Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2010 11:14

  Ξοδεύαμε τα δανεικά...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά την ταπεινή μου άποψη καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε τις παραλήψεις μας:

  α) Όλα αυτά τα δάνεια 320 δισ. ευρώ ήλθαν στην Ελλάδα και αναλώθηκαν εδώ. Κατά κύριο λόγο έγιναν μισθοί σε δημοσίους υπαλλήλους, άλλες δαπάνες του Δημοσίου, ενδεχομένως και κάποια έργα του Δημοσίου, όσο και αν κάποιοι επιτήδειοι "έφαγαν" ένα μέρος από αυτά. Η ουσία είναι ότι τα λεφτά τα πήραμε και τώρα καλούμεθα να τα επιστρέψουμε. 

  Όλα αυτά τα χρόνια που ξοδεύαμε τα δανεικά παραλείψαμε να ενδιαφερθούμε και να μάθουμε ότι ήταν δανεικά, νομίζαμε ότι ήταν δικά μας. Εάν είχαμε φροντίσει να μάθουμε, θα είχαμε πιθανόν ψηφίσει διαφορετικά. Αυτό ήταν το λάθος μας που τώρα καλούμεθα να πληρώσουμε, ο καθένας στο βαθμό που μπορεί. 

  β) Κάθε συνετός οικογενειάρχης ή επιχειρηματίας, εάν βρισκόταν στην κατάσταση που είναι το κράτος μας, θα έπαιρνε πιο δραστικά μέτρα, ήτοι θα φρόντιζε αμέσως όπως τα έξοδά του μειωθούν σημαντικά για να δημιουργήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα που θα χρησιμοποιούσε για μείωση του δανεισμού. 

  Εδώ, η κυβέρνηση, μας λέει ότι, παρά τα μέτρα, θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε διότι και σε τρία χρόνια ακόμη θα έχουμε έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό. 

  Σκεφθείτε λοιπόν ότι τουλάχιστον για τρία χρόνια ακόμη θα εκλιπαρούμε για δανεικά διότι παραλείπουμε να λάβουμε δραστικότερα μέτρα τώρα και να δημιουργήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Προσωπικώς το θεωρώ μεγάλη ντροπή για εμάς τους Έλληνες και ντρέπομαι και ενώπιον των παιδιών μου. Σίγουρα δεν είναι "μαγκιά" όπως ενδεχομένως θα έλεγαν κάποιοι "ελληνάρες". 

  γ) Δυστυχώς, στη χώρα μας έχει καταντήσει η "μαγκιά" και ο "ξύπνιος΄ να θεωρούνται προσόν (να σας θυμήσω μία παλαιά διαφήμιση που έλεγε ότι "οι ξύπνιοι οδηγούν ρενώ"), ενώ η σκληρή και έντιμη εργασία με την οποία κάποιος στον ιδιωτικό τομέα έχει καταφέρει να συσσωρεύσει κάποιο πλούτο να θεωρείται ντροπή. Εδώ έχουμε φθάσει δυστυχώς. 

  δ) Όλοι λοιπόν οι "ξύπνιοι" και οι "μάγκες" θα προσπαθήσουν πάλι να βρουν τρόπο να αποφύγουν να συνεισφέρουν μέσω της άμεσης φορολογίας με αυτά που μπορούν (ενδεχομένως τα τεκμήρια που θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο αυστηρά θα πιάσουν κάποιους από αυτούς). Και όλοι αυτοί, που είναι πάρα πολλοί, δεν είναι ούτε οι μισθωτοί, ούτε οι συνταξιούχοι, ούτε ακόμη οι μεγάλες οργανωμένες επιχειρήσεις, αλλά είναι σχεδόν το σύνολο των μικρομεσαίων, των ανεξάρτητων επαγγελματιών και ίσως ένα μέρος των αγροτών. 

  Το λάθος μας είναι ότι όλους αυτούς παραλείπουμε να τους ξεμπροστιάζουμε, αλλά τους θεωρούμε "μάγκες" όλοι εμείς που πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικά. Και αυτή την παράλειψη καλούμεθα να πληρώσουμε.

  Και για να μη σας κουράζω άλλο, θεωρώ ότι αντί να ρίχνουμε το φταίξιμο στους ξένους που μας έδωσαν δανεικά, πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε πώς θα βάλουμε τάξη στο σπίτι μας ώστε τα επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν. Και για να μή ξαναγίνει αυτό νομίζω ότι είναι καιρός να γίνει συνταγματική αναθεώρηση που θα ορίζει ότι το δημόσιο χρέος απαγορεύεται να υπερβαίνει π. χ. στο 40-50% του ΑΕΠ. Εάν δεν είχαμε παραλείψει αυτό, τώρα δεν θα ήμασταν σε αυτή την ταπεινωτική κατάσταση. Με όλο το σεβασμό προς όλους σας...

  Ανώνυμος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ