλοκές, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα έρευνες, σε έναν ορίζοντα τριών έως έξι μηνών μετά την ανάρρωσή τους. Κανείς δεν έχει την δυνατότητα να μάθει πόσοι ακριβώς είναι, αλλά οπωσδήποτε πρόκειται για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.

  Όλοι αυτοί, είναι άνθρωποι που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, θα μπορούσαν να μην έχουν νοσήσει, αν δεν είχαμε "επαναστάσεις", πορείες υπέρ δολοφόνων και τόσα άλλα. Όλοι εκείνοι που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, είτε γιατί δεν έχουν την στοιχειώδη αυτοπειθαρχία, είτε επειδή εξυπηρετούν άλλους καταχθόνιους σκοπούς και "παραμύθια", τους καταδίκασαν να περάσουν σημαντικό μέρος της ζωής τους με σοβαρά προβλήματα υγείας και διαβίωσης. Προβλήματα για των οποίων την λύση, θα κληθούμε κάποια στιγμή να συμβάλουμε όλοι, με τον οβολό των φόρων μας.

  Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει αυτό που νομίζει. Αλλά από την ευθύνη (και τις τύψεις), κανείς δεν θα μπορέσει να κρυφτεί! Όχι αυτήν την φορά!

  Ο καθένας ας κοιταχτεί στον καθρέφτη, κι ας αποφασίσει...

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ