Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 00:03

  Δώστε τώρα και κουπόνια για τα μπάνια του λαού…

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Πάει και η βιομηχανία του τουρισμού. Τα φουγάρα της δεν θα καπνίσουν. Βάλτε τον λαό να παριστάνει τον τουρίστα. Κράτος είμαστε. Ό,τι θέλουμε κάνουμε. 

  Ξέρουμε πολύ καλά τι μας ξημερώνει. Και αν δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, έχουμε τη συναίσθηση να αντιληφθούμε πόσα χέρια, πάνω από το 1.000.000 των σημερινών ανέργων, θα απλωθούν προς το κράτος-πατερούλη να ζητήσουν λύσεις.

  Και να σκεφτεί κανείς πως ακόμη και τώρα τολμάμε να κάνουμε συζητήσεις για επιστροφή, των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που άνοιξαν τα μάτια τους έξω από τη "θερμή αγκαλιά" της κρατικής μας οικονομίας.

  Ο άξονας του βορρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας το είπε κατάμουτρα. Πιο καθαρά δεν γίνεται. 

  Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας έτσι που τα κάνατε, όταν τα Περιφερειακά Ταμεία της ΕΟΚ, του 1980-1995, σας έδιναν πόρους για να θεμελιώσετε την περιφερειακή ανάπτυξη της Ευρώπης αλλά εσείς τα μοιράζατε εδώ και εκεί, ως κράτος προστάτης του λαού. 

  Μας το ξαναείπαν και με τα λεφτά από τα ΕΣΠΑ όταν μας έκοψαν το μοίρασμα σε κρατικές φωλιές, μέσα από καμουφλαρισμένα περιφερειακά και δημοτικά προγράμματα της κακιάς ώρας. 

  Μας το είπαν και με το άγριο. Με κόψιμο πόρων και προγραμμάτων. Τα λεφτά του ΕΣΠΑ, μας είπαν, είναι να για ενισχύσουν την ιδιωτική οικονομία και να την θωρακίσουν στον ανταγωνισμό.

  Εμείς όμως εκεί. Στου κουφού την πόρτα... Λεφτά της Ε.Ε. στα κρατικά ναυπηγεία, Λεφτά της Ε.Ε. στις κρατικές μεταφορές. Λεφτά της Ε.Ε. στις κρατικές παράγκες, ενώ ταυτόχρονα τις βάζαμε και στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων!!! 

  Το γιατί επίσης το ξέρουμε όλοι. Ο λαϊκισμός 40 ετών δεν επέτρεπε στην Ελλάδα να έχει βιομηχανία. Με το ζόρι κρατάγαμε και τη ναυτιλία. 

  Τι δουλειά έχουμε εμείς με την πλουτοκρατία. Είμαστε ενάντια στα συμφέροντα. Γκρεμίστε τα φουγάρα της βιομηχανίας. Εμάς θα μας σώσει ο τουρισμός. Αυτή τη βιομηχανία θέλουμε. 

  Σερβιτόροι, καθαρίστριες, παρκαδόροι, χορευτές για συρτάκι και σουβλάκι... Τι δηλαδή; Καλύτεροι είναι οι Τούρκοι και οι Αιγύπτιοι;

  Σου έρχεται όμως, εκεί που δεν το περιμένεις, ένας κορονοϊός και σου μαζεύει την ατμομηχανή της οικονομίας, τον τουρισμό, για να σου αφήσει μόνο τα μπάνια του λαού... Και πολύ σου πάει.

  Βάλε τώρα το κράτος- πατερούλη να μοιράσει κουπόνια να πάει ο λαός στα μπάνια του, μπας και σώσεις λίγους από τους κάπου 600.000 (εποχικούς και άλλους) της βιομηχανίας του τουρισμού. 

  Άλλη βιομηχανία δεν έχεις. Την άλλη την έκλεινες εργοστάσιο-εργοστάσιο γιατί έτσι σου έλεγε ο Δήμαρχος και 5-10 οικολόγοι του καφενείου, που τους μάζευε το κόμμα ενάντια στην ολιγαρχία...

  Που θα βάλεις τους απολυμένους λοιπόν; Στα κλειστά εμπορικά μαγαζιά ή στη βιοτεχνία σου που θεωρείται εργατοβόρος... αν απασχολεί πάνω από 3 άτομα...; 

  Υπάρχει περίπτωση να δούμε προσλήψεις από τον χώρο της βιοτεχνίας; Αλλά και να δούμε, μην περιμένεις να ασπρίσουν τα σημερινά μαύρα μεροκάματα...

  Άλλο χώρο δεν έχεις. Όλα τα άλλα είναι κράτος. Αυτό που κανακεύεις με τον "εθνικό ύμνο" όλων των κομμάτων. Κράτος και κρατικοί υπάλληλοι πάνω απ' όλα... 

  Και στο κράτος όμως. Που θα βάλεις την ανεργία που θα σου φέρει η τουριστική βιομηχανία; 

  Στις μεταφορές; Από πού και ως πού θα γίνει αυτό, αφού οι καρέκλες είναι πιασμένες και είναι και αορίστου χρόνου.

  Στην παραγωγή ηλεκτρισμού; Πως θα γίνει όταν το κρατικό μονοπώλιο έχει περισσευούμενους από τις λιγνιτικές που θα κλείσεις και μέσα στο 2020.

  Στα καύσιμα και στο αέριο; Πώς θα τους βάλεις αφού τα μόνο που σου μένουν να πουλήσεις είναι η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και οι θυγατρικές του ηλεκτρισμού και του αερίου. 

  Στην παιδεία; Τολμάς όμως να μιλήσεις για ιδιωτική παιδεία, εκτός από κάποια ψευτομπαλώματα; Έτσι και ανοίξεις την παιδεία, η υπόλοιπη Βουλή θα σου κάνει μπουρλότο την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κρήτη.

  Ας το χωνέψουμε. Ανεξάρτητα από τον κορονοϊό και τις καταστροφές του, έφθασε η ώρα να πληρώσουμε ακριβά το κρατικό καραγκιοζιλίκι της οικονομίας. Έφθασε η ώρα να βάζουμε την πολιτική μας γλώσσα να περνάει πρώτα από τους διαδρόμους του εγκεφάλου και της πραγματικότητας, πριν λαλήσει τις παπαρδέλες ότι το κράτος και η κρατική οικονομία (ως οχυρό περιφρούρησης του κράτους) δεν πρόκειται να παραδώσει σπιθαμή από το πάτριο έδαφος..., που καλλιέργησε η αριστερή Ελλάδα.     

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ