Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 00:02

  Έχει δίκιο ο arkudeas

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Εθνικό θέμα η εισφορά αλληλεγγύης των κρατικών υπαλλήλων, αντί να "ξυρίσουμε" αργομισθίες να πληρώσουμε την πανδημία, παρατηρεί ο γνωστός σχολιαστής.

  Και έχει δίκιο βουνό. Όπως γράφαμε και στο χθεσινό μας σημείωμα,  φθάσαμε στην απαγόρευση εισόδου στους μισούς πελάτες της εστίασης (πρόκειται για το 50% των ανεμβολίαστων) αλλά αν χρειαστούν αποζημιώσεις,  για τις επιχειρήσεις αυτές, η σκέψη της κυβέρνησης γυρνάει στα λεφτά του κορβανά.

  Κι όμως λεφτά υπάρχουν. Βάλτε κάτω μόνο τη λίστα με τις 29 αποκρατικοποιήσεις που μας επιβάλλουν οι δανειστές (με τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει και ψηφίσει και στη Βουλή) αλλά εμείς το παρατραβάμε..., για να μην ταραχθούν οι πελατειακές σχέσεις κομμάτων και κρατικών υπαλλήλων.

  Οι αποκρατικοποιήσεις όμως δεν είναι μόνο αυτές. Τόσες φτάνουν μόνο για να σιγουρέψουν τα λεφτά τους οι δανειστές. Τα δικά μας λεφτά δεν τα υπολογίζει κανείς. Ούτε κυβερνήσεις,  ούτε δανειστές. 

  Έτσι φτάσαμε να πληρώνουμε 2.500 άχρηστους Οργανισμούς, υπηρεσίες και δεκάδες χιλιάδες άχρηστους κρατικούς υπαλλήλους. Και τώρα να σκάει η κυβέρνηση επειδή πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης και "ιδρώνει" που ακόμη δεν την έχει γυρίσει πίσω.

  Έτσι φτάσαμε να πληρώνουμε το άβαθές κράτος που ούτε μας χρειάζεται ούτε ξέρει κανείς σε τι χρειάζεται. Αυτά βλέπουν και οι μαγαζάτορες της εστίασης και μιλάνε για λουκέτα και απολύσεις 200.000 ατόμων επειδή θα κλείσουν τα μαγαζιά στους ανεμβολίαστους.

  Έχουμε ή δεν έχουμε κράτος να περισσεύει, αν εξαιρέσουμε τον στρατό, τα σώματα ασφαλείας, την υγεία και ένα λογικό μέρος στην εκπαίδευση;.  

  Τι είναι αυτό που αποκαλούμε, 40 χρόνια, κρατική ναυπηγική βιομηχανία και την πληρώνουμε από την τσέπη μας,  σε όλη την έκταση των ζημιών, βάζοντας παράνομα χέρι και σε Κοινοτικούς πόρους. Πόρους που πληρώνουμε με πρόστιμο, από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

  Τι είναι όταν παριστάνουμε το κράτος-μεταλλουργό και χρεώνουμε τη ΛΑΡΚΟ στον κορβανά άμεσα και στη ΔΕΗ έμμεσα,  αφού ρίχνουμε επάνω της τις ζημιές και η ΔΕΗ τις μεταφέρει σε δικούς μας λογαριασμούς ή στους λογαριασμούς βιομηχανικού ρεύματος, που καταλήγουν πάλι στις δικές μας τσέπες με αύξηση των τιμών του τελικού προϊόντος;

  Τι είναι αν δεν είναι ύψιστη βλακεία να αναθέτουμε στο ελληνικό κράτος (μέσα από μονίμως ζημιογόνες του ΔΕΚΟ) σχέδια υποδομών της χώρας (διαμετακομιστικά κέντρα και συνδέσεις με την Ε.Ε.) όταν το κράτος απέτυχε ακόμη και σαν μονοπώλιο στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα λιπάσματα,  στη ζάχαρη,  στο αλάτι ή και τότε που είχε το θράσος να κάνει κρατικό τουρισμό με αλυσίδες που πληρώσαμε πάλι από τη δική μας τσέπη.

  Είναι δυνατόν να περιμένουμε από το κράτος να αναβαθμίσει τις μεταφορές. Τις κάθε είδους μεταφορές. Στην ξηρά και στην θάλασσα όταν για χρόνια αποδεικνύει, με τον πλέον τριτοκοσμικό τρόπο, ότι το τελευταίο που απασχολεί τους Οργανισμούς του είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Θυμηθείτε την κρατική Ολυμπιακή και κοντά της βάλτε, σαν επέκταση σκέψης, τον κρατικό ΟΤΕ. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. 

  Δεν ζητάει κανείς να μειώσουμε τον στρατό ή και τις αμυντικές μας δαπάνες. Μακάρι να μην επικρατούσε η νοοτροπία του κρατικού τεμπελχανιού και στην κατασκευή αμυντικών συστημάτων και να είχαμε παραδώσει τον χώρο αυτό σε ικανά κρατικά χέρια. Ο στρατός και οι ανάγκες του και σε πρόσωπα να μείνουν εκεί που είναι. Αλίμονο.

  Το ίδιο και με τα σώματα ασφαλείας και γενικά της προστασίας του πολίτη. Να εκσυγχρονιστούν μάλιστα και να ανθρωπέψουν σε όλα τα επίπεδα συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών. 

  Ιδια εικόνα οφείλουμε να έχουμε και στην υγεία και στην παιδεία και στις υπηρεσίες άμεσης εξυπηρέτησης του πολίτη. Δεν νοούνται περικοπές σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης και ειδικά στα ΑΕΙ, αφού βεβαίως καθαρίσουμε την κόπρο των άπλυτων αναρχικών και των εμπόρων ναρκωτικών,  που τους προστατεύει το άσυλο της αλητείας. 

  Αυτό το κράτος θέλει "ξυρισμένο" και ο "arkudeas" και πολύ σωστά. Το κράτος της μονιμότητας, της τεμπελιάς και της αλαζονείας, σε τομείς, δυστυχώς, που έχει ανάγκη η οικονομία για να δίνει απαντήσεις σε κάθε επόμενη μέρα. Το κράτος άχρηστων Οργανισμών και κρατικών υπαλλήλων. Κομματικών στη μεγάλη πλειοψηφία τους. Και τα λεφτά από την πώληση του "κράτους- επιχειρηματία" να πάνε εκεί που πραγματικά τα χρειάζεται η οικονομία. Ως ενισχύσεις και προς τις επιχειρήσεις που υποχρεώνονται σε μέτρα για την πανδημία. Τι δεν καταβαίνουμε; 

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ