Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 00:02

  Σαν πολλά δεν μαζεύονται, σύντροφοι;

  Σαν πολλά δεν μαζεύονται, σύντροφοι;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εδώ και κάμποσες ημέρες, "σέρνονταν" κάποιες απροσδιόριστες  φήμες ότι είχαν ανακαλυφθεί στοιχεία για ένα σημαντικό σκάνδαλο, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προσωπικά όμως, δεν ανέμενα κάτι συνταρακτικό.

  Όλα τα σκάνδαλα της συγκεκριμένης περιόδου, τουλάχιστον όσα θεωρούνταν "χοντρές περιπτώσεις" είτε έχουν μεταφερθεί στο χρονοντούλαπο (μάλλον μόνιμα), είτε είναι ήδη προχωρημένες υποθέσεις, οι οποίες εξετάζονται από την Δικαιοσύνη. Ή έτσι πίστευα!
  Έκανα λάθος! Μέγα λάθος!
  Δεν είχα  υπολογίσει (όπως πιθανότατα και πολλοί άλλοι), ότι μπορεί να υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία για σοβαρή πολιτική παρέμβαση, στο τεράστιο σκάνδαλο της Folli-Follie! Και τι στοιχεία!

  Η εταιρεία-ελεγκτής βρήκε σειρά από άθικτα μηνύματα email, τα οποία έστελναν οι υπάλληλοι που φέρονται να έκαναν συνεννοήσεις για "διευκολύνσεις" και "βοήθεια" στους διοικούντες. Τα οποία φυσικά, απέστειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο οποίος με την σειρά του, επειδή αναφέρονταν ονόματα υπουργών και σημειωνόταν ενημέρωση του (τότε) πρωθυπουργού για παράνομες πράξεις, τα προώθησε "αμελλητί" (σημαίνει πάραυτα, χωρίς καμία καθυστέρηση) στη Βουλή, όπως είναι υποχρεωμένος από τον Νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, το να γίνουν γνωστά τα όσα έχουν ήδη γραφτεί ευρύτατα, ήταν θέμα χρόνου…

  Εφόσον επιβεβαιωθούν οι συνομιλίες και δεν υπάρξει κάποιου είδους ολική ανατροπή, πράγμα κομματάκι δύσκολο μιας και δεν πρόκειται για ένα ή δύο μηνύματα, αλλά για σειρές μηνυμάτων που επιβεβαιώνονται από αρχεία Excel, ατζέντες ραντεβού καθώς και πληθώρα άλλων στοιχείων, πρόκειται πραγματικά για συγκλονιστική περίπτωση.

  Όχι μόνο για το είδος, το μέγεθος ή την έκταση της παρέμβασης που, ούτως ή άλλως, πολλοί υποπτεύονταν πως συνέβαιναν εκείνη την περίοδο αλλά και για το γεγονός ότι κανείς δεν "φρόντισε" να εξαφανίσει από προσώπου γης, τόσα και τόσο επιβαρυντικά στοιχεία και αποδείξεις.

  Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα και διαχρονικά πως πάντοτε ορισμένοι από τους εκάστοτε κυβερνητικούς παράγοντες, για κάποιον περίεργο λόγο, αποκτούν το αίσθημα ότι θα κυβερνούν για πάντα. Ένα αίσθημα το οποίο, όσοι παρακολουθούσαν στενά τον βίο και την πολιτεία της διακυβέρνησης Συριζανέλ, ήξεραν πως αφενός ήταν διάχυτο στις τάξεις της και αφετέρου δημιουργούσε σε πρωτοφανή βαθμό την σιγουριά της απόλυτης ασφάλειας, σε πάρα πολλά μέλη της.  Σιγουριά η οποία με την σειρά της, προκαλεί την τέλεια προδιάθεση για διάπραξη λαθών! Ηλίθιων λαθών! Και όχι μόνο στην πολιτική...

  Αυτό είναι μία ιστορική πραγματικότητα την οποία, στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται να επιβεβαιώσει η πληθώρα των περιστατικών περιφρονητικής και απαξιωτικής προς τον νόμο συμπεριφοράς (για να το πούμε ευγενικά και χωρίς προκαταλήψεις).

  Από πού να ξεκινήσει και πού να σταματήσει κανείς; Από την "αθώα επιμονή του Αλέξη στις προεκλογικές υποσχέσεις, λόγω αυταπάτης", η οποία όμως κατέληξε σε μία θεαματική kolotoumba, από την οποία κάποιοι έβγαλαν (πολλά) εκατομμύρια; Από το "παράλληλο νόμισμα το συνδεδεμένο με το προσωπικό ΑΦΜ καθενός" και τα IOUs του Γιάνη; Από το "λάθος" στην πρώτη ΠΝΠ που επέβαλλε τα capital controls, αλλά επέτρεψε σε ορισμένους να βγάλουν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό; Από τη διαχείριση των ευρωπαϊκών και διεθνών (ΟΗΕ) κονδυλίων για τους πρόσφυγες; Από το Ινστιτούτο Φλωρεντίας με τις "τέσσερις το πολύ" άδειες; Από την ομολογία Σαββίδη ότι συμμετείχε μόνο δίκην "λαγού"; Από τις διάφορες περιπτώσεις με τον κύριο Καλογρίτσα (διαγωνισμός αδειών τηλεόρασης, εθνική οδός Πάτρας-Πύργου, βοσκοτόπια/εγγυήσεις κ.λπ.); Από την ανύπαρκτη (για πολιτικά πρόσωπα) υπόθεση Novartis και τα κωμικοτραγικά με τους "προστατευόμενους μάρτυρες" που όμως δεν δικαιούντο προστασίας; Από τον κατηγορούμενο υπουργό κύριο Παπαγγελόπουλο; Από τον μυστηριώδη και άφαντο κύριο Πετσίτη; Από τον πολυταξιδεμένο και, κατά τα φαινόμενα, πολυτάλαντο Κύπριο νομικό κύριο Αρτεμίου; Από τις συνομιλίες Μιωνή-Παππά; Από τις μυστηριώδεις μεσονύκτιες, οικογενειακές επισκέψεις του πρώην πρωθυπουργού στην… Disneyland του Παρισιού; 

  Σε ποια περίπτωση να σταθεί κάποιος και ποια να "παραβλέψει"; Είναι όλες μία και μία! Σε όλο δε αυτό το βουνό "αμφισβητούμενων περιστάσεων", έρχεται τώρα να προστεθεί και η περίπτωση της Folli Follie. 

  Τόσες πολλές υποθέσεις, είναι δυνατόν να οφείλονται όλες αποκλειστικά σε συγκυριακές συμπτώσεις, βρε σύντροφοι; Γίνεται;

  Δεν ξέρω! Απλά ρωτώ!

  Μείνετε υγιείς και ασφαλείς!  

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ