Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Απρ-2021 00:02

  Με δικά μας λεφτά και οι πολιτικοί καβγάδες…

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώνει μαγαζάτορες για τα μέτρα Απριλίου και η κυβέρνηση αντί να τους αποζημιώσει πουλώντας κράτος, παίρνει από την τσέπη μας 130 εκατ.!!

  Ο λόγος του σημερινού σημειώματος, τα χθεσινά μέτρα αποζημιώσεων 1.000 - 4.000 ευρώ, σε μαγαζιά και επαγγελματίες για να μη δουλέψουν τον Απρίλιο.

  Δεν θα μπούμε στην ουσία. Θα μείνουμε στην ανατριχιαστική αλήθεια ότι για ακόμη μια φορά οι μικροί,  οι πολύ μικροί της αγοράς και οι επαγγελματίες γίνονται "μπαλάκι" στο φτηνό πολιτικό παιχνίδι.

  Το παιχνίδι υπονόμευσης της πολιτικής και των (παλαιοκομματικής τακτικής) αντιπαραθέσεων, αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, που μας κατέστρεψαν οικονομικά και κοινωνικά σε όλη την 45χρονη μεταπολίτευση.

  Δείτε την άθλια πολιτική εικόνα (στην καρδιά της πανδημίας) από την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ (αποτυπώνεται, με πηγή το ΑΠΕ, στο Capital.gr )για να φρίξετε, όπως και εμείς. 

  Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ.Σωκράτης Φάμελλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για παιχνίδια σχετικά με τη συνέχιση της απαγόρευσης του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης.

  Είπε συγκεκριμένα "Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο δημιουργείτε αυτή την ταλαιπωρία στους εμπόρους και όχι αν θα καλύψετε με ένα χιλιάρικο το τεράστιο κόστος που θα υποστούν". 

  Ο υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιος Πέτσας αντέδρασε έντονα στις αναφορές του κ. Φάμελλου, αποκαλύπτοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε διαμαρτυρίες κατευθυνόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Είπε συγκεκριμένα: "Οι όποιες διαμαρτυρίες εκφράστηκαν είναι ξεκάθαρα κατευθυνόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς συζητάμε με τους φορείς και βρήκαμε λύση. Πήγα στην Πάτρα ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και προχωρήσαμε στη στήριξη των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και αυτό το διάστημα".

  Και έλεγε την αλήθεια ό κ. Πέτσας αφού την ίδια ώρα ο συνάδελφός υπουργός Οικονομικών κ Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε τις αποζημιώσεις, 1.000 έως 4.000 ευρώ σε 100.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

  Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος όχι από την πλευρά που βολεύει τους πολιτικούς,  τα κόμματα και τις πολιτικές τους,  αλλά από την πλευρά που ξεβολεύει..., εμάς και τα οικονομικά μας.

  Το "κουστούμι" που ετοιμάζεται να πληρωθεί από τη δική μας τσέπη, για τον Απρίλιο, είναι 130.000.000 ευρώ. 

  Και ας ευχηθούμε να μην συνεχίσει τον Μάιο ή ακόμη παραπέρα, γιατί δεν μπορείς να πεις και τίποτε, στο χάλι που βρισκόμαστε από την πανδημία.

  Έχουμε λοιπόν άλλη μια παρουσία "κράτους-πατερούλη" να αποζημιώνει, με σωστό τρόπο -είναι η αλήθεια- και με περίσκεψη (αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας και δεν διαφωνούμε) χωρίς όμως να κάνει το παραμικρό να περιμαζέψει κρατικές σπατάλες. 

  Υπολογίζει ξεκάθαρα στις δικές μας οικονομίες. Εργαζομένων, συνταξιούχων και άνεργων... Τι να κάνει; να κατεβάσει ιδέες περικοπών.

  Να μια ιδέα, όπως μου την διατύπωσε ο πάντα χρήσιμος φίλος της στήλης κ. Γιώργος Γεωργάνας με αφορμή το χθεσινό σημείωμα για την ΠΥΡΚΑΛ.

  "Προτείνω στον  κ. πρωθυπουργό να τιτλοποιήση τὸ ὅλο ἔργο καὶ νὰ προσπαθήσῃ νὰ τὸ πωλήσῃ μέσῳ τοῦ χρηματιστηρίου.  Λεφτὰ κάθονται στὶς τράπεζες ἄφθονα.  Ἂν αὐτὰ ποὺ εἶπε εἶναι ἀλήθεια, θὰ μπορέσῃ ἄνετα νὰ μαζέψῃ τὰ 250 ψωροεκατομμύρια, χωρὶς νὰ ἐπιβαρύνῃ τὸν Ἑλλαδίτη φορολογούμενο . Ἂν θέλῃ γνησίως νὰ ἐξοικονομήσῃ πόρους, ἂς καταργήσῃ τελείως καὶ τὰ 9 ὑπουργεῖα ποὺ προτείνει νὰ μετακινήσῃ.  Ἄλλωστε, μὲ τὴν ἠλεκτρονικὴ διακυβέρνηση, δὲν χρειάζεται πλέον τὸ "ἐπιτελικὸ κράτος" καὶ τόσα κτίρια.  Πενηνταέναν ὑπουργοὺς ἔχει, ἂς κόψῃ καὶ ἀπὸ 'κεῖ κανέναν. Θὰ γλυτώσῃ καὶ τὰ παράπονά τους ὅτι δὲν ἔχουν γραφεῖα καὶ κτίρια ἀντάξιά τους. Ἂς ἀποκεντρώσῃ καὶ τίποτε ἁρμοδιότητες..."

  Δεν θα πούμε εμείς στο κράτος πώς να βγάλει λεφτά από την περιουσία του και την κρατική οικονομία (αυτή που μας οδήγησε στην πτώχευση του 2009 και στα μνημόνια). Όσο όμως είμαστε αυτοί που θα πληρώνουμε τα σπασμένα και της μόνιμης πολιτικής ασυνεννοησίας (και σε κρίσιμες ώρες, όπως η πανδημία), έχουμε δικαίωμα να ζητάμε να συρρικνωθεί το σπάταλο κράτος. Να σταματήσουν να εισρέουν μετακλητοί,  μόνο για το ρουσφέτι. Να τελειώνουμε με την αποκρατικοποίηση όσο γρηγορότερα γίνεται. Να παγώσουν οι διορισμοί κρατικών υπαλλήλων. Με δύο κουβέντες, να κόψει το κράτος-τέρας σπατάλες και να πληρώνει τα έκτακτα μέτρα.

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ