Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Φεβ-2021 00:03

  Ο γάμος, τα πουρνάρια και μια παλιά ιστορία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες είναι ανατριχιαστικά, αποτρόπαια, αηδιαστικά αλλά και εντελώς αποπροσανατολιστικά.

  Η χώρα βρίσκεται εν μέσω της χειρότερης πανδημίας των τελευταίων 100 ετών, της συνεπακόλουθης (τρομερής) οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε και διανύει τη χειρότερη περίοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το 1974 και ύστερα. 

  Ταυτόχρονα, την περασμένη μόλις εβδομάδα, μια (σχετικά σπάνια και) μεγάλη χιονοθύελλα, έβγαλε τον κρατικό μηχανισμό νοκ-άουτ, αφήνοντας σημαντικά τμήματα του πληθυσμού χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αφενός ανάγκες για την άμεση συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό οικονομικά και πολιτικά, αφήνοντας αφετέρου σημαντική κοινωνική ανησυχία...

  Κοινώς, η χώρα έχει πολλά και δύσκολα προβλήματα ν’ αντιμετωπίσει. Και χρειάζεται να τ’ αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά, διαφορετικά θα βρεθούμε όλοι προ εξαιρετικά δυσάρεστων εκπλήξεων.

  Όλα αυτά δεν αποτελούν κάποιο κρατικό μυστικό και όποιος παρακολουθεί στοιχειωδώς την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα γνωρίζει καλά. Θα περίμενε λοιπόν πως όλα αυτά τα προβλήματα, αποτελούν το κύριο θέμα συζήτησης. 

  Φευ! Έχουμε αφήσει τον γάμο και τρέχουμε με τα χίλια, προς τα δάσος με τα πουρνάρια. Στη δημόσια συζήτηση κυριαρχούν δύο, παντελώς άσχετα, θέματα: 

  Α. η απεργία πείσματος/πείνας του καταδικασμένου τρομοκράτη-δολοφόνου Κουφοντίνα και 

  Β. η, πιθανολογούμενη ως παράνομη και ανώμαλη, ερωτική ζωή κάποιων επωνύμων.

  Ο ορισμός του "εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς καράβια αρμενίζουμε"!

  Ακόμη δε και αυτή η ενασχόληση με αυτά τα δύο "καυτά" θέματα, στερείται κάθε σοβαρότητας και ηθικής. Π.χ.  όλοι όσοι διαμαρτύρονται, είτε λεκτικά, είτε έμπρακτα για τα δικαιώματα του ισοβίτη φονιά, οφείλουν να γνωρίζουν πως όλη η αναστάτωση που προκαλούν, ένα μόνο αποτέλεσμα μπορεί να έχει: να μην επιτρέπει στην κυβέρνηση την παραμικρή παραχώρηση στο ζήτημα. 

  Εάν δεν το γνωρίζουν οδηγούν βλακωδώς τα πράγματα στα άκρα με άγνωστες συνέπειες και εάν το γνωρίζουν, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πεθάνει ένας άνθρωπος και ν’ αποκτήσουν αυτοί έναν "μάρτυρα"...

  Αλλά και στην υπόθεση των βιασμών, ανηλίκων κι ενηλίκων, από μεγάλα ονόματα της τέχνης και του θεάματος, έχει χαθεί κάθε μέτρο. Κονιορτοποιούνται και καταστρέφονται τελεσίδικα άνθρωποι κοινωνικά και οικονομικά, χωρίς κανένα απολύτως δικαστικό συμπέρασμα, χωρίς κάποιο έννομο στοιχείο.

  Το τεκμήριο της αθωότητας έχει μετατραπεί σε λερωμένο πατσαβούρι, με το οποίο κανείς δεν ασχολείται ενώ, ο κάθε πικραμένος-η που παρακαλούν γονυπετείς να τους χώσουν ένα μαρκούτσι κάτω από τη μύτη, θυμάται ό,τι ήξερε επί 25 χρόνια τι γινόταν αλλά δεν μιλούσε. Φτύνοντας κατάμουτρα νόμο και θεσμούς, μιας και αυτή η (υποτιθέμενη) γνώση των αδικημάτων που τελούνταν επί δεκαετίες, χωρίς να ενημερωθούν από τους γνώστες οι αρχές,  αφενός αποτελεί από μόνη της ποινικό αδίκημα αφετέρου τους καθιστά συνενόχους στ’ αδικήματα...

  Αυτές δε, είναι οι σοβαρότερες από τις "φωνές". Διότι υπάρχουν άλλες, οι οποίες π.χ.  απαιτούν να μάθουν γιατί δεν εξετάστηκε το ποιόν του κατηγορουμένου, πριν διορισθεί σε δημόσια θέση. Αγνοώντας  ότι το GDPR (General Data Protection Regulation) που έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο, απαγορεύει ρητά τη διερεύνηση της προσωπικής ζωής ή/και σεξουαλικότητας οποιουδήποτε πολίτη, αν δεν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις. Οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνουν τον διορισμό του πολίτη σε δημόσια θέση, σε καμία περίπτωση. Άγνοια προφανώς εσκεμμένη, μιας και πρόκειται για γνωστούς "μαχητές των ανθρώπινων (sic) δικαιωμάτων"...

  Κανονικό τσίρκο σε φανταχτερή παράσταση! Με υποκινητή, σεναριογράφο, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή το σύνολο σχεδόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και σημαντικό μέρος του πολιτικού φάσματος. Ένα γεγονός που δεν μπορεί παρά να προκαλεί βαθύτατη μελαγχολία για το τι μέλλει γενέσθαι, σε αυτήν τη μικρή γωνία της Βαλκανικής, που προσπαθεί με κόπο και πόνο να ξανασταθεί στα πόδια της, μετά από τα τόσα δεινά του 2010-2019!

  Είμαι βέβαιος πως πολλοί απορούν για τη σχέση που μπορεί να έχουν αυτά τα αποκρουστικά ευτράπελα με την οικονομία. Εκτός από την παρούσα κατάσταση που περιέγραψα αρχικά, η οποία είναι κάτι περισσότερο από προφανής ας φέρουν στη μνήμη τους το πάλαι ποτέ, "σκάνδαλο Βατοπεδίου". 

  Θα είναι πολύ χρήσιμο να θυμηθούν ποιος, πως και (το κυριότερο) γιατί το προκάλεσε, τότε. Ίσως βρουν κάποιες ομοιότητες, με το σήμερα...

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ