Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Νοε-2019 00:03

  Οι εγκληματίες του λευκού κολάρου!!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Ξηλώσαμε φάμπρικες, φουγάρα και ναυπηγεία. Πάμε τώρα μια τάξη κάτω. Ξεπάτωμα στελεχών, Τραπεζών και πολυεθνικών. Το "αντάρτικο" ξεκίνησε στην Κοζάνη.

  Στη βιτρίνα της χώρας φιγουράρει, μπροστά μπροστά, (και πολύ σωστά), ο νόμος που αποτυπώνει (για πρώτη φορά) κίνητρα για επενδύσεις με το σύνθημα "επενδύω στην Ελλάδα" 

  Λίγο πιο μέσα, στην ίδια βιτρίνα, έχουμε φωτίσει ένα πολυνομοσχέδιο – υπόσχεση,  για υπογραφή της άδειας να στηθεί ένα εργοστάσιο ή μεγάλο ναυπηγείο ή ξενοδοχείο, σε μια μέρα… Άντε το πολύ-πολύ σε μια εβδομάδα (επίσης πολύ σωστά).

  Στο βάθος της βιτρίνας "επωάζονται", μπροστά στα μάτια του ενδιαφερόμενου, συνθήκες εξόδου από την κρίση, σωστό Τραπεζικό σύστημα και κέρδη,  λόγω μειώσεως και των πλεονασμάτων.

  Λίγο πιο μέσα, στις γωνιές της βιτρίνας, διαβάζεις ποια από τα αποτυχημένα κρατικά συγκροτήματα έχουν σειρά να αλλάξουν χέρια. Μεταξύ αυτών τα κρατικά μονοπώλια στην ενέργεια, με τη ΔΕΗ πάνω-πάνω.

  Στις Βρυξέλλες 50 ευρωβουλευτές και 20 πρόεδροι Εργοδοτικών Οργανώσεων της Ε.Ε. ενημερώνονται υπεύθυνα για τα περιεχόμενα της βιτρίνας που μόλις σας περιγράψαμε.

  Στις Βρυξέλλες επίσης και στα "κλειστά γραφεία" ξεκινούν οι κουβέντες για αλλαγή στάσης των δανειστών προς την Ελλάδα αν αυτά που βλέπουν την "ελληνική βιτρίνα" του τελευταίου 5μήνου και τα όσα αφουγκράζονται (από τα πρωθυπουργικά χείλη) για αποκρατικοποίηση, φορολογικά κίνητρα, και ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων) έχουν όντως προοπτική.

  Αλλά την ίδια στιγμή, στο κέντρο της Αθήνας και στα στέκια της αληταρίας, μέσα και έξω από τα αχούρια των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων (ΑΣΟΕΕ), καθηγητές (που αμείβονται διπλά από τον Έλληνα φορολογούμενο,  ως κρατικοί καθηγητές και ως βουλευτές) αγωνίζονται να νομιμοποιήσουν τις μολότοφ,  τα ρόπαλα, τους εμπρησμούς,  το εμπόριο στο χασίσι, την πώληση ναρκωτικών και κάθε άλλους είδους βρωμιά, κάνοντας "έκπτωση" μόνο στη χρήση του καλάζνικοφ...

  "Έκπτωση" επειδή,  όπως αφήνουν να εννοηθεί,  δεν ήρθε ακόμη η ώρα τους… Πρόκειται για "καθηγητές" Ανώτατης παιδείας που προετοιμάζουν νέα στελέχη των επιχειρήσεων,  της δίκαιης ανάπτυξης... που φαντάζονται οι αριστεροί,  τους οποίους και υπηρετούν δουλικότατα.

  Στα βουνά της Κοζάνης τώρα (επιλογή του τόπου για συμπαράσταση και στη "χειμαζόμενη" ΓΕΝΟΠ της ΔΕΗ) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας (κράτους μέλους της Ε.Ε.) μαζεύει στοργικά 17άρηδες (τη βάση πελατών-ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και αυριανούς κρατικούς υπαλλήλους)  και χαϊδεύοντας τα αυτάκια τους καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν εξαντλεί την νομιμότητα στους εγκληματίες του λευκού κολάρου,  αναφερόμενος στην τάξη των Τραπεζικών και των στελεχών των πολυεθνικών, (την οποία και έχει καταδικάσει από μόνος του…). 

  Συνεπώς,  ποιοι κυριαρχούν (κατά την αξιωματική αντιπολίτευση) στην Ελλάδα που προσκαλεί επενδυτές με το πρόγραμμα "Επενδύω" ;; 

  Κυριαρχούν οι εγκληματίες του λευκού κολάρου και οι ληστές Τραπεζίτες... Και γι' αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας (αυτό αφορά και εμάς και τους ξένους) συμφωνεί με τους βουλευτές-καθηγητές της πως τα παρασκευαστήρια μολότοφ στα Πανεπιστήμια είναι απλά υπόγεια… με μπουκαλάκια αλκοόλ.

  Και τώρα εμείς περιμένουμε πως οι μεγάλες πολυεθνικές (που έχουμε ανάγκη όπως τις είχαν και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι και οι Κύπριοι) θα μας πάρουν στα σοβαρά και θα φέρουν στην Ελλάδα κεφάλαια να χτίσουν τα φουγάρα που ρίξαμε στον Βόλο το 1975-1985, στην Πάτρα το 1980-1990, στον Πειραιά από το 1980 και μετά, στην Θεσσαλονίκη που ήταν και η μεγαλύτερη "φουγαρούπολη", στην Καβάλα, στην Θράκη, στην Ροδόπη,  και από το Κιλκίς,  την Φλώρινα και την Δράμα μέχρι την Τρίπολη και την Σπάρτη. 

  Θα φέρουν κεφάλαια,  δηλαδή, να χτίσουν οικονομικά την Ελλάδα όταν (από την κατάντια που μας δέρνει...) με 57 δισ. ευρώ μπορούν να αγοράσουν ολόκληρο το ελληνικό χρηματιστήριο και να κάνουν παιχνίδι...

  Και όχι μόνο το χρηματιστήριο. Στο κέντρο-κέντρο της Αθήνας και ειδικά εκεί που φωλιάζει η αλητεία, στα Εξάρχεια και γύρω από τα αχούρια της Πανεπιστημίου και της Πατησίων (πείτε τα και ΑΕΙ δεν πειράζει...) υπάρχουν (ακόμη) ακίνητα της δεκάρας... (γιατί κανείς δεν αγοράζει ακίνητο σε αλητογειτονιές), που όμως με "μεθοδευμένη" υπομονή (του ξένου αγοραστή ή και εκείνου της Golden Visa) θα πουληθούν(όχι πολύ αργά) ως "φιλέτα" . Τι νομίζουμε δηλαδή; Πως αν επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ (λέμε τώρα…) θα στηρίξει αυτούς που χαϊδεύει σήμερα; Οπότε ας είναι καλά οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων… Οι μεσίτες δεν θα αργήσουν να τρίβουν τα χέρια τους...

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ