Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 00:03

  Εις υγείαν των κορόιδων...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολλές φορές η τύχη παίζει παράξενα παιχνίδια. Παιχνίδια τα οποία δίνουν μαθήματα ζωής. Όταν όμως κάποιοι κερδίζουν πολιτικά από αυτά τα παιχνίδια αλλά τα δίδακτρα πληρώνονται από τα συνήθη κορόιδα, τους φορολογουμένους και κανείς δεν υφίσταται συνέπειες, κάτι πάει πολύ στραβά. 

  Ακόμη και εάν αυτή η απαλλαγή από τις ευθύνες συμβαίνει στο όνομα της συναίνεσης και της ήρεμης πολιτικής κατάστασης. Υπάρχουν κάποια θέματα και ορισμένα πράγματα που είναι υπεράνω πολιτικών σκοπιμοτήτων και κάλπης...

  Όσοι παρακολούθησαν στενά την Τσιπροβαρουφακική εποποιΐα του 2015 και την συνέχειά της, θα θυμούνται σίγουρα το περιστατικό. Μια γνωστή στα social media (και όχι μόνο) για τις αριστερές  και ριζοσπαστικές της θέσεις κυρία "της καλής κοινωνίας", μια ωραία ημέρα του 2016 έμαθε πως έγινε κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου από "αντιεξουσιαστές", για να χρησιμοποιηθεί για να στεγαστούν πρόσφυγες και μετανάστες. Αμέσως, έγραψε ύμνους υπέρ του θριάμβου "της αλληλεγγύης και των αλληλέγγυων". Και εξέφραζε με κάθε τρόπο τη χαρά και την ικανοποίηση της. Μέχρι που έκανε like στη σχετική ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών και φαινόταν πανευτυχής για το συμβάν... 

  Έως την στιγμή που κάποια φίλη της της τόνισε πως στην ΙΔΙΑ αυτή ανακοίνωση αναφερόταν τ’ όνομα του ξενοδοχείου και πως επρόκειτο για το δικό της ακίνητο! 

  Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον εφοβήθηκε; Από αριστερή και αλληλέγγυα, μεταβλήθηκε σε κανονική καπιταλίστρια, ζητώντας να της επιστραφεί η περιουσία της κ.ο.κ.! Αφού προσπάθησε προσωπικά για την επιστροφή της περιουσίας της, χωρίς αποτέλεσμα, προχώρησε στη λήψη όλων των μέτρων και βημάτων που προβλέπει ο νόμος. 

  Όλες οι ενέργειες όμως, είτε απορρίφθηκαν, είτε δεν εξετάστηκαν καν! Βγήκε μόνο μία απόφαση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών που διέτασσε την έξωση των καταληψιών και την απόδοση της νομής του ακινήτου στην ιδιοκτήτριά του αλλά, τι περίεργο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η προσφεύγουσα ζήτησε μέχρι και παρέμβαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους! Μάταια! Οι πρόσφυγες παρέμειναν έως το 2019. Βλέπετε, βρισκόμασταν σ’ εποχή κυβέρνησης Πρώτης Φοράς Αριστερά και επομένως κάποιοι αριστεροί ήταν περισσότερο αριστεροί από άλλους...

  Δυστυχώς για όλους εμάς, το πράγμα δεν σταμάτησε εκεί. Από το υπό κατάληψη ακίνητο δημιουργήθηκαν χρέη προς το δημόσιο από ΕΝΦΙΑ, απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ κ.ο.κ. Χρέη τα οποία, με τις προσαυξήσεις, έφτασαν το 2018 τις €140.000! 

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντί να φροντίσει να αποδοθεί το ακίνητο στη νόμιμη ιδιοκτήτρια και να φροντίσει ν εισπραχθούν τα χρέη από κάποιον διεθνή οργανισμό που επιδοτεί πρόσφυγες κ.λπ.  (π.χ. η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είχε δώσει ήδη επιδοτήσεις για το ακίνητο, αλλά κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει ποιος, που και πως τις εισέπραξε), προχώρησε σε προσπάθεια κατάσχεσης του σπιτιού της κυρίας. Με αποτέλεσμα αυτή ν’ αναγκαστεί να το πουλήσει!

  Μιλάμε για τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα της ΠΦΑ, όχι αστεία! 

  Η κυρία φυσικά, δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο εχθές καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και επέβαλε την πληρωμή ποσού €312.500, στην προσφεύγουσα κυρία. Χρήματα τα οποία θα πληρωθούν φυσικά από τον προϋπολογισμό, δηλαδή τους φόρους όλων μας.

  Χρήματα τα οποία θα πληρωθούν, άνευ ουσιαστικού λόγου και  αιτίας! Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι, είναι δέσμιοι των ιδεοληψιών τους και επέλεξαν να αδιαφορήσουν για το εθνικό συμφέρον, προς όφελος τους ατομικού και πολιτικού δικού τους!

  Θα υποστεί άραγε κάποιος, κάποιες συνέπειες για αυτό το παντελώς αδικαιολόγητο ρεζίλεμα της χώρας, το αχρείαστο οικονομικό κόστος και την παντελώς ανήθικη συμπεριφορά του κράτους προς πολίτες; Θα υπάρξει κράτος Δικαίου, έστω και μετά από Ευρωπαϊκή υπόδειξη; 

  Πολύ φοβάμαι πως όχι! Οι δικαιολογίες, ακούγονται ήδη...

  Μείνετε υγιείς και ασφαλείς.

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ