Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Οκτ-2020 00:04

  Το  3ο τρυγόνι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάποτε, οποιοσδήποτε επιθυμούσε να έχει εμπεριστατωμένη άποψη για την πολιτική, όφειλε να διαβάζει την "ΑΥΓΗ". Όχι σε καθημερινή βάση και συνήθως διπλωμένη στην τσέπη, αλλά η αγορά και το διάβασμα, ήταν must. Ο πλούτος απόψεων, η πολύπλευρη ανάλυση και η εξαιρετική ποιότητα γραφής, την καθιστούσαν ένα μοναδικό εργαλείο πολιτικής σκέψης. Αλλά όχι μόνο...

  Πένες με το βεληνεκές ενός Βουρνά, ενός Σιαμαντά, ενός Παπαχελά, ενός Λ. Κύρκου, ενός Ανταίου, ενός Πετρουλάκη, ενός Παπαγιαννάκη και πάμπολλων άλλων, εκτός από το τεράστιο κύρος που προσέδιδαν στο έντυπο, προσέφεραν στον αναγνώστη, ώρες πραγματικής απόλαυσης. Ακόμη και όταν (πολύ συχνά) διαφωνούσε με τις απόψεις και θέσεις που εκφράζονταν...

  Τα χρόνια πέρασαν όμως! Σιγά, σιγά τη "γραμμή" της ιστορικής εφημερίδας, άρχισαν να διαμορφώνουν, οι υπερασπιστές των… ραδιενεργών μαρουλιών και άρχισε η κατρακύλα. Αργά αλλά σταθερά, το επίπεδο έπεφτε συνέχεια, φτάνοντας ακόμη και σε ακραίες διαστρεβλώσεις της αλήθειας σαν αυτή που είδαμε στο χθεσινό, απόλυτα ανήθικο, πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης έκδοσης. 

  Δεν πρόκειται όμως, για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Μην γελαστείτε! Ενδιάμεσα έχουν μεσολαβήσει πολλά. Ανάμεσά τους π.χ.  ένας μέτοχος - εταιρεία off shore, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που δεν μάθαμε ποτέ τον ιδιοκτήτη της!

  Αν θέλουμε όμως να είμαστε σοβαροί στην κριτική μας, οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε ότι η αιτία του κακού, δεν βρίσκεται στο πάλαι ποτέ "κομματικό όργανο του ΚΚΕ εσωτ.". Η γραμμή ορίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του οποίου η εφημερίδα αποτελεί πλέον ιδιοκτησία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος (40%) της ανώνυμης εταιρείας που, όπως ο νόμος ορίζει, εκδίδει την "ΑΥΓΗ"!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία  είναι εκείνος που, ωθούμενος από το γνωστό δόγμα του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα "Όλα είναι στο παραμύθι", δεν χάνει ευκαιρία "να προσαρμόσει την πραγματικότητα στα μέτρα του" με πρακτικές α λα Λένιν και Γκαίμπελς. Όποτε υπάρχει μία είδηση που δεν ταιριάζει με τις σκοπιμότητες του, η εφημερίδα απλά αναλαμβάνει τον "επαναπροσδιορισμό" της, ανάλογα με αυτές...

  Έτσι και στο χθεσινό πρωτοσέλιδο, το κόμμα που κυνικά καθυστέρησε τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης επί τόσα χρόνια, ώστε να ωφεληθεί το μέγιστο δυνατό από την παρουσία της στο πολιτικό σκηνικό, προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη της ύπαρξης των εγκληματιών, σε εκείνους… που οργάνωσαν την σύλληψή τους και τους οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μοιάζει σίγουρα παράλογο, είναι οπωσδήποτε ανήθικο, ψεύτικο και κατάπτυστο, αλλά ταυτόχρονα δεν αποτελεί κάποιο δείγμα πρωτότυπης συμπεριφοράς, από πλευράς Κουμουνδούρου. Έχει ξαναγίνει. Πολλές φορές...

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα το οποίο, ενάντια σε κάθε ηθικό φραγμό και πολιτική δεοντολογία, έθεσε σ’ εφαρμογή τον αναθεωρημένο Ποινικό Κώδικα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019. Πολλοί θεωρούν αυτήν τη συριζαϊκή πρεμούρα, ως δείγμα "φροντίδας και αλληλεγγύης" προς τη ναζιστική συμμορία! Όμως κάνουν λάθος! 

  Μακάρι να επρόκειτο μόνο για αυτό. Στην πραγματικότητα ο όλος χειρισμός έγινε όπως έγινε με πολύ πιο ανήθικους και ποταπούς στόχους.

  Καταρχήν η όλη μεθόδευση σχεδιάστηκε για να πέσουν στα μαλακά όλα τα στελέχη και οι άνθρωποι του κόμματος που είχαν διαπράξει αδικήματα σοβαρότατου κακουργηματικού χαρακτήρα κατά τα τέσσερα και μισό χρόνια της "αριστερής διακυβέρνησης". Είτε από πρόθεση (π.χ.  έπος Βαρουφακειάδας και όχι μόνον), είτε από αμέλεια (π.χ. φυσικές καταστροφές σε Μάτι και Μάνδρα). Αυτός ήταν ο πρώτος και κύριος στόχος.

  Ο δεύτερος, στόχευε στην ισχύ επιεικέστερων διατάξεων για περιστατικά υποδίκων (ή μόνο πρωτόδικα καταδικασμένων) για αδικήματα που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες ή εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, με υπόπτους όμως, οι οποίοι συνδέονται με τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις.

  Η μείωση των πιθανών ποινών για τη Χρυσή Αυγή και η διατήρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ηγετικών στελεχών της, δεν ήταν παρά ένα bonus. Σαφώς ο σχεδιαστής της μεθόδευσης είχε γνώση όλων των συνεπειών, αλλά ενδιαφερόταν πρώτα και κύρια να προσφέρει άφθονη βοήθεια προς "συνοδοιπόρους, ομοϊδεάτες και συναγωνιστές"! Τα υπόλοιπα ήταν extra!

  Η περισσή επιείκεια που προέκυψε για τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος, δεν ήταν παρά η γλάστρα που ποτίστηκε προς χάριν του βασιλικού, το 3ο τρυγόνι που χτυπήθηκε από τον ένα σμπάρο! 

  Όποιος διαφωνεί, μπορεί να ρίξει μια ματιά στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προχθές, υποτίθεται για να "διορθώσει" τα κακώς κείμενα για τις ποινές των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν οι Χρυσαυγίτες. Ζητά να αλλάξει το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα που αφορά τις εγκληματικές οργανώσεις αλλά, ω τι σύμπτωση, όχι το αμέσως επόμενο 187Α, το οποίο ρυθμίζει τα των ποινών για τις τρομοκρατικές! Η υποκρισία δε, δεν σταματά εκεί.

  Όλοι γνωρίζουν πως, όποια αλλαγή κι αν γίνει τώρα, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί σε δίκες εγκλημάτων για τα οποία δεν έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση. Διότι ως γνωστόν, από την στιγμή που τελείται ένα αδίκημα, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, εφαρμόζεται για τους κατηγορουμένους πάντα η ευνοϊκότερη διάταξη που ίσχυσε, σε αυτό το διάστημα. Ακόμη και αν αυτό έγινε για μία ώρα, μόνο!

  Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία και "κάλεσε την κυβέρνηση, να την ψηφίσει"! Γιατί μας εκπλήσσει λοιπόν, το τρισάθλιο πρωτοσέλιδο; 

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ