Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Φεβ-2021 00:03

  Κανένα έλεος, χωρίς ειλικρινή μεταμέλεια

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μισή Ελλάδα ασχολείται με την ερωτική ζωή του Δημήτρη Λιγνάδη και η υπόλοιπη με τα καπρίτσια ενός τελεσίδικα καταδικασμένου φονιά 11 ανθρώπων! 

  Την ίδια στιγμή, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της, καθώς τα μέτωπα που αντιμετωπίζει είναι πολλά και εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον της.

  Η αλήθεια είναι πως στην πρώτη περίπτωση, κάποιος θα μπορούσε να επικαλεστεί την ύπαρξη πιθανών σεξουαλικών αδικημάτων εναντίον ανηλίκων, σαν αιτία για το έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον. Η δεύτερη όμως αποτελεί πραγματικό μνημείο ανευθυνότητας. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα που ωθούν όσους ασχολούνται. Είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε ανθρωπιστικά, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής, πρόκειται για ανούσια σπατάλη δυνάμεων.

  Ο Κουφοντίνας είναι ένας τελεσίδικα καταδικασμένος τρομοκράτης, δολοφόνος 11 ανθρώπων. Μιλάμε για έναν ψυχρό φονιά, ο οποίος πυροβόλησε άνθρωπο κοιτώντας τον κατάματα, αφού του είχε μόλις ευχηθεί "Χρόνια Πολλά" (24 Δεκεμβρίου 1984, αστυφύλαξ Χρήστος Μάτης, υποκατάστημα ΕΤΕ Πετραλώνων). Έναν αδιάφορο για την αξία της ανθρώπινης ζωής δολοφόνο που σκότωσε ένα εικοσάχρονο παιδί, επειδή η γυναίκα του βιαζόταν να πάει διακοπές και εκείνος δεν άντεχε την γκρίνια της (14 Ιουλίου 1992, Θάνος Αξαρλιάν, γωνία Καραγεώργη Σερβίας & Βουλής), έναν ασυνείδητο που όχι μόνο έχει αρνηθεί να δηλώσει την παραμικρή μεταμέλεια για τα εγκλήματά του, αλλά και σε πρώτη ευκαιρία έκανε βόλτα στα ίδια σημεία όπου είχε εκτελέσει τα θύματά του!

  Ποιος και γιατί, βρίσκει την παραμικρή έστω αξία για ενασχόληση με τα κολπάκια, τα πείσματα και τους εκβιασμούς που κάνει, για να περάσει το δικό του;

  Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι δεν τους απασχολεί ως πρόσωπο ο Κουφοντίνας, αλλά η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός καταδίκου! Μα ποια ανθρώπινα δικαιώματα; Εφόσον τα αρνείται ο ίδιος στον εαυτό του, μη ακολουθώντας τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υποβάλλει το αίτημά του, μη δίνοντας την παραμικρή σημασία στα προβλεπόμενα από τον νόμο και εκβιάζοντας ετσιθελικά!

  Κάποιοι άλλοι μιλούν για προσβολή της Δημοκρατίας! Ποια προσβολή, ποιας Δημοκρατίας; Ποια Δημοκρατική Πολιτεία θα δέχονταν ποτέ να υποκύψει σ’ έναν ωμό εκβιασμό; Εάν ήταν στην θέση του συγκεκριμένου δολοφόνου οποιοσδήποτε άλλος εγκληματίας, θα ικανοποιείτο αίτημα του χωρίς να ακολουθηθούν οι πρέπουσες διαδικασίες; Φυσικά όχι! Αυτός είναι εκείνος που αδιαφορεί και προσβάλλει το κράτος Δικαίου με την περιφρόνηση που δείχνει στον θεσμό της Δικαιοσύνης!  

  Χειρότεροι όλων των διαμαρτυρόμενων για τον Κουφοντίνα όμως, είναι όλοι αυτοί που προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας, υποβάλλοντας "εκκλήσεις" στα προφίλ της Προέδρου της Δημοκρατίας  αλλά και διεθνών οργανισμών στα social media. Την ώρα που είναι π.χ. γνωστό στους πάντες ότι η Πρόεδρος δεν έχει καμία  αυτόνομη δυνατότητα απονομής χάρης. Χρειάζεται να έχει πριν κατατεθεί αίτηση χάριτος από τον κατάδικο και να υπάρξει εισήγηση του Συμβουλίου Χαρίτων. Αίτηση την οποία ο καταδικασμένος τρομοκράτης, αρνείται να καταθέσει. Ποιος ο λόγος να απευθύνονται στην Πρόεδρο και τους διεθνείς οργανισμούς δημόσια, εκτός από την δημιουργία κακών εντυπώσεων για την χώρα; Και μάλιστα για χατίρι ενός  στυγνού και αμετανόητου δολοφόνου; 

  Το πράγμα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια. Ο καταδικασμένος και αμετανόητος φονιάς, αρνείται να αποδεχθεί ότι έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με όλους. Θεωρεί πως ο "Φαρμακοχέρης" είναι υπεράνω όλων των άλλων! Κάνει λάθος! Θα πρέπει να μάθει να ζει όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, σε μια σύγχρονη αστική Δημοκρατία. 

  Εάν είναι υποχρεωμένος να το πράξει μέσα στην φυλακή, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε δικές του επιλογές! Ότι του συμβαίνει προκλήθηκε από τον ίδιο στον εαυτό του και από κανέναν άλλο. Ας μάθει λοιπόν να ζει με τις συνέπειες των επιλογών του!

  Εάν θέλει επιείκεια, θα πρέπει να την κερδίσει! Κατ’ ελάχιστον αρχικά, δείχνοντας πραγματική, ουσιαστική μεταμέλεια! Και κατόπιν, ακολουθώντας τα ίδια βήματα υλοποίησης αιτημάτων, όπως κάθε άλλος! Όσο αρνείται αυτά τα απλά, δεν επιτρέπεται να του γίνει η παραμικρή παραχώρηση! Δεν το επιτρέπει η μνήμη των θυμάτων του! 

  Είναι ανεπίτρεπτο να λάβει αυτός, το έλεος που αρνήθηκε σε άλλους, χωρίς να επιδείξει πρώτα ειλικρινή μεταμέλεια! Είναι τόσο απλό!

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ