Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Απρ-2021 00:06

  Οι αρμοί, οι γάτες Ιμαλαΐων και ο καθαρός ουρανός!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, σε ειδική προανακριτική επιτροπή. Η οποία θα εξετάσει τις κατηγορίες εναντίον του, περί μεσολάβησης ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα δημόσιου διαγωνισμού.

  Αυτή είναι η κατηγορία, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Γιατί, όπως δυστυχώς συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα, έχει επικρατήσει η εντύπωση πως ο κύριος Παππάς παραπέμπεται για δωροδοκία ή κάποιο σχετικό αδίκημα. Όχι, λοιπόν! Παραπέμπεται για να εξεταστούν οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα πως μεσολάβησε για να χρηματοδοτηθεί αυτός από μεγάλη ξένη κατασκευαστική με έδρα την Ελλάδα, ώστε να έχει την απαιτούμενη ρευστότητα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

  Φυσικά πρόκειται για τον γνωστό διαγωνισμό όπου, με βάση το πόρισμα ενός… Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει το τοπίο της ενημέρωσης. Να το ελέγξει με τρόπο ακραίο και άκρως αντιδημοκρατικό.

  Μια πρακτική που δεν θα έπρεπε να εντυπωσιάζει ή να παραξενεύει, μιας και είναι γνωστή η ιδεοληπτική εμμονή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όποιος διαφωνεί για τη συγκεκριμένη εμμονή, ας θυμηθεί τη… γάτα Ιμαλαΐων!

  Από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σε τροχιά εξουσίας, ένας από τους εμφανείς αντικειμενικούς στόχους του, ήταν μόνιμα ο έλεγχος του επικοινωνιακού τοπίου. Ως μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου "ελέγχου των αρμών της εξουσίας", όπως μάθαμε σχετικά πρόσφατα.

  Αντίθετα, αυτό που πράγματι εντυπωσιάζει, είναι οι αντιρρήσεις του κυρίου Παππά και του κόμματος του, να εξεταστεί η περίπτωσή του από μια προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Ένας άνθρωπος που κατηγορείται για κάτι τόσο βαρύ, όσο η προσπάθεια αλλοίωσης της Δημοκρατίας, κανονικά δεν θέλει τίποτε περισσότερο από το να εξεταστούν διεξοδικά και από κάθε οπτική τα γεγονότα, να διαχωριστούν τα fake από τα πραγματικά και να λάμψει η πραγματικότητα.

  Αυτά, εάν είναι αθώος. Η στάση Παππά και Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ όμως, παρέχει σαφείς ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κάθε προσεκτικός παρατηρητής των όσων διαδραματίστηκαν και λέχθηκαν στην Ολομέλεια τη Δευτέρα, είδε ότι ούτε ο κύριος Παππάς, ούτε κάποιο άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως τα όσα ισχυρίζεται ο Καλογρίτσας έγιναν. 

  Αντίθετα, η "γραμμή" των ομιλητών ήταν: "Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα! Τι το ψάχνετε;"! Για να μην αναφερθώ στην καλυμμένη αλλά προφανή προσπάθεια ορισμένων "ασπόνδων συντρόφων" του κυρίου Παππά, οι οποίοι προσπάθησαν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, αν τον παρουσιάσουν ως αφελή, χαζούλη και με ελαττωμένο καταλογισμό! 

  Πράγματα που φαίνονται επίσης από τη (δήθεν;) απορία για το είδος της επιτροπής που θα έπρεπε να συσταθεί. Εμμέσως πλην σαφώς, ρωτούσαν τους λόγους που η πρόταση της πλειοψηφίας αφορούσε προανακριτική και όχι εξεταστική. Λες και δεν γνωρίζουν τα βασικά των κοινοβουλευτικών διαδικασιών...

  Όλοι γνωρίζουμε ότι οι προανακριτικές επιτροπές του Κοινοβουλίου συστήνονται όταν υφίσταται η πιθανότητα ποινικών αδικημάτων. Ενώ οι εξεταστικές, όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις τέτοιων αλλά κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη εξέτασης και καταλογισμού πιθανών πολιτικών ευθυνών. 

  Ο Καλογρίτσας όμως ισχυρίζεται πως έχουν συμβεί γεγονότα τα οποία σαφέστατα ανήκουν στην δικαιοδοσία του Ποινικού Κώδικα. Άρα και η εξετάζουσα επιτροπή οφείλει να είναι προανακριτική και η αρμόζουσα στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κυρίου Παππά, θα έπρεπε να είναι ο ενθουσιασμός και η συμφωνία να εξετασθεί η περίπτωση σε όλες τις λεπτομέρειες και το βάθος της.

  "Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται", λέει ο λαός! Και είναι απόλυτα σωστός!
  Τους λόγους που η στάση του εξεταζόμενου και των υποστηρικτών του είναι η ακριβώς αντίθετη, κρίνετέ τους εσείς…

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ