Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Νοε-2019 00:03

  Το 5ήμερο των χοιρινών...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Μέχρι να βρούμε τις 1.500.000 θέσεις εργασίας που μας λείπουν και μισθούς πάνω από 500 ευρώ (στην τσέπη) θα βολευόμαστε... με της Βουλής τα χοιρινά.

  Μια ματιά στην επικαιρότητα,  αυτή που θα "καίει τη γούνα μας" μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, και άλλη μία στην άλλη επικαιρότητα, αυτή που "καίει τα σπλάχνα μας", αρκούν να νιώσουμε την έκταση και το βάθος στην κατάντια μας ως χώρα.  

  Η επικαιρότητα που "καίει τη γούνα μας". Στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί η 4η έκθεση μεταμνημονιακής Εποπτείας και θα αποφασιστεί εάν η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις για εκταμίευση (στις αρχές του 2020) της επόμενης δόσης, από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, ύψους περίπου 640 εκατ. ευρώ. 

  Η επικαιρότητα αυτή έχει ξεχωριστή σημασία καθώς στο ίδιο Eurogroup, θα συζητηθεί η (εύστοχη από κάθε άποψη) κυβερνητική παρέμβαση, να αξιοποιήσουμε τα 640 εκατ. (της συγκεκριμένης δόσης) και σε ενίσχυση επενδύσεων, πράγμα που θα είναι περίπου ισότιμο με ελάφρυνση στο πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%. 

  Πάμε τώρα στην επικαιρότητα που "καίει τα σπλάχνα μας", για να δούμε τι από τα δύο κυριαρχεί, τόσο στη Βουλή και την πολιτική όσο (δυστυχώς) και σε "ενδιαφέροντα" της κοινωνίας μας. 

  Ένα 5ήμερο συζητάνε στην ελληνική Βουλή αλλά δεν βγάλανε (κοινό) συμπέρασμα... (να το μάθουμε και εμείς...) αν είναι πρόκληση ή όχι και ανθρώπινο δικαίωμα ή ρατσισμός τα μπάρμπεκιου χοιρινού και τα κρασιά, έξω από χώρους συγκέντρωσης μουσουλμάνων προσφύγων,  μεταναστών και λαθρομεταναστών.

  Πρόβλημά μας βέβαια δεν είναι μόνο οι ανοησίες που λένε (μέσα και έξω από τη Βουλή), γελοίοι "εκπρόσωποι του λαού" αλλά το μέγεθος της εμετικής ανοησίας που ακολουθεί, μέσω αναλύσεων "σοφών",  (από το καφενείο της Βουλής μέχρι του Μαξίμου), λόγω της αδυναμίας τους να κρύψουν την πολιτική βλακεία. 

  Ένα 5ήμερο η Βουλή, δεν είναι σε θέση να καταλήξουν,  αν η αληταρία των Εξαρχείων ή οποιοσδήποτε άλλος αλήτης, εκτός Εξαρχείων, έχει δικαίωμα να κουβαλάει στο σακίδιο του, μαζί με το χασίσι, (αυτό που πουλάει στα αχούρια-γνωστά και ως Πανεπιστήμια-) και τις ειδικές μολότοφ,  "made in ΑΕΙ” των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων...

  Ένα 7ήμερο στη Βουλή ψάχνονται..., αν τα 35 τμήματα ΑΕΙ που τελικά δεν θα λειτουργήσουν ήταν προγραμματισμός "οράματος" για την ελληνική ανώτατη παιδεία... ή κομματικά τοπικά κριτήρια για να μαζευτούν χαμένοι ψήφοι... 

  Ψάχνονται... και ας έχουν στα χέρια τους θέσεις βουλευτών  (σοβαρών κατά τα άλλα) που επιμένουν πως η λειτουργία των 37 τμημάτων των συγκεκριμένων ΑΕΙ θα ήταν οικονομική ενίσχυση των μαγαζιών,  των καφενείων και των ενοικίων (κλοπής) για φοιτητές, των κατοίκων (ψηφοφόρων δηλαδή) του συγκεκριμένου νόμου!!

  Ένα 10ήμερο στη Βουλή, κορυφαίο ζήτημα της πατρίδας... είναι αν θα διατηρηθεί ή όχι η κατάληψη... στην οποία επιμένουν δύο εκπρόσωποι, στην προανακριτική για την Novartis. 

  Το θέμα είναι ξεχωριστής εθνικής σημασίας... Γιατί έτσι και το 3ετές σκόρπιο σανό της Novartis, (με το οποίο κρύβονται λοβιτούρες και κυκλώματα –πολιτικοί πελάτες– της ιατρικής αγοράς) μαζευτεί, πριν τα μέσα του 2020 που θα είναι στο φόρτε της... η 5η αξιολόγηση για πληρωμή ή όχι της επόμενης δόσης, από τους δανειστές, κλάφτα Χαράλαμπε...

  Το επόμενο 7ήμερο στη Βουλή,  ανάμεσα στα περί ποινικού κώδικα για το πώς θα "βαφτίζουμε" (τελικά) τα κλεφτρόνια... στην Ελλάδα του γιαλαντζί αριστερισμού, όπου και οι επαγγελματίες δολοφόνοι καλύπτονται με αναρχοαυτόνομες ταμπέλες (βλέπε 17 Νοέμβρη...) θα επικρατήσουν πολιτικά πάρε-δώσε περί δικαιωμάτων των μανιακών και διαρρηκτών που παριστάνουν τους "υμνητές" του Πολυτεχνείου ή θρηνούν τον Γρηγορόπουλο...,  μέχρι να φτιάξουν το επόμενο θύμα...

  Και τώρα μια υπόθεση εργασίας. Ας πούμε πως συμβαίνει κάποιας μορφής ψύχωση... με την πατρίδα (λέμε τώρα...) στους 570-600.000 νέους επιστήμονες,  τεχνικούς ή στελέχη που έφτιαξαν πραγματική ζωή εκτός Ελλάδας και θέλουν να γυρίσουν. Έχουμε δουλειές να τους δώσουμε; Μη μου μιλήσετε για επαγγελματίες (αυτούς που κλέβουμε και φορολογικά...) γιατί ηλίθιοι δεν είναι..., (γι' αυτό και ζουν εκτός Ελλάδας). Πού θα τους βρούμε δουλειές,  λοιπόν, με 870.000 άνεργους νέους (40% από 20-30 ετών). Και με τι μισθούς, όταν κάποιοι ιδιώτες κερδοσκόποι (αυτά επίσης τα κρύβει η επικαιρότητα...) έφθασαν στο αίσχος να "τρώνε" και από τα 340 ευρώ, επειδή (λέει) αυξήθηκαν οι προμήθειες των Τραπεζών...

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ