Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 00:03

  Έχει σημασία το αυριανό σόου των αρχηγών στη Βουλή;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Τι δεν ξέρουμε από όσα θα ακούσουμε στο αυριανό σόου των αρχηγών στη Βουλή, πέραν του λογαριασμού που θα πληρώσει ο λαός; Ο εκτός του κράτους, λαός.

  Το έργο πάντως το ξέρουμε. Το έζησαν στο πετσί τους οι σημερινοί 40άρηδες, άνεργοι ή μετανάστες, που ήταν στην κούνια όταν το ίδιο σόου έκανε πρεμιέρα. Το σόου που από τότε παίζεται χωρίς αλλαγή σεναρίου, με ίδιους ρόλους και άλλους πρωταγωνιστές. 

  Κουράγιο να έχετε να μην κλείσετε τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα την Πέμπτη. Υπομονή να έχετε να μη σκίσετε τις εφημερίδες της Παρασκευής. 

  Το θυμάμαι το έργο από την πρεμιέρα. Και μπορώ να γράψω τι θα ακούσουμε όχι μόνο αύριο αλλά και μετά από 2-3 χρόνια, χωρίς να πέσω έξω. 

  Θα αναδομήσουμε και θα θωρακίσουμε την οικονομία μέσα από κρατικά οχυρά που θα περιφρουρήσουν την εθνική μας παραγωγή, τον ορυκτό μας πλούτο, τη ναυτιλία μας, τον τουρισμό μας και τις υπηρεσίες μας ώστε να κατακτήσουμε την θέση που μας αρμόζει στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια , μέσα στην ΕΟΚ..., έλεγαν, περίπου, οι "μεν" της Βουλής, στην πρεμιέρα του έργου, οι παραστάσεις για το οποίο δεν θα έχουν τέλος, στην Ελλάδα που ζούμε σήμερα. 

  Θα πατάξουμε την ολιγαρχία, τα συμφέροντα, την πλουτοκρατία, τους καταχραστές των πόρων του σχεδίου Μάρσαλ και θα αποκαλύψουμε ότι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ είναι το ίδιο συνδικάτο, παραδίδοντας την εξουσία στα χέρια του λαού..., απαντούσαν, οι "δε", στα σόου των τότε αρχηγών... και γράφαμε εμείς μήπως και χαθούν τα μισά. Μήπως πέσουν κάτω και ποιος θα τα μάζευε...

  Θα εκσυγχρονίσουμε την οικονομία και το κράτος θα είναι δίπλα σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία για να γίνει η Ελλάδα διάδρομος του υπόλοιπου πλανήτη προς την Ευρώπη..., έλεγαν ακούραστα οι "μεν", τις παραμονές της ένταξης στην ΕΟΚ, παίρνοντας όρκο (τρόπος του λέγειν...) ότι η Ελλάδα σε 1-2 χρόνια θα είναι ο διανομέας των Βαλκανίων στη μεταφορά και το μοίρασμα της ενέργειας και του φυσικού αερίου που θα παραλαμβάνουμε ασταμάτητα, από όλες τις πηγές του... Το δε ελληνικό πετρέλαιο θα έφτανε στην Ευρώπη..., εξειδίκευαν (για εντυπωσιασμό) οι "μεν" αναφερόμενοι στα μεγαλεία που περίμεναν την ελληνική οικονομία. Ήταν τότε που οι σημερινοί άνεργοι 40άρηδες μάθαιναν στράτα... στρατούλα.

  Το κράτος θα γκρεμίσει τα ιδιωτικά τζάκια και τα ντόπια και ξένα μονοπώλια (μόνο που όλα ήταν πάντα κρατικά...) και θα παραδώσει εδώ και τώρα... στα χέρια του λαού τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, το ρεύμα, τα νερά, τα αποθέματα πετρελαίου και ορυκτών, τα αεροδρόμια, τους δρόμους, τα λιμάνια, τη ζάχαρη, τα καπνά, το αλάτι, το χαρτί και το ξύλο..., απαντούσαν οι "δε", και ας τα γύριζαν στις κουβέντες τους με ξένα συμφέροντα και ολιγαρχία. 

  Θα ρίξουμε τους κακούς βιομήχανους και τα απαρχαιωμένα τζάκια στην θάλασσα της ΕΟΚ να κολυμπήσουν και θα καλύψει το κράτος τα κενά τους αν δεν βρούμε τζάκια που θέλουμε, έλεγαν από τους "μεν" εκείνοι που ζήλευαν και ήθελαν να ανταγωνισθούν τον αριστερισμό και τον λαϊκισμό των "δε". Ήταν τότε που οι σημερινοί άνεργοι 40άρηδες έκαναν κούνια στην παιδική χαρά της γειτονιάς.

  Θα δείτε τη δική μας κοινωνικοποίηση και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας αν ζείτε στην Ελλάδα ή στη Σοβιετία απαντούσαν οι δε, (μπας και πάρουν κεφάλι από τους λαϊκιστές των "μεν"), αλλά πλήρωναν του κόσμου τα λεφτά σε αποζημιώσεις τζακιών... (ρωτήστε την Εθνική που πέρασε την κατάρα και θα μάθετε). 

  Αποζημιώσεις σε εκείνους που έτσι και αλλιώς είχαν αποφασίσει να βάλουν λουκέτα, μετά από δύο πετρελαϊκές κρίσεις και όταν πληρώναμε με διαμάντια το πετρέλαιο. 

  Άλλη μια παράσταση από τα ίδια θα νιώσουμε και αύριο στη Βουλή. Οι "μεν", η κυβέρνηση δηλαδή, θα επιδιώξει να αποδείξει τα αυτονόητα, στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ότι κρατήσαμε το κράτος στο ύψος και στο βάθος του. Και κάνουμε τον σταυρό μας να βολευτεί ο ιδιωτικός τομέας, με τα ολίγα του μαξιλαριού που παραλάβαμε. Και οι "δε", ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, θα αγωνιστεί να αποδείξει πως το κράτος και μόνο το κράτος θα έχει καλύτερες ημέρες στα χέρια του. Οι δε ιδιώτες ας κάνουν τον σταυρό τους γιατί μπορεί και να επιστρέψουμε...

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021