Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 00:02

  Σεβασμός στη Δημοκρατία σημαίνει μικρότερη ανεργία, καλύτερη ζωή. Για όλους...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ομαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Δημοκρατίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Αποτελεί εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

  Πριν λίγες ημέρες ο κόσμος ολόκληρος άκουσε στελέχη της αντιπολίτευσης και φιλικά προς αυτήν προσκείμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να κατηγορούν την κυβέρνηση για υπόθαλψη παιδεραστίας. Η αήθης και παντελώς αστήρικτη κατηγορία, έφθασε μέχρι του σημείου να κατηγορήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό, ως "προμηθευτή" προσώπου που κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων!

  Δυστυχώς, παρά τα πολλαπλά ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν από τους συκοφάντες, δεν "άνοιξε ρουθούνι". Προφανώς για πολιτικούς λόγους! Σβήστηκαν κάποιες αναρτήσεις, κάποιων άλλων διαστρεβλώθηκε το αρχικό νόημα από τους ίδιους τους συντάκτες τους και το θέμα τελείωσε εκεί. Τουλάχιστον όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας...

  Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το ελληνικό #metoo, η προσπάθεια δημοσιοποίησης περιστατικών όλων των μορφών κακοποίησης προς πιο αδύναμα άτομα, είδαμε να χαρακτηρίζονται a priori ένοχα βαρύτατων σεξουαλικών (και όχι μόνο) εγκλημάτων και να γίνονται δακτυλοδεικτούμενα, επιφανή μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Άτομα τα οποία όχι μόνο δεν είχαν κατηγορηθεί επίσημα αλλά πολλές φορές δεν ήταν γνωστό εάν επρόκειτο πράγματι για τους ίδιους-ες. Μετατρέποντας έτσι, έναν βασικό πυλώνα όλων των τύπων δημοκρατικού πολιτεύματος, το τεκμήριο αθωότητας μέχρις αποδείξεως του εναντίου, σε άχρηστο, καταλερωμένο σφουγγαρόπανο. 

  Καταργώντας στην πράξη την ίδια την δημοκρατία και την ελευθερία του ατόμου, στο όνομα των οποίων δημιουργήθηκε αυτό το κίνημα!

  Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η Ελλάδα ζει "στον αστερισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα". Ενός τρομοκράτη καταδικασμένου για πολλαπλές δολοφονίες σε 11 φορές ισόβια ο οποίος, αντί να ακολουθήσει τα νόμιμα βήματα για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τη μεταγωγή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, επέλεξε να εκβιάσει την Πολιτεία, πραγματοποιώντας απεργία πείνας και δίψας. 

  Με αφορμή αυτό το γεγονός είδαμε να πραγματοποιείται σειρά εμπρηστικών και άλλων επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα, σε πολιτικά γραφεία υπουργών σε αυτοκίνητα κ.ο.κ., αστυνομικούς να τρέχουν να γλυτώσουν την ζωή τους αντί να κυνηγούν τους υπόπτους, αυτοκίνητα να γίνονται παρανάλωμα του πυρός και διαβάσαμε απαίτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του τέταρτου σημαντικότερου πολιτειακού παράγοντα, να παρακαμφθεί (για να το πούμε κομψά) ο νόμος, προς χάριν τελεσίδικα καταδικασμένου εγκληματία! 

  Και πάλι δεν συνέβη το παραμικρό! Σαν τίποτε απ’ όλα αυτά να μην αποτελεί αξιόποινη πράξη, σαν η έννοια του κράτους Δικαίου ν’ αποτελεί απλά μια αφηρημένη έννοια που αφορά κάποιους άλλους...

  Θ’ αναρωτιέστε βέβαια, τι σχέση έχουν όλα αυτά με την πορεία της οικονομίας! Και με το δίκιο σας! Είναι όμως απλό! Κάθε φορά που ένα από όλα αυτά τα "Απίθανα κι όμως Ελληνικά" βλέπει το φως της δημοσιότητας, φθάνει στα (ελληνικά και διεθνή) μέσα μαζικής ενημέρωσης, γίνεται αντιληπτό ΚΑΙ από επενδυτές που διερευνούν την πιθανότητα να τοποθετήσουν κεφάλαια στην Ελλάδα. 

  Οι οποίοι, αυθόρμητα, σκέπτονται: "Τι είδος Δικαιοσύνη υπάρχει στην Ελλάδα; Πως επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε αστική Δημοκρατία; Τι θα μου συμβεί εάν αναγκαστώ να καταφύγω σε αυτήν ή εάν κάποιος με κατηγορήσει άδικα για κάτι;"

  Σταματούν για μερικά λεπτά, "άστο για αργότερα" αναστενάζουν μετά και βγάζουν τον φάκελο με την ετικέτα "Ελλάδα", στην άκρη…

  Ενώ όσοι εξακολουθούμε να ελπίζουμε πως κάτι μπορεί να βελτιωθεί σ' αυτόν τον τόπο, μένουμε με την ελπίδα, την ανοχή για όλα αυτά και πανηγυρίζουμε για την ανεργία που "μένει σταθερή στο 16,2%"…

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ