Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 00:02

  Πληρώστε φόρους για να απαλλάξουμε τους τρακαδόρους...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Να ρυθμίσει χρέη σχεδιάζει η κυβέρνηση. Θα σβήσει χρέη που έγιναν στον κορονοϊό, λέει η αριστερά της προόδου... Ποιος θα τα πληρώσει; Κανείς δεν λέει. 

  Η κυβέρνηση μπορεί να έχει δείξει κάποιες προθέσεις αλλά τι να το  κάνεις. Είναι στο τέλος της. Η αριστερά της προόδου... (μην ξεχνάμε το προόδου) ονειρεύεται ότι θα γίνει κυβέρνηση. Και μέσα στον ύπνο τον βαθύ..., βλέπει να ψαλιδίζει και χρέη. 

  Δίνει και φοροαπαλλαγές, η αριστερά. Ως τις 10.000 ευρώ, λέει και υπόσχεται. Αρκεί να την ψηφίσουν. Να την φέρουν ξανά στην εξουσία... 

  Τα ίδια και η κυβέρνηση. Θα κάνει πολλά με τα χρέη. Θα τα βρει με τους τρακαδόρους των φόρων του κράτους.

  Θα προκάνει όμως μέσα σε 80-90 μέρες; Αδύνατον. Απλά θα τα σχηματίσει στα λόγια. Θα τα πει στις προεκλογικές κουβέντες. Και θα τα πράξει και αυτή αν θα φροντίσουμε εμείς να παραμείνει στην εξουσία. 

  Τι το περίεργο θα μου πείτε. 

  Τι το πρωτάκουστο στο Ελλάδιστάν; Επειδή τα ξαναείπαν άλλη μια φορά στον ψευτοσοσιαλισμό που ανέθρεψε δύο γενιές με τα ίδια λόγια. Και με τα ίδια ψέματα; 
  Το σημειώνουμε, για να δούμε την έκταση της κατάντιας μας. 

  Για 4 χρόνια, το 2015-2019 αφανίσαμε φορολογικά ό,τι είχε μείνει από μεταποιητική και άλλη παραγωγή στον τόπο. Δεν είχαμε πού και ποιόν να πνίξουμε στους φόρους. Βρήκαμε τους μικρούς και τους μεσαίους. 

  Το 2019 ξεκινήσαμε ιστορίες φοροαπαλλαγών για να δείξουμε ως νέα κυβέρνηση πόσο διαφέρουμε από τους άλλους. 

  Μοιράσαμε μέχρι "κουπόνια" σε επιχειρηματίες. Καταλάβαμε (;) ότι κάναμε λάθος. Στα μέσα του 2021 μαζευτήκαμε. Είπαμε ότι δεν πρόκειται να συγχωρήσουμε και τους 25.000 τρακαδόρους που πήραν από τις τσέπες των συνεπών φορολογούμενων, μέσα από τις κυβερνητικές επιστρεπτέες... 

  Το τσάμπα χρήμα για το οποίο και τότε έσκουζε η αριστερά της προόδου ότι ήταν πολύ λίγο... Ότι το δώσαμε επίσης σε πολύ ολίγους. 

  Τώρα μετά το μπάχαλο με τις επιστρεπτέες (που πήγαν σε άλλες τσέπες και σε άλλες χώρες...) η αριστερά συνεχίζει να μιλάει για "διανομές" χρήματος με δικές της φοροαπαλλαγές. Με δικά της χαρίσματα, σε χρέη προς το δημόσιο. Και πάει λέγοντας...

  Να λοιπόν γιατί τα παρουσιάζουμε ξανά και ξανά. 

  Κρατήσαμε την οικονομία σε επίπεδο που να μην είναι σε θέση να ανταγωνισθεί ούτε τη βιομηχανία του πρώην ανατολικού μπλοκ, όχι όλου του μπλοκ αλλά μόνο της γειτονιά μας στα Βαλκάνια.

  Και τώρα που η πολιτική έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και στην οικονομία ορμήσαμε να γδάρουμε ποιους; Βασικούς πνεύμονες της οικονομίας πριν κάνουμε "μεταμόσχευση" με νέους πιο δυναμικούς. Τους μικρούς και τους συνεπείς της φορολογίας. 

  Ο ένας πνεύμονας μας τελείωσε από το 2017. Και μένει μόνο η ημερομηνία να μας παραδώσει ίσως και 200.000 κλειδιά από τα 800.000 που ανοίγουν τις τελευταίες επιχειρηματικές πόρτες (έτσι υπολογίζουν άλλωστε οι ίδιοι οι μικροί και μεσαίοι). 

  Ο άλλος, που ως γνωστό, είναι οι συνεπείς φορολογούμενοι μισθωτοί (δεν γίνεται και αλλιώς μιας και είναι αιχμάλωτοι φορολογικά) καθώς και οι συνειδητοποιημένοι φορολογικά πολίτες θα περάσουν (όπως όλα δείχνουν) τη νέα δοκιμασία. 

  Θα συμπληρώνουν τα κενά που προκαλούν οι ασυνεπείς και οι "γνωστοί-άγνωστοι" επαγγελματίες φοροφυγάδες και τρακαδόροι των φόρων των συνεπών...

  Χρωματίζουμε με άσχημα χρώματα τη φορολογική μας εικόνα γιατί θεωρούμε ότι είναι πρόκληση αν όχι απαξίωση η δήθεν άγνοια των πολιτικών και της πολιτικής τους, στο Ελλαδιστάν, να μιλάνε για ρυθμίσεις χρεών (ορθή κίνηση βέβαια αλλά σε οικονομία που λειτουργεί με τους δικούς της νόμους και όχι το έτσι θέλω) έχοντας κατά νου τους φόρους ενός μέρους των πολιτών. Των συνεπών και των συνειδητοποιημένων και φορολογικά. Ντροπή πια.    

  george.kraloglou@capital.gr  
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ