Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 00:03

  Αφήστε τον Δαρβίνο να κάνει τη δουλειά του

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αντίληψη της αντιπολίτευσης για την, θεμελιώδη για τη Δημοκρατία, διάκριση των εξουσιών, είναι χαρακτηριστική της έννοιας και της υπόστασης που αποδίδει στο Πολίτευμα.

  Η πανδημία μαίνεται ασταμάτητη και χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένοι και δεκάδες νεκροί, καταγράφονται καθημερινά. Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς (σχεδόν) καθολικού lockdown και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. Σε αυτήν την ακραία κατάσταση, η παρεούλα που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού το 2015, αφού επανασυνδέθηκε (ένας Θεός ξέρει υπό ποιους όρους και συνθήκες) με το έως χθες απολωλός ass-et της και την προσθήκη του πάντα διαθέσιμου για κάτι τέτοια τζέρτζελα (sic) Περισσού, αποφάσισε να κάνει μία ακόμη προσπάθεια να επιτύχει τη διάλυση της χώρας. 

  Αδιαφορώντας για τις εντολές των ειδικών, που θεωρούν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους ευρείας διάδοσης του ιού, όπως και για την απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, θέλησαν να οργανώσουν πορεία "μνήμης και διαμαρτυρίας" ανήμερα της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 1973! Αντίθετα τόσο στον νόμο όσο και τη λογική!

  Ευτυχώς, ο γνωστός Γιάνης πάτησε την πεπονόφλουδα και ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση του κυρίου Καραμαλάκη (αρχηγός ΕΛΑΣ) από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η πρόεδρος του κυρία Μαίρη Σαρπ, απέρριψε το αίτημα άμεσα και χωρίς περιστροφές για "λόγους δημοσίου συμφέροντος"!

  Είχε προηγηθεί μπαράζ δηλώσεων κορυφαίων συνταγματολόγων όπως οι κ. κ. Αλιβιζάτος και Μανιτάκης, (κανέναν εκ των οποίων δεν λες και φανατικό Δεξιό ή έστω κεντροδεξιό) οι οποίοι είχαν εξηγήσει πως η απόφαση είναι σύννομη και απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιταγές του Συντάγματος. 

  Αλέξης και Γιάνης, κατά τη γνώριμη από παλιότερα τακτική τους, φυσικά δεν έδωσαν δεκάρα και επέμειναν σε φανφαρονισμούς περί αυταρχικότητας, εκτροπής κ.λπ. Μαζί με τις απόψεις κάποιων άλλων Συνταγματολόγων, οι οποίοι είναι όλοι γνωστοί για την απόλυτη… αποτυχία της δημόσιας γνώμης τους περί συνταγματικότητας νόμων, κατά το παρελθόν (νόμος Κατρούγκαλου, νόμος Παππά κ.ά.)

  Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας φυσικά παρέμεινε αδιάφορο και, πιστό στις θέσεις του περί μη ισχύς και ακύρωσης του Συντάγματος κ.λπ., απλά εξέδωσε ανακοίνωση  με τα γνωστά περί λαού, νεολαίας κ.λπ. 

  Αυτή η απόλυτη επίδειξη περιφρόνησης και ασέβειας προς το Σύνταγμα, τους νόμους και την λογική, κάθε άλλο παρά πρωτοφανής είναι στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Μάλλον συνηθισμένη και αναμενόμενη, θα μπορούσε να πει κανείς. Μια από τις πληγές που έχει δημιουργήσει η Αριστερά με την ιδεολογική υπεροχή που έχει αποκτήσει, λόγω ενοχών της Δεξιάς από τον Εμφύλιο και ύστερα.

  Όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όχι, εάν θέλουμε η Ελλάδα να προχωρήσει και να βρεθεί στον 21ο αιώνα. Ένα σύγχρονο κράτος, δεν μπορεί να υπάρξει όταν οι πολίτες του δεν σέβονται και δεν τιμούν τους θεσμούς και τους νόμους.

  Γι’ αυτό και έχω να κάνω την εξής πρόταση: να παρακαλέσει η κυβέρνηση τον κύριο Αρχηγό, να ανακαλέσει την απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και της πορείας και να επιτραπεί η όλη εκδήλωση.

  Υπό την προϋπόθεση ότι όσοι συμμετάσχουν, θα πρέπει απαρέγκλιτα, να πάρουν γραπτή άδεια. Η οποία για να δοθεί, θα απαιτεί υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δέχονται αφενός ν’ απομονωθούν αμέσως μετά την πορεία, σε χώρο που θα ελέγχεται αποκλειστικά από την Πολιτεία επί 14 ημέρες και αφετέρου να δηλώνουν πως παραιτούνται ολοκληρωτικά και απόλυτα όλων των δικαιωμάτων περίθαλψης και βοήθειας προς αυτούς από το κράτος, σε περίπτωση που νοσήσουν από την CoViD-19, σε αυτό το διάστημα.

  Μετά θ’ αναλάβει να λύσει την υπόθεση, ο προσφιλής Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Κανείς δεν θα έχει λόγους να διαμαρτυρηθεί πλέον για αντισυνταγματικότητες, αυταρχισμούς και λοιπά γραφικά, άνομα και τρισάθλια, που ακούμε δυο ημέρες τώρα, από αυτούς που αρέσκονται να ποδοπατούν τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας, περιφρονώντας και  αυτήν ακόμη την ανθρώπινη ζωή...
   
  Μείνετε υγιείς και ασφαλείς

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ