Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 00:03

  Αυτοί που κρατάνε το "ντέφι" για "μαϊμού" εκλογές...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Καμιά απάντηση, εκτός από την απόρριψη κάθε λόγου για πρόωρες εκλογές, δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει ο κ. Μητσοτάκης. Και να γιατί έπραξε καλώς.

  Η δημοσιογραφική ερώτηση από "Τα Νέα" προς τον πρωθυπουργό ήταν εύστοχη και πάνω απ' όλα επίκαιρη. Έπρεπε να γίνει και πολύ σωστά απαντήθηκε απορριπτικά και για τις εκλογές και για τον ανασχηματισμό.

  Δεν είναι δυνατόν κάποια ρετάλια της αριστερής πολιτικής και μια χούφτα θεατρίνοι δήθεν κινήσεων και κινημάτων (διαδόχων γνωστών καραγκιόζηδων της πολιτικής) που καβαλίκεψαν εκτός από το καλάμι τους και στο άρμα της απόγνωσης μέρους της μειοψηφίας του λαού, να συντηρούν προεκλογικό παρασκήνιο. 

  Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια . Και εκτιμώ πως αυτούς θα είχε στο μυαλό του ο κ. Μητσοτάκης, όταν απέρριψε με απόλυτο τρόπο (και οργή κατάρας) τις πρόωρες εκλογές. 

  Αυτούς και κάποιους άλλους... Γνωστούς και ως "κατηγορία σιγουράντζας", της Ν.Δ., που φαίνεται να νομίζουν ότι είναι οι ταγμένοι της πολιτικής ή ότι πρόκειται για μοναδικά αστέρια, για το γκοβέρνο... της Ελλάδας. 

  Οι περισσότεροι μάλιστα ίσως να θεωρούν δικαίωμά τους τη "λύσσα" τους για πρόωρες εκλογές, υπολογίζοντας (προφανώς) πως έτσι θα μακροημερεύσουν στα πολιτικά πράγματα ως εκλεκτοί... Και ως εκ τούτου θα έλθει η σειρά τους για υπουργικές καρέκλες. 

  Καρέκλες στο οικονομικό επιτελείο κυρίως. Εξ ου και η "σκόνη" που έχει σηκωθεί, για νέο ανασχηματισμό,  περιστρέφεται στην οικονομία (κυρίως) αλλά και στην εργασία και την παιδεία. 

  Πρόσχημα πάντα οι μεταρρυθμίσεις... Αυτές που αντί να δούμε την αξία τους, τις χρησιμοποιούμε απλά σαν λαϊκό κομποσκοίνι για πάσα νόσο...

  Πολύ καλά έκανε λοιπόν και καταλάγιασε τη σκόνη ο κ. Μητσοτάκης με την απάντησή του στα "Νέα" ότι καλύτερα από τις αλλαγές έχει την περισσότερη δουλειά εκείνων που ήδη διάλεξε στην κυβέρνηση.

  Έκανε καλά, γιατί αυτό έχει ανάγκη η οικονομία. Αυτό ζητάει με επιμονή η αγορά και οι επιχειρήσεις που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αλλά επιμένουν. 

  Πολιτική σταθερότητα θέλουν και οι επενδυτές. Οι λίγοι έστω επενδυτές, που όμως ρισκάρουν στην Ελλάδα της πολιτικής ασυνέπειας (από κυβέρνηση σε κυβέρνηση) και συνεχίζουν να σχεδιάζουν τις λίγες δράσεις τους. 

  Ρίχνουμε περισσότερο φως στις "σκιερές" ομάδες, από ρετάλια και θεατρίνους της πολιτικής (παράλληλα με τους παρασκηνιακούς κυβερνητικούς παράγοντες της Ν.Δ.) επειδή έχουν ξεκινήσει μέχρι και ενημερωτικές επαφές (σε επιχειρηματικούς κύκλους της στεριάς και της θάλασσας...) για τα νέα σωτήρια σχήματα που θα έλθουν, με πρόωρες εκλογές.

  Στο απέναντι "πεζοδρόμιο οι άλλοι. Της "σιγουράντζας" της Ν.Δ. Σερβίρουν οράματα στην οικονομία, την εργασία, την παιδεία και την υγεία. Που θα σχηματοποιηθούν με τις δικές τους εισηγήσεις στην κυβέρνηση, όταν θα μετάσχουν..., στο υπουργικό επιτελείο της. 

  Κατά τη γνώμη μου φτάνουν αυτά για να κάνουν άνω κάτω τον κ. Μητσοτάκη,  ο οποίος ορθά μάζεψε το "ντέφι" εκείνων που σέρνουν τη "μαϊμού" των εκλογών, στο όνομα της δημοκρατίας ή της λαϊκής βούλησης.

  Το κρυφό (από το τέλος του καλοκαιριού) προεκλογικό κουβεντολόι, που εξελίσσεται σε ό,τι πιο γελοίο μπορεί να σκεφτεί κανείς την περίοδο αυτή. 

  Την περίοδο έντασης στα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της ανάγκης πραγματικών μεταρρυθμίσεων, που επιβάλλονται για να απομακρύνουν την οικονομία από την κόψη του ξυραφιού.

  Και για να μη σταθούμε στις ομαδούλες των τυχάρπαστων της πολιτικής και των επαγγελματιών μικροπωλητών ιδεολογίας της κακιάς ώρας, ας μείνουμε μόνο στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να περπατήσει την οικονομία στους δρόμους και στον ρυθμό που σχεδίασε με τα 72 δισ.,  (μοναδική ευκαιρία) από τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, τα ΕΣΠΑ και τα κέρδη των δανειστών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων. 

  Ο κύκλος αυτός θέλει μια 3ετία τουλάχιστον. Θέλει συνέχεια. Δεν θέλει συνεχείς αλλαγές προσώπων. Έστω και από μια δεύτερη, νικηφόρο, κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα είδαμε και το 2015 με τις αριστερές διχαστικές ανοησίες. 

  Ας μαζευτούν λοιπόν οι ομάδες της "σιγουράντζας" στη Ν.Δ. γιατί εκτός από τους ίδιους και την πολιτική τους σκακιέρα..., υπάρχει και ο τόπος. Υπάρχουν οι ανάγκες της οικονομίας. Και οι απαιτήσεις της, για ανάκαμψη αλλά ταυτόχρονα και για αναγκαστική προσαρμογή στα μηνύματα των καιρών και των υποχρεώσεων,  των επιχειρήσεών αλλά και των εργαζομένων με δεξιότητες που να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις παραγωγικότητας.

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ