Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιουν-2019 00:02

  Τώρα, Αλέξη, είναι αργά...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια  από τις ελάχιστες  εκτιμήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης που επιβεβαιώθηκε (ίσως και η μοναδική),  ήταν εκείνη του υπουργού της κ. Παύλου Πολάκη τον περασμένο Οκτώβριο μπροστά σε κομματικό ακροατήριο  πως θα κέρδιζαν τις επερχόμενες εκλογές αν έβαζαν κάποιους φυλακή...

  Τελικά κανείς δεν πήγε φυλακή και οι επόμενες εκλογές οι οποίες είναι σε τρεις εβδομάδες θεωρούνται χαμένες, καθώς  το μόνο ερώτημα που πλανάται πλέον έχει να κάνει με το αν το αποτέλεσμα θα σηματοδοτεί την συντριβή ή την πλήρη εξαφάνιση...

  Το περίφημο σκάνδαλο Novartis με το οποίο η κυβέρνηση σχεδίαζε να πάει σε εκλογές με τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους να πηγαινοέρχονται στα γραφεία των ανακριτών με χειροπέδες, δεν αποδείχτηκε απλά "φούσκα", αλλά τείνει να εξελιχθεί σε σκευωρία ενός παρακρατικού και παραδικαστικού κυκλώματος.

  Στο σημείο αυτό την εικόνα την συμπληρώνει άλλη μία εκτίμηση που έγινε πριν μερικούς μήνες από τον Ευάγγελο Βενιζέλο: "Προσέξτε, εσχάτη προδοσία δεν είναι η προδοσία της χώρας στους εχθρούς, εσχάτη προδοσία είναι η κατάλυση ή και η αλλοίωση θεμελιωδών αρχών και θεσμών του πολιτεύματος.

  Και περιγράφονται στον Ποινικό Κώδικα επτά θεμελιώδεις θεσμοί, οι δύο εκ των οποίων είναι η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης".

  Η υπόθεση Novartis "βρωμούσε" από την αρχή τόσο γιατί οι κατηγορίες στόχευαν κυρίως σε συγκεκριμένους πολιτικούς αντιπάλους που αν εξαλείφονταν το πεδίο για την κυβέρνηση θα ήταν ελεύθερο, όσο και γιατί μια σειρά κομματικά και κυβερνητικά στελέχη με δημόσιες δηλώσεις αποκάλυπταν πως γνώριζαν στοιχεία μιας δικογραφίας που δεν όφειλαν να γνωρίζουν και ενδεχομένως δεν είχε σχηματιστεί ακόμη.

  Δεν χρειάζονταν μεγάλη προσπάθεια και ικανότητα για προβλέψει κάποιος πώς μπορεί να καταλήξει αυτή η υπόθεση.

  Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές αντί να περιφέρονται ηγετικά στελέχη της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στα γραφεία των ανακριτών και των εισαγγελέων, έχουμε την κλήτευση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύοντα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Ιωάννη Αγγελή στις 21 Ιουνίου να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

  Ο κ. Αγγελής στις καταγγελίες του είχε κάνει λόγο για "προειλημμένη απόφαση άσκησης ποινικής δίωξης "όπως–όπως – τύπου fast track", χωρίς την προηγούμενη τήρηση δικονομικών κανόνων.

  Ο ίδιος υποστηρίζει πως είχε ενημερώσει για "τον δικονομικώς στραβό δρόμο" τόσο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όσο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

  Ο κ. Αγγελής είναι ο δεύτερος ανώτατος δικαστικός λειτουργός που κάνει λόγο για μέλος της κυβέρνησης που κατονομάζεται με το ψευδώνυμο "Ρασπούτιν", ο οποίος φέρεται να έχει στήσει ολόκληρο μηχανισμό χειραγώγησης της δικαιοσύνης.

  Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας απάντησε γιατί δεν αποκαλύπτουν ποιος είναι ο "Ρασπούτιν". Τούτο αποκαλύπτει άγνοια κινδύνου και απουσία στρατηγικής αντιμετώπισης των βαρύτατων κατηγοριών που προκύπτουν και ενδεχομένως τον αφορούν αν αποδειχτεί πως όλα όσα συνέβαιναν ήταν σε γνώση του.

  Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος πως το επόμενο στάδιο αυτής της αντιπαράθεσης θα αφορά τον κ. Τσίπρα και την ηγεσία της κυβέρνησης με τον περίφημο "Ρασπούτιν" για το εάν είχε οργανώσει την σκευωρία μόνος του ή με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

  Καθώς η σκευωρία αφορά σε πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση θα έρθει στην επόμενη Βουλή η οποία θα έχει εντελώς διαφορετική σύνθεση και κατά τα φαινόμενα άλλη πλειοψηφία.

  Στην επόμενη Βουλή τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης όπως ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ενδεχομένως ΜΕΡΑ25, θα έχουν περισσότερους λόγους από την Νέα Δημοκρατία να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για σκευωρία σε βάρος κορυφαίων στελεχών της απερχόμενης  κυβέρνησης, γιατί αυτό θα συμβάλει στην εξάχνωση του ΣΥΡΙΖΑ και θα τον μεταβάλει σε δεξαμενή άντλησης ψήφων.

  Ο κ.  Τσίπρας και η κυβέρνηση μόλις τώρα φαίνεται να αντιλαμβάνονται πού έχουν μπλέξει και με ποιες κατηγορίες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι από την επομένη των εκλογών. Τώρα όμως είναι αργά…

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων