Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 00:03

  Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Γιατί;

  Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Γιατί;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υπακοή και ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους, είναι αναγκαίες και ικανές συνθήκες, για αυτήν καθαυτή την ύπαρξη ενός Δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρέπει να τηρούνται από όλους, προς όλους και για όλους. Όχι μόνο εξ αιτίας της ηθικής υπόστασης ή άλλων κανόνων αφηρημένης έννοιας, αλλά κυρίως για λόγους καθαρά πρακτικούς.

  Το πρωί εχθές, μια κυρία πήγε να αποθέσει ένα λουλούδι στο κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων. Οι αστυνομικοί την ρώτησαν γιατί και με ποια αιτιολογία κυκλοφορεί. Εκείνη απάντησε ότι εργάζεται πολύ κοντά και αποθέτει ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων του 1973 κάθε χρόνο, φεύγοντας από τη δουλειά της. Φέτος, είχε στείλει SMS με αιτιολογία 6 (εκγύμναση)!

  Οι αστυνομικοί της απάντησαν πως τέτοια μετακίνηση δεν προβλέπεται από το lockdown και της επέβαλαν πρόστιμο €300! Σε μία απλή εργαζόμενη γυναίκα...

  Την ίδια περίπου ώρα, 200 στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, συγκεντρώθηκαν στη Βασιλίσσης Σοφίας και πραγματοποίησαν σύντομη πορεία προς το Πάρκο Ελευθερίας. Όπως αποδείχθηκε, είχαν στείλει SMS με αιτιολογία 1 (επίσκεψη σε φαρμακείο, νοσοκομείο ή επαγγελματία υγείας). Δεν τους ακούμπησε κανείς, δεν πλήρωσαν κανένα πρόστιμο και στους αστυνομικούς που πήγαν να τους διαλύσουν, ο Γεν. Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κύριος Κουτσούμπας, με περισσή αυθάδεια και περιφρόνηση προς το νόμιμο, τους απάντησε πως "Θα το διαλύσουμε και θα φύγουμε όπως ήρθαμε"! Σημειώστε πως ειδικά για αυτές τις ημέρες, με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 3 ατόμων και το πρόστιμο για κάθε νομικό και για  κάθε φυσικό πρόσωπο που παραβιάζει τη συγκεκριμένη απαγόρευση, ανέρχεται σε €5.000 (πέντε χιλιάδες)! Και η απόφαση ΔΕΝ εξαιρεί βουλευτές, κόμματα ή άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα...

  Λίγο αργότερα (τυχαίο, θα ήταν), αντιπροσωπεία από 50 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μ’ επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιούν παρόμοια εκδήλωση, στο Πάρκο Ελευθερίας. Και πάλι δεν συμβαίνει τίποτα. Σαν να μη βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και "γενικού" lockdown...

  Λίγο πιο μετά (και πάλι τυχαίο θα ήταν), αντιπροσωπεία βουλευτών του ΜεΡΑ25 μ’ επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη, πραγματοποίησε αντίστοιχη εκδήλωση. Χωρίς να κουνηθεί φύλλο και πάλι. Με ολόκληρη τη χώρα ν’ αναρωτιέται φυσικά, γιατί κάποιοι είναι πιο ίσοι απ’ όλους τους υπόλοιπους, απέναντι στον νόμο. 

  Επαναλαμβάνω, συγκεντρώσεις άνω των 3 ατόμων είναι απαγορευμένες, ασχέτως αποστάσεων και μέτρων που τηρούν οι συγκεντρωμένοι…

  Τα όσα ακολούθησαν βέβαια, ήταν απολύτως αναμενόμενα και μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβούν. Ο καλός στρατηγός, πάντα δοκιμάζει τον αντίπαλο, πριν προχωρήσει στην αποφασιστική κίνηση που έχει σχεδιάσει. 

  Οι μεσημεριανές κινήσεις της ομάδας Βαρουφάκη, με τις καθιστικές διαμαρτυρίες και το υπόλοιπο show, συμπεριλαμβάνονταν στ’ αναμενόμενα αλλά μόνο ως γελοιότητες μπορούν να εκληφθούν. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ήταν παράνομες, αλλά παρέμειναν εντελώς ατιμώρητες. Γεγονός που αποτελεί μία ακόμη κατάφωρη προσβολή προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που σέβονται το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη και τους νόμους. Όχι μόνο στα χθεσινά περιστατικά αλλά κάθε μέρα, όταν παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, ως χρήσιμα και παραγωγικά άτομα της κοινωνίας. Αντίθετα με ό,τι μπορεί να πει κανείς, για ορισμένους από τους κηφήνες/πρωταγωνιστές της χθεσινής κατάντιας, που έχουν κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο, δεκάδες επί δεκάδων δισ...

  Καθόλου γελοία δεν ήταν βέβαια, όσα είχαν σχεδιαστεί και έγινε κάθε προσπάθεια να υλοποιηθούν, από τους μεγάλους και σοβαρούς "παίκτες" της Αριστεράς κατόπιν. Κάποια στιγμή, λίγο μετά το μεσημέρι, περίπου 1.500 (χίλια πεντακόσια) άτομα, στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ και μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν μπροστά στα Προπύλαια στη μέση της Πανεπιστημίου, με στόχο να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

  Ταυτόχρονα (εντελώς τυχαίο ήταν, είμαι βέβαιος), διάφορες "αντιεξουσιαστικές ομάδες" (κοινώς "μπάχαλοι" ή αλλιώς "οι γνωστοί, άγνωστοι". Εκείνοι καλέ, που επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, είχαν διακτινιστεί σε άλλον πλανήτη) άρχισαν να δημιουργούν σοβαρά επεισόδια, σε διάφορα σημεία του κέντρου.

  Η αστυνομία, προειδοποιημένη και από τη σύλληψη αυτοκινήτου που μετέφερε όλα τα γνωστά εργαλεία των μπαχαλάκηδων (λοστούς, κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες κ.λπ.) νωρίτερα, επιτέλους αντέδρασε. Φυσικά, το κέντρο της Αθήνας μεταβλήθηκε σε πεδίο συγκρούσεων, με τις αψιμαχίες να φτάνουν μέχρι και την πλατεία Καραϊσκάκη (πρώην Περοκέ)!

  Η αριστερή νομενκλατούρα έκανε τ’ αδύνατα δυνατά, ώστε να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή πληγή στη Δημοκρατία, εξευτελίζοντάς την και οδηγώντας την σε παλιές, γνωστές εποχές, όπου το κέντρο θύμιζε κρανίου τόπο...

  Όμως η ευθύνη δεν βαραίνει την Αριστερά! Ούτε στο ελάχιστο! Είτε κοινοβουλευτική, είτε εξωκοινοβουλευτική, η Αριστερά πάντοτε, δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να τηρεί απέναντι στην κοινωνία, την μοναδική στάση που γνωρίζει να τηρεί. 

  "Τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας κι αυτά! Γιατί είμαστε μάγκες και μας περνά ο τσαμπουκάς και οι ενοχές του Εμφυλίου δεν σας αφήνουν να πράξετε το αυτονόητο για κάθε κανονική αστική Δημοκρατία, χαζοί Δεξιοί και Κεντροδεξιοί".

  Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο αυτούς που διακηρύσσουν στους πλέον έντονους  τόνους την "αυστηρή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου για όλους", του ίδιου νόμου που οι ίδιοι έφτιαξαν, λίγες ημέρες πριν. Αλλά, όταν έρθει η ώρα να υπερασπιστούν τα λόγια τους με πράξεις, αυτογελοιοποιούνται μετατρέποντας τις παράνομες συγκεντρώσεις σε "πολιτικές εκδηλώσεις".

  Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι σωστά έγιναν κάποια πράγματα, εν ονόματι της Δημοκρατίας. Εγώ ξέρω πως, χωρίς Ισονομία και Ισοπολιτεία, Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει.

  Και θυμάμαι ότι η 6η Δεκεμβρίου, βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ΄ όσο νομίζουν κάποιοι. Οψόμεθα...

  Μείνετε υγιείς και ασφαλείς.

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ