Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 00:04

  Η μαντάμ, τα κορίτσια και το... "μαγαζί"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ορισμένοι θεωρούν πως οι αποκαλύψεις φαινομένων διαφθοράς, σαν αυτά που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες για τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μεγάλη πολιτική σημασία αλλά ελάχιστο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.

  Διαπράττουν μέγα σφάλμα!

  Τα δύο σημαντικότερα κριτήρια, που εξετάζουν όλοι (αλλά ΟΛΟΙ, ανεξαιρέτως) οι σοβαροί επενδυτές, προκειμένου ν’ αποφασίσουν εάν θα τοποθετήσουν κεφάλαια σε μία χώρα, είναι η ποιότητα και η ταχύτητα απόδοσης της Δικαιοσύνης, παράλληλα με την έκταση και το βάθος της διαφθοράς, στη συγκεκριμένη χώρα...

  Καταγράψτε λοιπόν ότι, εκτός απ’ οτιδήποτε άλλο μπορεί να σημαίνει η είδηση, κάθε φορά που διαβάζετε πως στην Ελλάδα υπογράφονταν συμβάσεις… μπακάλικου "μ’ εντολή White House", κάπου αλλού ένας επενδυτής που σκεφτόταν ν’ ανέβει στο αεροπλάνο για την Αθήνα, κοντοστέκεται. Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στη χειρότερη, ακυρώνει τα εισιτήρια...

  Από εκεί και πέρα, αυτά που ακούμε τις τελευταίες ημέρες, είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Εκτός των άλλων διότι, ορισμένα από αυτά, δεν αποτελούν προϊόν ρεπορτάζ, ούτε προκύπτουν από διαρροές, από "πληροφορίες" ή από κρυφές μαγνητοφωνήσεις. 

  Διατυπώνονται με τον πλέον επίσημο, κατηγορηματικό και εμφατικό τρόπο, σε αίθουσες δικαστηρίων. Δεν διατυπώνει κανείς τέτοιου είδους ισχυρισμούς σε δικαστική αίθουσα ξέρετε, έτσι απλά και εύκολα. Εάν δεν μπορεί να τους αποδείξει  ή, έστω, να παρουσιάσει σοβαρές ενδείξεις ότι αποτελούν γεγονότα, υπάρχουν συνέπειες. Σοβαρές συνέπειες...

  Το πιο ενοχλητικό των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό όμως, δεν είναι οι κινήσεις και οι αντιδράσεις των κυρίων Παππά, Καλογρίτσα, κ.λπ. Ούτε καν η πεζοδρομιακή και βλαχοαγγλική φρασεολογία-ονοματοδοσία ("μαγαζί", κάνει "conflict", White House κ.ο.κ.), που παρουσιάζεται μέσα από τις αποκαλύψεις.

  Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, είναι η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του. Επιμένουν να προσποιούνται ότι δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε, πως δεν γνώριζαν τίποτα για όσα έκανε και έλεγε ένας από αυτούς, ένα μέλος του στενού πυρήνα της ομάδας εξουσίας!

  Το τότε Μαξίμου θέλει, και προσπαθεί με κάθε τρόπο, να μας πείσει ότι "ο Μεγάλος Ηγέτης που έφερε την Αριστερά για Πρώτη Φορά στην Εξουσία", ο Αλέξης ο Τσίπρας, βρισκόταν σε κάποιο παράλληλο Σύμπαν και δεν είχε αντιληφθεί τίποτα για τα έργα και τις ημέρες του εξ απορρήτων του, του κολλητού και παιδικού του φίλου! Ούτε είχε αντιληφθεί το "παραμάγαζο" άλλων, επιλεγμένων από τον ίδιο, στενών συνεργατών του! Το γεγονός πως ήταν πρωθυπουργός και, θεωρητικά τουλάχιστον, είχε ευθύνη για τις πεπραγμένα ολόκληρης της κυβέρνησης (αν όχι όλης της χώρας), για αυτούς δεν έχει καμία σημασία!

  Θέλουν να μας πείσουν ότι σ’ ένα "σπίτι", ακόμη και αν αποκαλείται "White House", η οικοδέσποινα του "μαγαζιού" δεν έχει ιδέα τι κάνουν τα αγαπημένα της "κορίτσια" όταν πηγαίνουν στα δωμάτια, αγκαζέ με τους "πελάτες-αρμούς"! Απλά τους βλέπει να συναντιόνται, να χαριεντίζονται και να πηγαίνουν βόλτα! Για ένα καφέ σε χαλαρό περιβάλλον μόνο, βρε κουτά! Αλλοίμονο! Η κακομοίρα οικοδέσποινα πιστεύει πως φεύγουν από το σαλόνι για να πάνε να να παίξουν κανένα επιτραπέζιο, καμιά μπιρίμπα ή, άντε το πολύ-πολύ, τον "γιατρό"! Άλλο τώρα αν οι αναίσχυντοι επιδίδονται σε "Σόδομα και Γόμορρα"! Για την μαντάμ όλα, μα όλα, είναι  αθώα και καλώς καμωμένα!

  Δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση λένε, να υπάρξει υποψία πως ο κύριος Τσίπρας ήταν διεφθαρμένος! Αποκλείεται! Ούτε καν ότι έκανε τα στραβά μάτια! Κι ας ζούμε στη χώρα όπου τα "δωράκια", στις κυβερνήσεις της Αριστεράς, αποτελούν "παράδοση" (αρκεί να μην φτάνουν τα 500 εκατ. δρχ., βεβαίως-βεβαίως), είναι αδύνατον λένε! Δεν ήξερε! Και δεν είναι παιδονόμος να παρακολουθεί τι έκαναν οι υφιστάμενοί του! 

  Μάλιστα!

  Άρα το μοναδικό συμπέρασμα που απομένει, είναι πως πρόκειται για άτομο εντελώς ανίκανο για να διαχειριστεί εξουσία. Άλλη εξήγηση, δεν μπορεί να υπάρξει. 

  Είτε ήξερε, επομένως είναι υπόλογος και οφείλει να υποστεί τις συνέπειες, είτε δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα και άρα είναι παντελώς ακατάλληλος για να κυβερνά οπουδήποτε! Όχι μόνο ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ούτε... καφενέ! 
  Εσείς, ποια εκδοχή πιστεύετε;

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ