Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιαν-2023 00:02

  Μη φοβάστε. Κουπόνια για ηλεκτρικό και συσσίτια θα μοιραστούν...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Ας πέσει κι άλλο το φυσικό αέριο. Τα κουπόνια θα δοθούν. Μας το βεβαίωσε η κυβέρνηση από το Νταβός. Και ο etekoses μας εξηγεί γιατί να μη σκιαζόμαστε...


  "...έχουμε 99% κρατιστές, 45%+ υποστηρικτές αρχαίων απολυταρχικών καθεστώτων που έχουν σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας και 49%+ μακροχρόνια διεφθαρμένα κόμματα... (μας λέει ο etekoses στο σχόλιό του στο χθεσινό μας σημείωμα για την αποβιομηχάνιση). 

  Οι κρατιστές (συνεχίζει) θέλουν ένα πράγμα μόνο (όπως κάνανε και στη σοβιετία). Όλους τους ανθρώπους εθισμένους στο κράτος. Εθισμένους στα επιδόματα και τα κουπόνια. Χωρίς όνειρα, να ζουν για να βγάλουν ίσα ίσα τη μέρα ώστε να έχουν ανάγκη το κράτος. Να το έχουν ανάγκη για να συνεχίζουν να ψηφίζουν κρατισμό...". 

  Προσυπογράφοντας το σχόλιο ας δούμε τι μας τι μας είπε και η κυβέρνηση από το Νταβός, μέσω του Mega (Διατηρείται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος).

  "...Θα ακολουθήσουμε την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως νοικοκυριά, καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και για αυτό επιτύχαμε, από ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα...", είπε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων.

  Προς τι όμως η ανησυχία; 

  Κάποιοι στο Ελλαδιστάν τόλμησαν να σκεφτούν ότι αν πέσουν κι άλλο οι τιμές στο φυσικό αέριο τα κουπόνια για το ρεύμα ή και τα συσσίτια Food Pass, από την 1η Φεβρουαρίου, μπορεί να αλλάξουν προορισμό. Και πού ξέρεις πού θα πάνε...

  Ίσως να μην είχαν άδικο. Από τις γενικές κατευθύνσεις του προεκλογικού πανηγυριού, κουπόνια, επιδόματα και σημειώματα για συσσίτια (με ωραιοποιημένα ονόματά food pass...) θα είναι στο μεγάλο "πεδίο μάχης..." κομμάτων και κομματιδίων.

  Αυτό λένε και οι πρώτες πληροφορίες για αυξήσεις βοηθημάτων και επιδομάτων μετά το νέο κατώτατο (Δ. Κατσαγάνης, "Πόσο θα αυξηθούν βοηθήματα και επιδόματα με τον νέο κατώτατο μισθό") Αντιγράφουμε:

  "… την τρίτη -κατά τα τελευταία 2 ½ χρόνια- αύξηση θα δουν όλα τα επιδόματα ανεργίας αλλά και οι αμοιβές όσων ανέργων εντάσσονται σε προγράμματα της ΔΥΠΑ και πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό (πχ στην κοινωφελή απασχόληση). Το επίδομα της τακτικής ανεργίας, θα αυξηθεί εξίσου 8% (κατά 35 ευρώ, φτάνοντας στα 472 ευρώ ).

  Το επίδομα αυτό προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του ανέργου. Οπότε αν ένας άνεργος έχει 2 ανήλικα τέκνα, τότε το επίδομα θα είναι κατά 20% υψηλότερο (ή 95 ευρώ), φτάνοντας στα 567 ευρώ. Ανάλογη θα είναι και η αύξηση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. 

  Μαζί με το τακτικό επίδομα ανεργίας θα αυξηθούν κατά το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού τα εξής βοηθήματα: 

  Ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας. 

  Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων. 

  Ειδικό Βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας.

  Ειδικό Βοήθημα λόγω Επίσχεσης Εργασίας ή Διακοπής Εργασιών.

  Ειδικό εποχικό βοήθημα, για τους οικοδόμους και τα επαγγέλματα μουσικών, τραγουδιστών, ηθοποιών, υποδηματεργατών, χειριστών-βοηθών χειριστών κιν/φου, ελεγκτών θεάτρου - κιν/φου, ταμιών κιν/φου, θεάτρου, τεχνικών κιν/φου & τηλεόρασης, ταξιθετών θεάτρου, κιν/φου, χειριστών εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων και μισθωτών τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου..."

  Μετά την "ακτινογραφία" αυτή όπου τα ευρήματά της εμφανίζουν επιδόματα κοντά στους μισθούς των 500-600 ευρώ είναι να συζητάμε γιατί διαπιστώνονται πάνω από 230.000 κενά στην προσφορά για εργασία; Κενά, από την οικοδομή μέχρι την καφετέρια και το σουβλατζίδικο...

  Λογαριάστε τώρα τα βοηθήματα των 500 ευρώ συν τα κουπόνια ηλεκτρικού και τα συσσίτια... του food pass, μαζί με τα 200-300 μαύρα τον μήνα και ψάξτε να βρείτε το κόμμα που θα υποσχεθεί να αλλάξει αυτό που ζούμε, ως σοβιετία...

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ