Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαϊ-2022 00:02

  Απέδρασαν από το φορονταχάου!!

  Απέδρασαν από το φορονταχάου!!
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Τίτλος στο σημερινό σημείωμα η εύστοχη, τριών λέξεων, θέση του Giggity2 για τη μείωση της ανεργίας στο 12,2%. Θέμα, η ανάλυση του panost. Απολαύστε τη.

  "Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις (μηδεμιάς εξαιρουμένης) λένε ότι "η ανεργία μειώθηκε" πάντοτε εννοούν ότι υπήρξε μια αρνητική αύξηση της θετικής μείωσης της σταθερής μεταβολής της διαφοράς μεταξύ των μερικών αθροισμάτων των θετικών μειώσεων των αρνητικών αυξήσεων του μεσοδιαστήματος αλλαγής κάθε κυβέρνησης...".

  Απλό, στοιχειώδες, και κατανοητό από τον οποιονδήποτε..., καταλήγει,  ο απίθανος panost.

  Προσυπογράφω τα δύο σχόλια. Χωρίς δισταγμό μάλιστα, γιατί τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως, άριστα, φωτογραφίζονται. 

  Το 2010 με την κρατική χρεοκοπία λόγω υπερβολής στα δανεικά (για τη συντήρηση -ως γνωστό- του κράτους της τεμπελιάς και των άχρηστων υπηρεσιών- σε ποσοστό άνω του 60%-) νέοι από τα 30 και πάνω, με πτυχία ή και ικανότητες (που δεν είχαν πρόσβαση σε κουμπάρους και κηπουρούς της Βουλής... για να τους βολέψουν,  όπως-όπως, σε μια θέση στο κράτος) και επειδή κατάλαβαν τι τους περίμενε (σε χαράτσια και ανεργία) εγκατάλειψαν τη χώρα, με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ό,τι στο παρελθόν.

  Έφυγαν, μέσα σε μια 5ετία, 500-550.000. 

  Μετά το 2015,  με τις δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου (μη ξεχνάμε το προόδου...) και μέχρι το 2019 προστέθηκαν στους μετανάστες άλλες 100.000. 

  Ξεγυμνώθηκε,  από νέους, η μισή Ελλάδα. 

  Ιδίως η Βόρεια Ελλάδα (από την Ήπειρο ως τη Θράκη) η οποία βεβαίως στηρίζει και θα στηρίζει (λόγω του φορονταχάου...) τις γειτονικές οικονομίες της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Τουρκίας.

  Η έξοδος από τα μνημόνια το 2018 δεν πέρασε απολύτως κανένα μήνυμα στους νέους. 

  Και άλλες 10άδες χιλιάδες πήραν τα μάτια τους από το Ελλαδιστάν των Βαλκανίων. Έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους και οι ίδιοι και οι οικογένειες. 

  Στη φυγή από την Ελλάδα από το 2017 μέχρι και το 2020 προστέθηκαν εκτός από τις χιλιάδες πτυχιούχων και υπολογίσιμοι μετανάστες με δεξιότητες. 

  Κατά τον προϋπολογισμό του 2020 είχαμε πολιτική προσπάθεια να πεισθούμε για ανησυχία από την κατάσταση αυτή. 

  Ακούσαμε ότι με κίνητρα η Πολιτεία μας θα φέρει πίσω τους νέους και θα τους προσφέρει δυνατότητες να καλύψουν αυτά που θα χάσουν στα εξωτερικό.

  Απλά τα ακούσαμε... Στην πράξη δεν είδαμε τίποτε και πουθενά. Στημένοι καβγάδες στη Βουλή για τους νέους της Ελλάδας που μεταναστεύουν... Τίποτε άλλο. 

  Ούτε στατιστικές,  ούτε αναλύσεις, για πόσους χάσαμε ή πόσους θα φέρουμε. Ούτε με ποιες (μόνιμες για πάντα και συναινετικές από τους πάντες) πολιτικές για τον επαναπατρισμό.

  Κατά την άποψή μας, ο κύκλος των συζητήσεων και της πολιτικής επαναπατρισμού έχει κλείσει (στις λεπτομέρειές του) και κανείς δεν μας έχει αναλύσει το πλην ή το συν, τέλος πάντων, είναι όλο αυτό στην ανεργία του τόπου. 

  Ίσως να σιωπήσαμε πολιτικά (γιατί αυτό βολεύει) μιας και είναι "μαύρο δάσος" η υποχρέωσή να φέρουμε τις επενδύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος (επενδυτικό κενό κάπου 200 δισ. σήμερα), για να κλείσουμε την τρύπα την ανεργίας και να αποκτήσουμε και τα πολιτικά κότσια..., να μιλάμε για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πριν περάσουν τις 700.000 !!.

  Το σημειώνουμε αυτό για δύο λόγους.

  Πρώτον γιατί δεν έχει δοθεί υπεύθυνη πολιτική απάντηση και στο μόνιμο αίτημα (παραγόντων και Οργανώσεων της βιομηχανίας και των μεσαίων) ότι θα μπορούσαν να προσφερθούν έως και 300.000 θέσεις εργασίας αν είχαμε δυναμικό με δεξιότητες και εξειδικεύσεις όπως το ελληνικό που απασχολείται εκτός Ελλάδας.

  Και δεύτερον γιατί εκτός τις δήθεν πολιτικές ανησυχίες για τους πάνω από 650.000 εργαζόμενους εκτός Ελλάδας, δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση ή ανάλυση για τα αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία του τόπου,  από την πολιτική κινήτρων για τον επαναπατρισμό (ούτε κόμματα εξουσίας ανησύχησαν ούτε τα δεκανίκια της Βουλής, που αναμένουν για την  τσόντα εξουσία...).

  Εάν λοιπόν υπάρχουν στοιχεία που θα μας πείσουν ότι η πτώση της ανεργίας τον Μάρτιο του 2022, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021, δεν οφείλεται στην εποχιακή συμπλήρωση προσωπικού σε καθαρίστριες, γκαρσόνια και μπαρίστες (όπου δεν προτιμήθηκαν Αλβανοί, Ινδοί και Πακιστανοί) αλλά σε επαναπατρισμό ιθαγενών της χώρας, για να χαρατσώνονται έτσι όπως τότε που (μαζί με τις αναδουλειές) αναγκάστηκαν να φύγουν, να τα μάθουμε και εμείς οι δύσπιστοι... Ζητάμε πολλά; 

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ