Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουν-2023 00:02

  "Πυλώνας" ο τουρισμός... αλλά στην Κω ξεψύχησαν στην καρότσα(!!)

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Η μόνη που δεν φταίει είναι η Κως. Είναι θύμα μιας τριτοκοσμικής δήθεν σοσιαλιστικής πολιτικής,  χωμένης στα πόδια της οικονομίας μας, για 50 χρόνια. 

  Διαψεύστε μας αν έχετε το κουράγιο. Και ξεκινήστε από την προχθεσινή τραγωδία στην Κω. Για να μην πάμε πίσω, στα Τέμπη, και βάλουμε ακόμη 40 ερωτήματα...,   που μένουν αναπάντητα. 

  Διαψεύστε μας όμως επί της ουσίας. Και η ουσία δεν είναι μόνο ο θάνατος της άτυχης γυναίκας σε καρότσα στην Κω. 

  Είναι και το αν η Πολιτεία είναι σε θέση να αποδείξει πού πάει η (τεραστίων διαστάσεων) φοροκλοπή όλων των πολιτών της. Αν διασφαλίζει και πόσο τουλάχιστον τις ανάγκες της υγείας τους. Και μην μου πείτε ότι είναι σε θέση...

  Γιατί αν οι φόροι μας πιάνουν τόπο (επαναλαμβάνουμε, έστω και μόνο στις κρατικές παροχές υγείας) ποιος ο λόγος που τόσα χρόνια (εμείς λέμε 50 χρόνια) λιβανίζουμε πολιτικά (όπως θα δούμε παρακάτω στο σημερινό μας σημείωμα) τα κενά της κρατικής συμμετοχής στην υγεία...

  Ποιος ο λόγος για τον φόβο και τον τρόμο ακόμη και του τουρίστα, μην τυχόν και αρρωστήσει σοβαρά στο Ελλαδιστάν.

  Πάμε τώρα και σε άλλα στοιχεία της τραγωδίας στην Κω. Η ασθενής 63 ετών (ανεξάρτητα από την κρίσιμη κατάσταση της υγείας της) πέθανε στα χέρια ενός φιλότιμου οδοντίατρου οδοντοτεχνικού (!!) πάνω σε αγροτική καρότσα ενός, επίσης φιλότιμου, χωρικού (!!). Γατί η (παγκόσμια γνωστή και τουριστικά) Κως διαθέτει μόνο 1 ασθενοφόρο (!!). Το οποίο μετέφερε άλλον ασθενή εκείνη την ώρα. 

  Η Κως έχει άλλα δύο ασθενοφόρα. Από δωρεές. Από την πολυεθνική γερμανική Fraport και από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης που για τους γνωστούς (πάντα ανεξήγητους... επισήμως) λόγους παραμένουν σε κάποιο προαύλιο ακινητοποιημένα,   γιατί στο νησί δεν έχουν νοσηλευτικό προσωπικό (!!). 

  Και λέμε τώρα εμείς... Μήπως το ασθενοφόρο-δωρεά της Fraport δεν χρησιμοποιήθηκε,   επειδή είναι δωρεά της ολιγαρχίας... Και άρα ποιος τολμάει να βάλει εμπρός ολιγαρχικό... αυτοκίνητο στο σοσιαλιστικό Ελλαδιστάν...; 

  Όλα αυτά μαζί με τα περιστατικά (όπως αυτό στο οποίο αναφερόμαστε) συμβαίνουν απέναντι από την Τουρκία(!!) Η οποία Τουρκία βρίσκεται σε μαύρο οικονομικό χάλι. 

  Και στο νέο της ξεκίνημα, εκτός από τις επενδύσεις (για τις οποίες ανοίγει πάντα πόρτες και παράθυρα...), ο τουρισμός (στα παράλια, αντίκρυ μας δηλαδή) θα είναι βασική ατμομηχανή στην οικονομία της. 

  Επιστρέφοντας στα δικά μας,  να θυμηθούμε ακόμη ότι ένα χρόνο πριν (στις 2 Ιουνίου 2022) η κυβέρνηση διαβεβαίωνε τους πολίτες στην Κω για θέματα υγείας με τα εξής "...Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού και ότι θα υποδεχτεί φέτος, παραπάνω από 1.000.000, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων της είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανέγερση του νέου νοσοκομείου -στον χώρο που μας έχει υποδείξει ο Δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είναι μονόδρομος".

  Να φύγουμε από το θλιβερό περιστατικό της άτυχης γυναίκας στην Κω,  (για το οποίο θα ακούσουμε του κόσμου τις σαχλές απαντήσεις και τις γνωστές ανοησίες ως δικαιολογίες) και να γενικεύσουμε τη νέα αυτή (εντελώς απαράδεκτη) υπόθεση. 

  Στην πολιτική προσπάθεια (από όλη την πολιτική σκηνή) να βολευτεί στα αυτιά του λαού η ανικανότητα των κυβερνήσεων (10ετιών και βάλε...) να δημιουργήσουν και να επιβάλλουν στον τόπο μας συνθήκες επενδυτικών ευκαιριών (με στόχο νέα εκβιομηχάνιση, εκσυγχρονισμό της παραγωγής σε επίπεδα να μας εντάξουν στον βιομηχανικό χάρτη της Ε.Ε) "χρίσαμε”  ως βασικό πυλώνα της οικονομίας μας τον τουρισμό. Και όχι μόνο αυτό. Ζητάμε να έλθουν και επενδύσεις πολλών δισ. στον τουρισμό. 

  Αλλά, την ίδια στιγμή (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) σκοτώνονται για μια (δήθεν) αναπτυξιακή πολιτική με φορολογικά κίνητρα (λένε) μήπως και καταφέρουμε να κάνουμε και την παραγωγή πυλώνα προκοπής στην οικονομία. Μια ματιά όμως στο προεκλογικό σκηνικό θα μας πείσει όχι μόνο για το πού βρισκόμαστε αλλά και για το πού πάμε... Και θα δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται και η Κως, μετά την τραγωδία. 

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ