Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Δεκ-2020 00:03

  Όχι άλλος λαϊκισμός!

  Όχι άλλος λαϊκισμός!
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρόβλημα του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα είναι γνωστό και δεδομένο. Ένα μέρος των αιρετών ταγών της χώρας και των κομματικών στελεχών, θα έπρεπε να βρίσκεται σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός των πολιτικών γραφείων και των διαδρόμων γύρω από αυτά.

  Όμως τα όσα ζούμε απ’ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αντιπολίτευση και ύστερα, είναι πραγματικά, πέρα από κάθε κατάντια και όριο ξεπεσμού.

  Μια εγκυρότατη και ιστορική εφημερίδα, κυκλοφορεί με ρεπορτάζ και πληροφορίες πως ο ΕΟΔΥ διατηρεί "διπλά βιβλία". Δεν παρουσιάζει όμως κανένα ουσιαστικό στοιχείο. Πιθανότατα διότι έχει πολύ περισσότερα απ’ όσα αναφέρει ή, εν πάση περιπτώσει, επειδή έτσι κρίνει. Δικαίωμα και επιλογή της διοίκησης και της σύνταξής της είναι. Εάν κληθεί να αποδείξει όσα έγραψε σε δικαστήριο, είναι υποχρεωμένη να το κάνει ή να υποστεί τις συνέπειες. Διαφορετικά, μπορεί να δημοσιεύει ότι νομίζει...

  Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως, παίρνει το δημοσίευμα και το κάνει σημαία. Χωρίς κανένα απολύτως νέο στοιχείο, με μοναδική προσθήκη την μόνιμη επωδό πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι όλα αντίθετα της. Την εφημερίδα που "έβγαλε" την είδηση πάντως,  μόνο του κλίματος ΣΥΡΙΖΑ δεν την λες. 

  Αλλά ας είναι! Σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ πλασάρει αυτό το παραμύθι, από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ο Αλέξης Τσίπρας. Το σημαντικό της υπόθεσης αφορά το γεγονός η "σοβαρή και έτοιμη ν’ αναλάβει" αξιωματική αντιπολίτευση, μετέτρεψε ένα ρεπορτάζ που δεν στηριζόταν σε κανένα (επίσημο) στοιχείο, σε αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος!

  Λογικά θα σκεφτείτε ότι η αμφισβήτηση των στοιχείων της πανδημίας έχει λογική. Σαφέστατα  και έχει. Κάποιοι αμφισβητούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και από τους πρώτους μεταξύ αυτών και ο γράφων. Διότι η παρεχόμενη πληροφόρηση είναι μικρού εύρους ενώ πολλοί ευρωπαϊκοί και διεθνείς οργανισμοί στατιστικών για την πανδημία παρουσιάζουν ελλιπές data set για τη χώρα. Αλλά αυτό το γεγονός από μόνο του, είναι ικανό να εγείρει κάποιες υποψίες (κυρίως για λάθος οργάνωση και όχι μαγείρεμα, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) σε δημοσιογράφους, ερευνητές και αναλυτές. Δεν μπορεί να στηρίξει μια σοβαρή αντιπολιτευτική στάση.

  Αν ήταν βέβαια η μοναδική ένδειξη, θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει μια υπερβολή που προήλθε από το αντιπολιτευτικό πάθος. Αμ δεν είναι, όμως...

  Την Κυριακή το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, ανέβηκαν στην Πάρνηθα με την αιτιολογία "6" (αν το ξεχάσατε, βρισκόμαστε σε καθεστώς αυστηρού lockdown), δηλαδή για να γυμναστούν. Έκαναν mountain bike, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη έκανε βόλτα με μια μοτοσυκλέτα moto cross ενώ έβγαλαν και κάποιες φωτογραφίες με κόσμο που συνάντησαν στις διαδρομές. 

  Τι το ήθελαν; Όρμησε σύσσωμος ο μηχανισμός ΣΥΡΙΖΑ να κατασπαράξει τον πρωθυπουργό! Αυτό θεωρεί η Κουμουνδούρου σοβαρό πολιτικό ζήτημα, αυτό επέλεξε για ν' ασκήσει αντιπολίτευση! Ένα τόσο ασήμαντο, ένα θέμα, καθαρά "παραπολιτικό". 

  Είναι σαφές ότι το όλο συμβάν, από την άσκηση  σε απόσταση 40+ χλμ. από την πρωθυπουργική κατοικία έως και τις φωτογραφίες χωρίς μάσκες, αποτελεί παραβίαση αυτών που είμαστε υποχρεωμένοι ν’ ακολουθούμε όλοι οι πολίτες, σήμερα. Με την επιπρόσθετη μομφή πως η πρωθυπουργική οικογένεια αποτελεί παράδειγμα προς ολόκληρη τη χώρα αλλά αυτό που δόθηκε την Κυριακή, σίγουρα  κάθε άλλο παρά καλό μπορεί να θεωρηθεί. 

  Ας είμαστε ξεκάθαροι! Πρόκειται για γκάφα! Πατάτα! Πώς το λένε; Συμβαίνουν και στους καλύτερους των καλύτερων! That’s life, που θα ‘λεγε και μια ψυχή μ’ ένα νι! Είναι όμως ζήτημα που οφείλει να απασχολήσει το πανελλήνιο και μάλιστα ως η κύρια αντιπολιτευτική αιχμή; Ούτε για αστείο! Είναι ένα θέμα για την 3η, μην πω και την 5η σελίδα των εφημερίδων, μπόλικη καζούρα και λίγη γκρίνια! Αλλά μέχρι εκεί!
  Σε καμία περίπτωση δεν έχει την αξία ή την ουσία για να γίνει το κύριο θέμα αντιπολιτευτικής κριτικής. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, εν καιρώ πανδημίας και ενώ η χώρα "επιτυγχάνει" 2.000 κρούσματα την ημέρα και σημειώνει νέα "ρεκόρ" διασωληνωμένων και νεκρών καθημερινά! 

  Αυτήν τη στιγμή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, μ’ ένα στόμα θα έπρεπε να προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στον κόσμο! Και να τα δίνουν όλα για να σωθούν όσο περισσότερες ζωές και να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Όλα τα υπόλοιπα θα βρουν την ώρα τους, μετά την πανδημία! 

  Κάπου έλεος με τον λαϊκισμό και την μικροπολιτική. Υπάρχουν και όρια, υπάρχουν και πιο σοβαρά πράγματα από την ανάκτηση της κουτάλας…

  Μείνετε υγιείς και ασφαλείς.

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων