Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 00:02

  Πάρτε τα κρατικά από τη "Συν- Εργασία" και τα άλλα σε κουπόνια για πατάτες...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Την φτάσαμε σε μισθούς τη Βουλγαρία και την περάσαμε. Πάμε για τα Σκόπια τώρα. Αμοιβές πανδημίας θα μου πείτε. Και αν περάσει, τι θα αλλάξει;    

  Οι επενδύσεις, θα μου ξαναπείτε. Οι εμβληματικές επενδύσεις που "τρέχουν" στον "διάδρομο" του αγώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας. 

  Οι επενδύσεις για την ανανέωση της αγοράς εργασίας. Για 15.000 προσλήψεις με γενναίους μισθούς. Έτσι λένε τα σχέδια και τα χαρτιά... Αυτά μας λένε από το 2009 οι νεράιδες των επενδύσεων... για το Ελληνικό, τον Πειραιά,  την Ελευσίνα, τη Χαλκιδική και τους χρυσούς επενδυτές...

  Να προσθέσουμε και εμείς με τη σειρά μας, τα χθεσινά μαντάτα. Αυτά που ίσως δεν πήραμε χαμπάρι, μέσα στη μαυρίλα της πανδημίας και της αγωνίας μας. 

  Ως παλαιό μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας της Κίνας με 17 ευρωπαϊκές χώρες, που φροντίζουν τις "γέφυρες" Ασίας με Ευρώπη, η Ελλάδα, διαβεβαιώσαμε τους Κινέζους (σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής) ότι έχουμε τις επενδύσεις της Κινέζικης Cosco σαν τα μάτια μας...

  Ότι τα λιμάνια και τα άλλα (προβλήτες για κρουαζιέρες και άλλα) που θα φτιάξουν οι Κινέζοι στον Πειραιά,  ως 51% μέτοχοι του ΟΛΠ θα είναι σε όφελος και των δύο χωρών γιατί δεν πρόκειται για απλές επενδύσεις. 

  "Πρόκειται για επενδύσεις Win-Win,  με την Κίνα..." είπαμε,  "...από τις οποίες περιμένουμε να κερδίσουμε και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς..." (όπως έχουμε προσθέσει, παλαιότερα...).

  Τι δεν τους είπαμε; Ότι όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 12ετίας που διαχειρίσθηκαν και αυτή την επένδυση, την εγκατέλειψαν στα χέρια των εργατοπατέρων του Πειραιά που μαζί με μια παρέα 24 "ευαίσθητων Πειραιωτών" τραβολογάνε 5 χρόνια στα δικαστήρια τους Κινέζους.

  Σκοπός τους να ακυρώσουν την επένδυση (την οποία πληρώνει κατά 95% η Ε.Ε.) γιατί τα φορτηγά με τα χώματα, που θα περνάνε μέσα από τον Πειραιά, θα λερώσουν τον χώρο που περπάτησε ο Θεμιστοκλής. 

  Και εμείς,  καλύτερα να δουλεύουμε γκαρσόνια και να χορεύουμε τα παιδιά του Πειραιά,  αλλά τους Κινέζους και τις επενδύσεις τους δεν τους θέλουμε. 

  Απόδειξη ότι (ως εργατοπατέρες) τους έχουμε βγάλει και την πίστη για το υπόλοιπο 16% του πρώην κρατικού ΟΛΠ (μια 5ετία τώρα) γιατί,  στην Ελλάδα, που ξέρεις...

  Άλλα λέμε μέσα στου Μαξίμου στους επενδυτές που μας επισκέπτονται,  τα χρόνια της 12ετούς πτώχευσης της Ελλάδας,  ή σε εκείνους που μιλάμε με τηλεδιάσκεψη,  από τα οικονομικά μας υπουργεία και από του Μαξίμου και άλλα στους εργατοπατέρες. Μήπως μας νοιάζει αν γκρεμίζουν πιθανές ελπίδες, των επενδυτών, ότι,  στην Ελλάδα, θα βρουν ευκαιρίες να στήσουν επενδύσεις.

  Για τις άλλες "εμβληματικές" της 12ετίας της πτώχευσης (στο Ελληνικό, στη ζώνη Ελευσίνας-Ασπροπύργου, στη Χαλκιδική και στη ζώνη Καβάλας-Αλεξανδρούπολης -επίσης στα λόγια και στις πολιτικές κουβέντες-) η εκτός Ελλάδας παρουσία μας δεν αλλάζει.

  Αλλά στην εντός Ελλάδας τακτική μας,  εμείς είμαστε (και ως κυβερνήσεις) που δεν αντιδρούμε στο κομματικό παιχνίδι, για το κυνήγι των επενδύσεων και των επενδυτών. 

  Ας περάσουν τα lockdown (που ανάμεσα στα άλλα κρατάνε κλειστά τα δικαστήρια,  ειδικά το ΣτΕ) και ούτε που φανταζόμαστε τον χαμό, ενάντια στους Κινέζους κατακτητές του Πειραιά... και του τάφου του Θεμιστοκλή. 

  Ενάντια στους πλουτοκράτες που θέλουν να αφανίσουν τα μονοπάτια περίπατου του λαού για να τα χτίσουν κέντρα καπιταλισμού... Ενάντια σε αυτούς που θέλουν να δώσουν τα ναυπηγεία και άλλα κρατικά κουφάρια... σε ξένους κατακτητές που πάνε να κάνουν την Ελλάδα Ρουμανία, ή Τσεχία ή Βουλγαρία... Και αύριο, σαν τα Σκόπια.  

  Πείτε μου τώρα εσείς που δεν θέλετε να δείτε αυτή την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Τι θα συμβεί όταν σταματήσει και το πρόγραμμα "Συν-Εργασία" όπως και τα άλλα της επιδοματικής πολιτικής που παρέλαβε η κυβέρνηση από τις δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου. Ποιος θα αναπληρώσει τους κρατικούς μισθούς (επιδότηση) του 60%, του ιθαγενή ή μετανάστη μισθωτού, της ελληνικής σοβιετίας,  όταν η πανδημία μας "παραδώσει" 100.000 λουκέτα και 240.000 άνεργους. Οι ιδιωτικές "παροχές" με κουπόνια για ψώνια από τον μπακάλη... ή τα συμφωνημένα "μαύρα" με συγκεκριμένο χρόνο και δηλώσεις για δήθεν καταβολή και των δώρων...;

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ