Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 00:02

  Ιδιωτικό χρέος: Εξετάσεις σε "γραπτά" και "προφορικά"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Οι εμβολιασμοί για υγεία θα έχουν τέλος. Για την οικονομία ούτε να το συζητάμε. Το ιδιωτικό χρέος γίνεται μόνιμη "εξεταστέα ύλη" σε όλα τα κόμματα. 

  Τα νούμερα του δεν μας έχουν τρομάξει ακόμη... Τα 243 δισ. της πλέον πρόσφατης καταγραφής είναι η αρχή του "αγώνα δρόμου" στον στίβο ανταγωνισμού με το εξωτερικό χρέος.

  Ποια είναι και ποια θα παραμείνει η διαφορά μεταξύ των δύο; Το εξωτερικό χρέος θα το πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας,  μέχρι δεκάρας, που έλεγαν οι παλιότεροι.

  Θα το πληρώσουμε και θα πούμε και ένα ηρωικό τραγούδι για την Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει... όπως κάνουμε από συγκροτήσεως του ελληνικού έθνους. 

  Το χρέος της χώρας το έφτιαξε το μεταπολιτευτικό σοσιαλιστικό και ψευτοσοβιετικό πράσινο, κόκκινο, μπλε και ανάμεικτων πολιτικών αποχρώσεων... κράτος, για να βολευτεί το πελατειακό σύνολο, στις πλάτες βεβαίως των αιχμάλωτων και φορολογικά ιθαγενών του που κρατούσαν τα σημαιάκια των κομμάτων...

  Αν δεν το πληρώσουν θα χάσουν το σπίτι τους, το σπίτι των παιδιών τους και τους τάφους των πατεράδων και των παππούδων τους. 

  Ανατρέξτε (μέρες ηρωικές που είναι) στα αρχικά δανεικά της ελεύθερης Ελλάδας του 1823 και θα δείτε τι εισπράξαμε από δύο απανωτά δάνεια,  τι τα κάναμε και πόσο τα πλήρωσαν και οι τότε απένταροι, πρώτοι ραγιάδες αιχμάλωτοι του ελληνικού κράτους. 

  Συνεπώς περίπτωση να θυσιάσει το ελληνικό κράτος τις σπατάλες του, τους διορισμούς (με μοιρασιά των θέσεων μεταξύ όλων των κομμάτων) και τις κρατικές "κυψέλες" εκτροφής του πελατειακού του δυναμικού, δεν υπάρχει. 

  Και ας λένε οι δανειστές,  απολύστε,  βρε αδερφέ, έστω αυτούς που περισσεύουν για να βγάλετε από τον λαιμό σας τα λουριά τους χρέους. Κουτόφραγκοι είναι. Ποιος τους ακούει...

  Μήπως τα λουριά είναι στους λαιμούς των πολιτικών μας και της πολιτικής τους; Οι δημοκράτες ιθαγενείς είναι οι χρεωμένοι... 

  Και τι εισπράττουν; Μόνιμη "πολιτική συμπάθεια"" για το ιδιωτικό χρέος. "Συμπάθεια" στα λόγια, για την οποία προετοιμάζονται άλλη μια φορά οι πάντες στην Βουλή.

  Πολιτικός ανταγωνισμός σε άλλο επίπεδο όπως,  ας πούμε στους μικρομεσαίους -μεσαία τάξη, δεν υπάρχει. Δεν συμφέρει να υπάρχει. 

  Γιατί οι μικρομεσαίοι είναι κατ' όνομα μικρομεσαίοι στην Ελλάδα της πτώχευσης και των μνημονίων του 2009-2021. Το πραγματικό τους χαρακτηριστικό, την 12ετία της οικονομικής της καταστροφής, θυμίζει λεμονόκουπες. Σκόπιμα στημένες λεμονόκουπες... 

  Τι να βγάλεις λοιπόν, από μικρομεσαίους-μεσαία τάξη, πουλώντας τους "πολιτική πραμάτεια" και σανό από τα μπαλκόνια του ψεύδους και των ψευτοαριστερών ή ψευτοφιλελεύθερων οραμάτων.

  Και τι να κερδίσεις τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση, άντε ως το 2022, να μην μικρύνουν, κατά 180-200.000, τον όγκο της ελληνικής βιοτεχνίας (που κρατάει στα χέρια της τη δευτερογενή παραγωγή της χώρας).

  Να περιμένουν το επόμενο τρένο "εμβολίων της οικονομίας" και επιδομάτων στους εργαζόμενους τους. Τίποτε άλλο. 

  Με το ιδιωτικό χρέος όμως το παιχνίδι θα είναι και ζωντανό. Θα έχει εναλλασσόμενες εικόνες..., στις "πολιτικές δημοπρασίες" του μπαλκονιού, της πλατείας και της Βουλής. 

  Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε 2-3 κουβέντες συμπάθειας και αγωνίας... για την τύχη των μικρομεσαίων αλλά το τσουβάλι με το μείγμα σανού και υποσχέσεων είναι γεμάτο από "δεσμεύσεις" για το ιδιωτικό χρέος. Εκεί που επικεντρώνονται και όλοι οι ανταγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολίτευση. 

  Τι έχουν να χάσουν άλλωστε. Με τις εκλογές σε δύο χρόνια και το εσωτερικό χρέος να σκαρφαλώνει στις πλαγιές που κινείται το εξωτερικό,  πάνω από το ύψος των 200% του ΑΕΠ,  οι "εξετάσεις" που θα δώσουν θα έχουν ένα και μόνο θέμα. Τα χρέη του λαού και πώς θα τα ρυθμίσουν, για να μπορεί ο λαός να σηκώσει και τα δανεικά για τις τερατώδεις σπατάλες του κράτους. 

  "Εξεταστέα ύλη" λοιπόν, με ένα θέμα. Κοινό θέμα. Και στα "προφορικά" και στα "γραπτά". Το ιδιωτικό χρέος και τι θα κάνετε που πάει να εκραγεί την 2ετία,  2021-2022. Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο για προφορικά. Στα γραπτά της καλά τα πάει,  προσώρας, με τον πτωχευτικό και την πρώτη κατοικία. Η αντιπολίτευση όμως έχει εντονότατο βεβαρημένο παρελθόν με τα "σκονάκια και αντιγραφές" από εδώ και από εκεί. Θα δούμε. Οι εξετάσεις θα είναι σκληρές. Και θα αγριέψουν το 2022.

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ