Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 00:03

  Εμείς είμαστε με την Ευρώπη. Η Ευρώπη με ποιoν;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Συνοδός κορυφής, αποκαλείται "κομψά", το "χουνέρι" που ετοιμάζει την Παρασκευή η "παρέα του Βορρά" της Ε.Ε, για να μην το πουν "τρύπα" ή "λούκι".

  Την ώρα που ο Νότος της Ευρώπης "γδέρνεται" οικονομικά από τον κορονοϊό οι 4 του Βορρά (με τον πλάγιο ήχο των Γερμανών) ζητάνε να κάνουν κουμάντο στον κορβανά σου,  αν θέλεις να συμφωνήσουν, στα 750 δισ. της βοήθειας.

  Καλώς λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης,  που αντί να μας πάει σε εκλογές με πρόσχημα έκτακτες ανάγκες..., (φέροντας βέβαια τα πάνω κάτω στην οικονομία) διάλεξε να πάει οπλισμένος στις Βρυξέλλες και (θα ήταν ευτύχημα αν το καταφέρει) να κάνει άνω -κάτω τους Γερμανούς και την παρέα των προτεσταντών (Ολλανδούς, Δανούς, Σουηδούς και Φινλανδούς), οι οποίοι (στην φάση αυτή τουλάχιστον) το παραξήλωσαν τόσο που δεν πάει άλλο. 

  Εάν μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης παραμερίσει τις "φράγκικες γαλιφιές" για τη δήθεν σκασίλα... της Ευρώπης, στους τακτικισμούς του (ευνοούμενου των Γερμανών),  σουλτάνου Ερντογάν, και δώσει βαρύτητα κυρίως στα 32 δισ.,  (που ασφαλώς και θα βοηθήσουν να απομακρυνθεί η σκιά νέου μνημονίου για την Ελλάδα - για το οποίο πρωταγωνιστούν οι προτεστάντες του Βορρά της Ε.Ε-), το ταξίδι της Παρασκευής - Σαββάτου, στις Βρυξέλλες,  δεν αποκλείεται να βοηθήσει στο σκέπασμα και της δουλικότητας της Ελλάδας, μετά το 2010. Και ειδικά το 2015-2019.  

  Ας μη σκαλίσουμε όλα τα απαράδεκτα της συμπεριφοράς του Βορρά και του Βερολίνου προς το Νότο της Ε.Ε. 

  Ας αναρωτηθούμε μόνο προς τι η τόση αγωνία, των 4, για την Ελλάδα αφού το 2018, πέτυχαν να υποθηκεύσουν την περιουσία της,  από τα βουνά και τα λαγκάδια μέχρι τους κάμπους, τα κτίρια και τις παραλίες της ως το 2117 για να της δώσουν τι; Ένα χαρτί...

  Ένα χαρτί που λέει ότι η Κομισιόν συμφωνεί να τερματίσει τα μνημόνια, αφού μέχρι το 2060 η Ελλάδα και η οικονομία της θα είναι σε σκληρή επιτήρηση... Και ο προϋπολογισμός που θα ψηφίζει η ελληνική Βουλή θα εφαρμόζεται μόνο αν συμφωνούν οι Βρυξέλλες...

  Ένα χαρτί που λέει ότι η Ελλάδα, της δεκαετίας 2020-2030, θα βγάζει υποχρεωτικά πλεονάσματα (3,5% και 2,6%, στη συνέχεια), για να μπορούν οι δανειστές (και πολύ σωστά) να σιγουρέψουν την επιστροφή των δανεικών τους. 

  Ένα χαρτί που λέει πως αν δεν πουλήσουμε ό,τι λέγεται ΔΕΚΟ και αν δεν γίνει μειοψηφία το κράτος και στα νερά και στο ηλεκτρικό  και στις συγκοινωνίες της (και εδώ σωστά ίσως, έτσι που την καταντήσαμε την Ελλάδα) τέρμα και οι δόσεις (600-700 εκατ. ευρώ) από τα κέρδη των Τραπεζών της Ευρώπης, στα ελληνικά ομόλογα. 

  Ένα χαρτί που καταγράφει λιμάνια, αεροδρόμια, κρατικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις,  κρατικά κτίρια, κρατικές αποθήκες και εκτάσεις με ορυκτά (αν μετρηθούν περνούν τα 30) τα οποία θα πουληθούν μέχρι το 2024,  γιατί δεν ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ.

  Το οποίο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει στους δανειστές... Οι οποίοι δανειστές είναι οι πρώτοι που περιμένουν τα λεφτά από τις πωλήσεις...

  Ένα χαρτί που δίνει δικαίωμα στους δανειστές να έχουν γνώμη ακόμη και στα επιδόματα της δεκάρας, (αυτά που βγάζουν οι κυβερνήσεις μετά το 2015) αφού τους αποδείξουμε από ποιους φόρους (όλων των Ελλήνων ιθαγενών) θα πληρωθούν τα επιδόματα.

  Και αν από τα λεφτά αυτά περισσεύουν τα άλλα,  που κρατάει ο κορβανάς, για να πληρωθούν οι πάνω από 1.000.000 κρατικοί υπάλληλοι, όλων των κατηγοριών και των απασχολήσεων (στο -μοναδικό στην Ευρώπη- πλούσιο κράτος μιας πάμπτωχης οικονομίας).

  Τι να σου κάνουν συνεπώς τα επιχειρήματα για την απαράδεκτη (πλέον) πίεση του Βορρά της Ευρώπης, να δοθούν μεν τα 750 δισ. της βοήθειας αλλά "να παραδοθούν τα κλειδιά των οικονομιών", που θα τα πάρουν. Δεν φτάνει η πραγματικότητα ότι στην Ελλάδα (επίσης λόγω ανησυχιών) έχουν "αλυσοδέσει", και τα παγκάρια των εκκλησιών...; Να λοιπόν πεδίο λαμπρό, στον κ. Μητσοτάκη που αναζητά πολιτικές, να γυρίσει σελίδα στην οικονομική μας ιστορία. Ας ξεχάσει (εντελώς) τις πολιτικές παρωδίες, με εκλογές ή ανασχηματισμούς (δύσκολο το δεύτερο) και ας ανατρέψει τις τακτικές της Ευρώπης, προς στη δήθεν απείθαρχη Ελλάδα. Τακτικές που, από το 2019, αγγίζουν τα όρια μαύρης κωμωδίας. Νισάφι πια.

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ