Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 00:03

  Τα καλά μαγαζιά της γειτονιάς και οι κακοί επιχειρηματικοί όμιλοι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Διχασμός και στην αγορά. Εχθροί της κοινωνίας και οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα, πόνος θλίψη και κλάμα για την ανεργία. 

  Ξεσπάθωσαν και χθες οι σύντροφοι. Οι ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην εργασιακή πολιτική. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε τώρα τα μαγαζιά της γειτονιάς. Τα μπαρμπέρικα, τα ψιλικατζίδικα, τους καφενέδες, τα σουβλατζίδικα, τα τσιπουράδικα...

  Και οι μικρομεσαίοι; Τι οι μικρομεσαίοι; Έχουμε καιρό και για δαύτους. Στο κάτω –κάτω κάπου 900.000 τους βρήκε, το 2008, η κρίση, πριν αρχίσει να τους αποδεκατίζει.

  Και στους 650.000 τους παρέλαβε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ που τους πήγε στις 350.000 και τους άφησε με άλλους 70.000 έτοιμους για λουκέτο. 

  Τους ζήτησε συγγνώμη θα μου πείτε... Και ο Τσίπρας και οι σύντροφοι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης.

  Έχουν ακόμη λίπος οι μικρομεσαίοι, μέχρι να πάνε στις 100-150.000 και να απασχολούν μόνο τους γιους, τις θυγατέρες, τις γυναίκες και τα πεθερικά τους, αφού δεν θα βγαίνουν οικονομικά για προσλήψεις. 

  Από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ σταμπάρισε τους επιχειρηματικούς Ομίλους ως κακούς της οικονομίας. Ντόπιοι και ξένοι. Αυτούς που (κατά την Κουμουνδούρου) φωτογραφίζει η κυβέρνηση με την εργασιακή της πολιτική.  

  Επάνω τους λοιπόν. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, θα είναι με ό,τι είναι μικρό και της γειτονιάς... Όλοι οι άλλοι είναι εχθροί της εργατιάς και της κοινωνίας.  

  Και οι εργαζόμενοι στους επιχειρηματικούς ομίλους τους οποίους "γλείφει", (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) η κυβερνητική εργασιακή πολιτική; 

  Να πάνε να πνιγούν. Ποιος τους είπε να ζητάνε θέσεις σε Ομίλους και πολυεθνικές. Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα προστατεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο οι άλλοι, του τσιπουράδικου και του μπαρμπέρικου; 

  Αν όμως απομακρύνουμε όσο σανό γίνεται από τη μεταπολεμικού μοντέλου αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς και θα φανούν οι εικόνες πραγματικότητας στην οικονομία, που πολύ αμφιβάλω πόσο πήρε χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην 4ετή παραμονή του στην εξουσία. 

  Τι εννοούν λοιπόν, οι σύντροφοι και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όταν μιλάνε για ολιγαρχία στην Ελλάδα και τζάκια με συμφέροντα. 

  Τους 10-15 παμπάλαιους μεγάλους οι οποίοι είναι μόνο με ένα πόδι στον τόπο μας και αν η κατάσταση στην οικονομία συνεχίσει στο χάλι που είναι σήμερα, θα τραβήξουν και το άλλο πόδι.

  Τι εννοούν και ποιους έχουν κατά νου ,οι σύντροφοι, όταν μιλάνε για τους επιχειρηματικούς Ομίλους για τους οποίους στήνεται δήθεν μια ολόκληρη εργασιακή πολιτική στα μέτρα τους. 

  Τους 150 άντε 200 (από τους διπλούς και τριπλούς του 2008) που συντηρούν κάπως την υγεία τους παλεύοντας κυρίως με εξαγωγές για τα φέρουν ίσα βάρκα ίσα νερά..., μέχρι να τελειώνουν (και αυτοί) με την ελληνική οικονομία. 

  Τι εννοούν όταν μιλάνε για συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας, οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια συμφέροντα (μέσα και έξω από τη χώρα) έμειναν να περιμένουν (από το 2000 που εμφανίσθηκαν) ποιος τελικά θα αποφασίσει να πουλήσει κράτος ή να ανοίξει τις αγορές για να μοιραστεί η πίτα της οικονομίας. 

  Αυτά τα μοναδικά συμφέροντα (μόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις) εξαφανίσθηκαν βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, να μην καταλαβαίνει πότε είναι η κατάλληλη ώρα να προσκυνήσει τον Πούτιν και τη Μέρκελ και πότε τον Τράμπ. 

  Πάνε και αυτά σύντροφοι. Πέταξαν όταν είδαν τις κυβερνήσεις σας του 2015. Πέταξαν και δεν θα επανέλθουν στην Ελλάδα του σερβιτόρου και της καθαρίστριας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που παραδώσατε, για να μειώνεται η ανεργία μόνο το καλοκαίρι...

  Να λοιπόν ποια ήταν η ανικανότητά σας ως κυβέρνηση. Δεν είσαστε σε θέση να καταλάβετε ότι η ελληνική οικονομία είναι κοντά στο 100% βιοτεχνική ή δε αγροτική στα χέρια της μαύρης αγοράς, μέχρι να βγει η ψυχή της. 

  Και σήμερα, σύντροφοι, αντί να αποφύγετε τη σύγκρουσή σας στην οικονομία και την πολιτική που αν (τελικά) στηρίξει κάποιους (θα το δούμε αυτό) θα είναι οι 350.000 βιοτέχνες, η διανομή, ο τουρισμούς και το εμπόριο (καθώς οι 5-10 μεγάλοι και οι 150-200 υγιείς Όμιλοι έχουν κάνει το κουμάντο τους) βγάλατε τις ντουντούκες για τα μαγαζιά της γειτονιάς, ενάντια στους Ομίλους (καινούργιο αυτό) που αν δεν φύγουν από τον τόπο μας (γιατί έτσι και περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήσε Μάη μου...) θα είναι καλό και στον κορβανά και στην ανεργία.

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021