Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Δεκ-2019 00:03

  Γιατί δεν θα φύγει, από το κέντρο της Αθήνας, το μπάχαλο της ντουντούκας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Πιο πιθανό είναι η Αθήνα να αλλάξει κέντρο, από το να δούμε ένα σχέδιο (το 5ο της 30ετίας) που θα ανεβάζει στα πεζοδρόμια το μπάχαλο της ντουντούκας.

  Και να σκεφτείς πως υπάρχουν συμπολίτες μας, παράγοντες μάλιστα της πολιτικής και οικονομικής ζωής, που ενώ, ορθά, δυσανασχετούν για το μπάχαλο του Κέντρου της Αθήνας,  αναζητούν λύσεις με παραδείγματα από πραγματικά ευρωπαϊκές ή (εδώ είναι που ξεκαρδίζεσαι...) σκανδιναβικές πρωτεύουσες.

  Πόσους νομίζουμε ότι μάζεψε προχθές η ΓΕΝΟΠ να κλείσει τους δρόμους της Αθήνας "...για να προστατέψει (λέει) το ηλεκτρικό ρεύμα του λαού...".

  Ούτε 400 από τους (όντως ανήσυχους) εργαζόμενους της ΔΕΗ. Οι άλλοι ήταν δανεικοί... από τους 300-400 των κομμάτων που πάνε για το μπούγιο... και για την αναστάτωση στον λαό με "αγκαζέ- συλλαλητήρια", χωρίς αποτέλεσμα, αφού και της ΓΕΝΟΠ έγινε την ημέρα που σχεδόν ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο νέος νόμος.

  Το μπάχαλο έπρεπε όμως να συμβεί... Τι κομματική προϋπηρεσία θα ενσωματώσουν στα πεπραγμένα οι ΓΕΝΟΠίτες, αν αλλάξουν τα πράγματα και ο λαός φωνάξει τον ΣΥΡΙΖΑ να τον σώσει..., επειδή ο Μητσοτάκης τα δίνει μόνο στους λίγους...

  Όταν όμως τα κόμματα (αριστερά κυρίως) δανείζουν στους εργατοπατέρες τους κάπου 300 (να γίνουν 600, όλοι μαζί, και να κλείσουν τους δρόμους) θέλουν και ανταπόκριση. 

  Θέλουν να στάζει πόνο η ντουντούκα... Θέλουν σπαραγμό ψυχής. Θέλουν εικόνες για την τηλεόραση (όταν δεν έχουν με τι να γεμίσουν τις ειδήσεις στα κεντρικά δελτία).

  Που πας λοιπόν (ως φιλελεύθερος μάλιστα) να πεις ψαλιδίζω, τη συναλλαγή κομμάτων-πελατών και δίνω στη ντουντούκα μόνο τα πεζοδρόμια ή,  άντε, μια λωρίδα από την κυκλοφορία...

  Και η αντιπολίτευση; Τι αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι παραφυάδες της αριστεράς και της προόδου...,  χωρίς να ζητάει ψωμί και ελευθερία...

  Το μπάχαλο στα αγκαζέ-συλλαλητήρια είναι πολιτικό εργαλείο αντιπολίτευσης. Είναι η "εξέδρα" της δήθεν έκφρασης της λαϊκής βούλησης... Και η ντουντούκα είναι προγραμματισμένο εργαλείο αριστερής κονσέρβας,  έστω και μπαγιάτικης.

  Πόσοι από τον συρφετό της Παρασκευής, που θα μαζευτεί να κάψει την Αθήνα, στη δήθεν μνήμη ενός (πράγματι αδικοχαμένου) παιδιού, γνωρίζουν τα γεγονότα. Ξέρουν τι έγινε. Και γιατί πάνε στη μάζωξη... Ούτε 1 στους 10. 

  Οι ινστρούχτορες όμως και κομματικοί οργανωτές αφενός δεν έχουν άλλο επάγγελμα και αφετέρου οφείλουν να απολογούνται στο κόμμα. Αλλιώς θα χάσουν τον δρόμο προς τα έδρανα της Βουλής.

  Θυμηθείτε τη "σταδιοδρομία" εκείνων που μας βύθιζαν στο σκοτάδι για εβδομάδες και των άλλων που ξεβράκωναν τους ιδιοκτήτες λεωφορείων. Θα αντιληφθείτε μια χαρά τι λέμε για τους 300 του μπάχαλου και της ντουντούκας...

  Κατά τα άλλα,  στη μάζωξη της Παρασκευής θα περάσουν και από εκεί που (κάποιοι άλλοι επαγγελματίες του μπάχαλου) δολοφόνησαν και αθώους. Δεν θα σταθούν όμως. Αυτοί που δολοφονήθηκαν στη "Μαρφίν" ήταν συμπτωματική σφαγή του δρόμου...

  Αν συμβεί λοιπόν και μια κυβέρνηση (γιατί όχι η σημερινή) δείξει ικανότητα να αντλήσει την προτίμηση Κινέζων,  ή Ευρωπαίων ή άλλων αναζητητών σε οικονομίες που βγάζουν μύτη από τον οικονομικό βυθό..., χάθηκε το παιχνίδι της αριστεράς προς την εξουσία. Έστω και με ερασιτέχνες τύπου ΣΥΡΙΖΑ. 

  Και τι γίνεται αν προκάνει η οικονομία να περπατήσει σωστά, πριν τις εκλογές του 2023 και πριν "μπερδευτούν" τα "ρούχα" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στην αριστεροσοσιαλιστική "καρδαρόμπα"; 

  Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να προκάνεις και εσύ να "τυλιχτείς" με φιλελεύθερο "μανδύα". Εκείνον που φορούσες, ως αριστερή εξουσία, στο Πεκίνο, στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο. Να τυλιχτείς… και να τον φοράς όσο καιρό είσαι αντιπολίτευση.

  Αλλά έτσι και το κάνεις αυτό (ως ΣΥΡΙΖΑ) χάνουν την αξία τους τα δώρα που κρύβεις, στην αριστερή σου "κουρτίνα", να μοιράσεις (ως πιθανή εξουσία) σε παίκτες του κεφαλαίου, των συμφερόντων και της ντόπιας ολιγαρχίας. Και το μεγαλύτερο δώρο είναι το ελεγχόμενο κομματικά μπάχαλο της ντουντούκας…Το μπάχαλο που, ως κυβέρνηση,το σκηνοθετείς, μόνο αν χρειαστεί να παριστάνεις την αριστερά, που δυσαρεστεί. Γι' αυτό και οι 300 της ντουντούκας (ως κομματικό εργαλείο ΣΥΡΙΖΑ, στα συλλαλητήρια) θα χαλάσουν τον κόσμο να μην αφήσουν τον Μητσοτάκη, να αφαιρέσει τα "δώρα" της αριστερής "κουρτίνας".

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων