Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Νοε-2017 00:02

  Οι πιο ηλίθιοι της γειτονιάς...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Στούπα 

  Όποιος ξοδεύει χρήματα που δεν έχει, αργά ή γρήγορα καταλήγει άστεγος στο δρόμο. Είναι βέβαιο πως την ώρα που θα καταλήξει στο δρόμο κάποιος απατεώνας με υποσχέσεις θα τον αφήσει και χωρίς κουβέρτα... Οι άνθρωποι όταν χάνουν γίνονται πιο εύπιστοι στην καλλιέργεια ψευδών προσδοκιών πως μπορούν να πάρουν γρήγορα τα χαμένα πίσω...

  Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος οικονομικά για να το καταλάβει αυτό.

  Επίσης, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός ούτε στα οικονομικά ούτε στην εκτροφή κοπαδιών (κτηνοτροφία) για να καταλάβει πως μειώνοντας την τροφή ή σφάζοντας ή διώχνοντας τα ζωντανά που γεννάνε και κατεβάζουν γάλα είναι θέμα χρόνου να ξεκληριστεί ολόκληρο το κοπάδι.

  Αρκετά με τις παραβολές...

  Στην αρχή αυτής της κρίσης το 2010 παρατηρώντας τις αγκυλώσεις της ελληνικής κοινωνίας και την ηγεμονία του λαϊκίστικου αριστερισμού στο σύνολο της κοινωνίας, της δεξιάς μη εξαιρουμένης, η στήλη δεν απέκλειε τα χειρότερα.

  Γράφαμε λοιπόν το 2010: "Το ελληνικό δράμα δεν είναι ότι τους τελευταίους μήνες έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 5 - 10 ή 20 δισ. ευρώ. Το δράμα έγκειται στην πιθανότητα να συνεχίσουν να φεύγουν με ρυθμούς επιταχυνόμενους οι ικανότεροι των συμπολιτών μας γιατί δεν βλέπουν προοπτικές στον τόπο μας”.

  Σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε τις δυνατότητες επιτυχίας ή όχι της Ελλάδας, έγραφε χθες στη στήλη του στους Ν.Υ. Times o Τόμας Φρίντμαν. Θα εξαρτηθεί από τους δείκτες που θα δείχνουν πόσοι νέοι Έλληνες αποφάσισαν να μεταναστεύσουν και πόσοι θα μείνουν και θα παλέψουν να αλλάξουν την κατάσταση στη χώρα.

  Συμφωνώ ότι είναι ένας σοβαρός δείκτης. Κάθε κοινωνία διαθέτει ένα ποσοστό δημιουργικών και παραγωγικών ανθρώπων μεταξύ του πληθυσμού της που με την παρουσία και τη δράση τους βοηθάνε και το υπόλοιπο σύνολο να βελτιώσει την κατάστασή του....”

  Βλέπε:Έλληνες λαθρομετανάστες στη χώρα του Δημητρώφ…

  Σήμερα τα περισσότερα στοιχεία του χειρότερου σεναρίου για την τύχη της χώρας έχουν επαληθευτεί. Το υψηλής αξίας ανθρώπινο κεφάλαιο που έχει απομακρυνθεί από τη χώρα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο. Από τις τράπεζες έχουν φύγει πάνω από 100 δισ. και έχουν επιβληθεί capital controls.

  Με την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα όχι μόνο τα capital controls δεν θα αποσυρθούν ποτέ, αλλά είναι θέμα χρόνου να επιβληθούν μέτρα ελέγχου στη μετανάστευση για να σταματήσει ο αποδεκατισμός της χώρας. Τα human controls θα φέρουν λαθρομετανάστευση όπως επί σοβιετίας...

  Ο τίτλος λοιπόν Έλληνες λαθρομετανάστες στα Βαλκάνια το 2010 έμοιαζε υπερβολικός. Σήμερα όμως δεν μοιάζει καθόλου καθώς ιδιώτες και επιχειρήσεις από την Ελλάδα έχουν μεταναστεύσει μαζικά στις βαλκανικές χώρες.

  Προς το παρόν έχουν μεταναστεύσει άνθρωποι με υψηλές δεξιότητες, δηλ. αυτοί που είναι ικανοί να παράξουν υψηλή προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας. Στη χώρα μένουν οι επιδοματούχοι πελάτες των κομμάτων και οι μετακλητοί Καρανίκες που πιστεύουν πως η ανάσταση της οικονομίας θα προκύψει μέσω της καλλιέργειας κάνναβης..

  Να είστε βέβαιοι πως είναι θέμα χρόνου να αρχίσει και η μαζική μετανάστευση των ανειδίκευτων.

  Όπως είπαμε, το 2010 ο τίτλος Έλληνες λαθρομετανάστες στα Βαλκάνια φαινόταν υπερβολικός. Το 2010 ήταν ακόμη νωπές οι μνήμες των λαθρομεταναστών από τις ανατολικές σοσιαλιστικές χώρες στην Ελλάδα. Οι πιάτσες ήταν γεμάτες ανειδίκευτους που αναζητούσαν εξευτελιστικά μεροκάματα και τα πορνεία δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την υπερπροσφορά λευκής σαρκός από την άλλοτε κραταιά ΕΣΣΔ.

  Η φράση Αλβανός τουρίστας έμοιαζε ακόμη με ανέκδοτο... Σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα είναι από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

  Η Ελλάδα έχει χάσει 25% του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια. Μια κανονική χώρα με ελεύθερη οικονομία μετά από ένα μείον 25% στο ΑΕΠ θα είχε μια δεκαετία με ρυθμούς ανάπτυξης περί το 4-5%.

  Εμείς πέρυσι περιμέναμε συν 1% και βγάλαμε μείον 1% Φέτος περιμέναμε συν 2,8, τώρα 1,8% και θα είμαστε τυχεροί αν ξεπεράσουμε το 1%.

  Η Ευρωζώνη φέτος θα παρουσιάσει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5%. Αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της Ευρώπης είναι οι οικονομίες της πρώην Ανατολικής Ευρώπη που πέταξαν τον κομμουνιστικό ζυγό. Η Ουγγαρία αναμένεται να πιάσει το 3,7%, η Πολωνία το 4,2% και η Τσεχία το 4,7%. Η Ρουμανία θα αναπτυχθεί με 5,7%.

  Βλέπε: Η ανατολική Εδέμ...

  Χώρες όπως η Σλοβακία, η Πολωνία και η Τσεχία που βγήκαν κατεστραμμένες υλικά και ηθικά από τον κομμουνιστικό ζυγό, στη δεκαετία του ‘90 είχαν το ένα τρίτο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας. Σήμερα μας έχουν ξεπεράσει και ετοιμάζονται να μας περάσουν και οι άλλοτε πάμφτωχες βαλκανικές χώρες.

  Συμπέρασμα, απ’ όπου αποχωρεί η αριστερά επιστρέφει η ευημερία...

  Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ο κομμουνισμός επιβλήθηκε δια της βίας όταν μετά τον πόλεμο ο Στάλιν και ο Τσώρτσιλ μοίρασαν την Ευρώπη στα δυο.

  Εμείς επιλέξαμε οικειοθελώς να καταστραφούμε ακολουθώντας πολιτικούς που μοιράζουν δανεικά, αργομισθίες και επιδόματα από λεφτά που δεν υπάρχουν.

  Αγωνιζόμαστε να κερδίσουμε το βραβείο των πιο ηλιθίων της ευρύτερης περιοχής...

  kostas.stoupas@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων