Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 00:01

  Σαν να ακούω τον Παπαδήμο…

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Στούπα 

  1) Σαν να ακούω τον Παπαδήμο...

  Ένα μέρος του θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές στο μέσον της εβδομάδας αποδόθηκε στη λήψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στη γειτονική Ιταλία, από τον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

  Το ίδιο θετικός ήταν ο αντίκτυπος και στις τιμές ομολόγων ακόμη και των ελληνικών, τα οποία αντέδρασαν με ράλι ανακούφισης, όπως συνηθίζει να ονομάζει παρόμοιες καταστάσεις η αργκό της οικονομικής ενημέρωσης.

  Το αστείο της υπόθεσης είναι πως η επιστράτευση του κ. Ντράγκι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά εκλαμβάνεται από τις εθισμένες στα κέρδη αγορές, σαν θετική εξέλιξη (που είναι) και όχι σαν κίνηση απελπισίας προ ενός δύσκολα διαχειρίσιμου αδιεξόδου.

  Η ανακούφιση της λήψης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Ντράγκι θυμίζει τη δική μας ανακούφιση όταν η χώρα κινδύνευε να πέσει στα βράχια και στην Ελλάδα έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο κ. Παπαδήμος.

  Το μήνυμα που ήθελε να στείλει το ελληνικό κοινοβούλιο και η πολιτική ηγεσία της χώρας με την επιλογή του κ. Παπαδήμου ήταν η προσήλωση στις επιταγές της ΕΚΤ και της ηγεσίας της Ε.Ε. πως η χώρα θα κάνει ό,τι της ζητήσουν προκειμένου να αναδιαρθρωθεί το χρέος και να προκύψουν οι τεράστιες εκταμιεύσεις των μνημονίων που κράτησαν τη χρεοκοπημένη χώρα όρθια, απομακρύνοντας μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση.

  Ο κ. Παπαδήμος ως πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ απολάμβανε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων και ως εκ τούτου εκλήθη να συνδράμει τη χώρα σε μια δύσκολη περίοδο με θετικά αποτελέσματα. Η θητεία του όμως αποδείχτηκε βραχεία καθώς στην κοινωνία οι εντάσεις και οι αμφισβητήσεις συνέχισαν να οξύνονται και χρειάστηκαν να φτάσουμε τελικά στις δραματικές εξελίξεις του καλοκαιριού του 2015 με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital control και κυρίως την περίφημη "κωλοτούμπα" για να εκτονωθεί η αντισυστημική "θολούρα".

  Η παράδοση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στο κ. Ντράγκι μάλλον υποστηρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία της Ιταλίας να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κρίσης εξασφαλίζονταν καταρχήν την απρόσκοπτη υποστήριξη από την ΕΚΤ και την Ε.Ε.

  Το ίδιο το ρεπορτάζ εξάλλου ήταν σαφές:

  "Ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ματαρέλα, δήλωσε σε ιταλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης: "Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο πρόεδρος Ματαρέλα υπενθύμισε τη δραματική υγειονομική κρίση, με συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία", τόνισε. "Χρειάζονται απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων. Με την ελπίδα και τη δέσμευση αυτή απαντώ θετικά στην έκκληση του προέδρου της δημοκρατίας", πρόσθεσε ο Ντράγκι.

  "Θα λάβουμε τα έκτακτα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές και στην κοινωνική συνοχή. Θα απευθυνθώ με μεγάλο σεβασμό στο κοινοβούλιο", τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ. Εξήγησε, τέλος, ότι θα συναντήσει τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλίσει την αναγκαία στήριξη στο έργο του και ότι στη συνέχεια θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον πρόεδρο Ματαρέλα αν κατάφερε να συνθέσει κυβέρνηση...".

  Σαν να ακούω τις αντίστοιχες δηλώσεις Παπαδήμου...

  2) Νοσοκομειακοί Εγκληματίες...

  Αγαπητέ κ Στούπα,

  Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας κάποια ΜΜΕ έχουν στήσει "μνημεία δόξης λαμπρά" σε διάφορες κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων ("Λειτουργών" όπως οι ίδιοι προτιμούν να λέγονται) αστυνομικούς, οδηγούς λεωφορείων, κλπ, κυρίως όμως ΔΥ στον χώρο της Υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές και κάθε είδους "νοσοκομειακούς" που απλά κάνουν, όπως μπορεί ή θέλει ο καθένας τους, τη δουλειά για την οποία πληρώνονται... Σημειώνω ότι:

  1. Έκπληκτος από τις "δοξολογίες" - και γνωρίζοντας καλά υγειονομικούς διάφορων κατηγοριών –την Άνοιξη του 2020  "έψαξα"  κάπως το θέμα κι είδα ότι,  π.χ. στο Νοσοκομείο Καστοριάς  (από αιμολήπτη του οποίου ξεκίνησε ο ντόπιος Γολγοθάς), υπήρχαν 311 άτομα προσωπικό (ποιος ξέρει πόσοι  διορίσθηκαν στο μεταξύ) ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 – κατά τη "Διαύγεια" πριν την πανδημία - νοσηλεύτηκαν 416 άτομα για συνολικά 1392 ασθενο-ημέρες με μέση διάρκεια νοσηλείας 3,35 ημέρες.  Ρωτώ τους "υμνητές" τους, πως το βλέπετε αυτό; Μήπως τους δοξολογείτε γιατί τους "φοβάστε"; Μήπως πρέπει  να  στήσουμε αγάλματα;

  2. Προσέξτε όμως: Χθες στις 2 & 3 Φεβρουαρίου του 2021, αποκαλύφθηκε ότι σε Νοσοκομείο της Πάτρας (με 1.300, αν άκουσα καλά, υπαλλήλους!!!) έχει μέχρι στιγμής εμβολιασθεί ΜΟΝΟΝ το 44% των Υγειονομικών... Άκουσα με οργή και αηδία στην τηλεόραση προκλητικές ανοησίες / δικαιολογίες από κάποιο πρόεδρο του συνδικάτου του Νοσοκομείου, με (τηλεφωνική) παρουσία και του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας. Η πρόθυμη για σχόλια επί παντός επιστητού Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τι λέει για τις ευθύνες των μελών της έναντι ημών των ανυποψίαστων πολιτών για τον κίνδυνο στο οποίο μας βάζουν αυτοί οι εγκληματίες Δ.Υ.; Ας ξέρουν ότι το  "έτσι λέει ο Νόμος" είναι μόνον για αμόρφωτους μπουνταλάδες… όχι για (σωστούς) πολίτες.

  3. Σημειώνω την αλγεινή εντύπωση που μου προκάλεσε ο απολογητικός τόνος του Διοικητή επί όλων των ανοησιών που ασυνάρτητα  κραύγαζε  ο συνδικαλιστής … Δυστυχώς φαίνεται να  είναι γενικώς αποδεκτό ότι ΟΛΕΣ οι Δημόσιες Υπηρεσίες ανήκουν στους συνδικαλιστές τους … Οι πολίτες, οι νοικοκυραίοι, που πληρώνουν  την ασυδοσία των  συνδικαλιστών τι είναι;

  4. Σημαντικές ήταν και οι υπεκφυγές, με  οχετούς ανοησιών, του συνδικαλιστή  για το θέμα της επιπόλαιας φύλαξης των χώρων του Νοσοκομείου που ετέθη από τους δημοσιογράφους … Μήπως οι φύλακες (και άλλοι πολλοί από το νοσοκομειακό προσωπικό) κάνουν κανονικές κοπάνες; Το ρωτώ, όχι ανυποψίαστα, καθότι, π.χ., πριν χρόνια μόνιμος φύλακας μεγάλου Νοσοκομείου  τις ώρες της υποτιθέμενης  βάρδιας του μου έβαψε το σπίτι…

  5. Πιστεύω πως ένα 30 % των εμπλεκομένων ΔΥ κάνει την δουλειά του με τον δέοντα επαγγελματισμό – που περιέχει εξ ορισμού και προσωπικές "θυσίες" χωρίς να θεωρούν ότι πρέπει να παρασημοφορηθούν.

  6. Τέλος, θα ήθελα να ξέρει ο κ Μητσοτάκης - που προσπαθεί να παράσχει κίνητρα για την επιστροφή  άξιων  (νέων κυρίως) Ελλήνων από το εξωτερικό - ότι με το "ΔΗΘΕΝ  ΚΙ  ΟΤΙ  ΓΙΝΕΙ" που επιβάλουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι στην  Ελληνική κοινωνία  (βλέπε κατά τα προηγούμενα Νοσοκομεία, Δικαστές, Συνδικαλιστές) όχι μόνο ΔΕΝ θα ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ  αυτοί οι άξιοι αλλά θα ΦΥΓΟΥΝ και πολλοί εναπομείναντες – τουλάχιστον ως επενδυτές…  ΟΙ  ΑΞΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ  ΤΗΣ  ΠΡΟΚΟΠΗΣ …  ΟΤΙ  ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ  ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ  ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ,  ΤΙΜΙΟΥ  ΙΔΡΩΤΑ  ΤΩΝ  ΝΤΟΠΙΩΝ  ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ  ΧΑΪΡΙ ΔΕΝ  ΕΧΕΙ;

  Με τιμή

  Στέλιος  Ζαργάνης

  e-mail: sgzarganes@yahoo.com

  3 Φεβρουαρίου 2021

  kostas.stoupas@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ