Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 06:59

  Πιο κάτω και από την Τουρκία...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Από τον τοίχο της Georgia Panopoulou στο φ/β
   
  Υπάρχουν δύο τρόποι επιλογής ανωτάτων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης: μέσω της αναβάθμισης στελεχών καριέρας στο Δημόσιο ή μέσω πρόσκλησης, ανοιχτής σε επαγγελματίες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, για την πλήρωση συγκεκριμένης θέσης. 

  Μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό χρήσης της ανοικτής πρόσκλησης, με τεράστια διαφορά σε σχέση με την επόμενη χώρα, που είναι η Τουρκία. Η επιλογή ανωτάτων στελεχών από την αγορά επιτρέπει την πιο γρήγορη προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και δυσκολεύει -θεωρητικά- τον πολιτικό έλεγχο. Μπορεί επομένως να οδηγήσει σε ρήξη μεταξύ στελεχών και κυβερνήσεων (εκτός αν είμαστε στην Ελλάδα, όπου στη μοναδική τέτοια περίπτωση ο κ. Θεοχάρης απολύθηκε οικειοθελώς και η πραγματική ρήξη αποφεύχθηκε).

  Με χαροποιεί ιδιαίτερα λοιπόν το γεγονός ότι για τη θέση του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κατέθεσαν βιογραφικά αξιολογότατοι επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα (σε μία πρόσκληση παρωδία χωρίς συγκεκριμένες λεπτομέρειες). Η κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου που επελέγη έχει εξαιρετικές περγαμηνές. Θα κληθεί να εφαρμόσει μία πολύ κακή φορολογική πολιτική.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων