Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Σεπ-2019 00:02

  Ανάπτυξη ή ΣΥΡΙΖΑ. Διαλέξτε...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Θυμίζει το "Καραμανλής ή τανκς". Σύμφωνοι. Τι να πούμε όμως στους "ζορισμένους" κρατιστές που μισούν τις επενδύσεις. Και αυτό, δεν το λέμε τυχαία..

  Προσέξτε, με πραγματικές εικόνες, τι συμβαίνει σήμερα στον τόπο που ζούμε, για να καταλάβουμε τι μας περιμένει, αν χάσουμε και το τελευταίο βαγόνι του τρένου για ανάπτυξη. 

  Οι κινέζοι της Cosco θα είχαν φτιάξει και το λιμάνι του Πειραιά, σε επίπεδο Αμβούργου, και θα είχαν στήσει καινούργιο ναυπηγείο, εκεί που εμείς στοιβάζουμε παλιοσίδερα παριστάνοντας ότι το κράτος έχει ναυπηγική βιομηχανία και την διαχειρίζεται. 

  Τι τους υποχρεώσαμε όμως να κάνουν. Να καταφεύγουν στο  ΣτΕ  και να εξηγούν (από το άλφα ως το ωμέγα...) τη σημασία των επενδύσεών τους και πόσο καλό είναι για την Ελλάδα, όχι μόνο ένα καινούργιο λιμάνι αλλά και μια μεγάλη ναυπηγική και επισκευαστική μονάδα, στο πέρασμα και της Ασίας προς την Ε.Ε., τώρα που τα πάντα δείχνουν αναπτυξιακή χαλάρωση στην Ευρώπη. 

  Και ενώ οι Κινέζοι βολόδερναν και βολοδέρνουν... στο ΣτΕ  (δύο φορές μέσα στην 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ) ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας υποκλινότανε  στο Πεκίνο (επίσης 2 φορές) σκορπίζοντας χαμόγελα και σιγουριά... για προσωπική του φροντίδα στις κινεζικές επενδύσεις!! Τις χρήσιμες, για την Ελλάδα, επενδύσεις όπως έλεγε..., μόνο στο Πεκίνο. Γιατί στον Πειραιά τα άλλαζε...

  Στην ακριτική Βόρεια Ελλάδα  τώρα, για την οποία  ο πρόεδρος της βιομηχανίας της συμπρωτεύουσας ζήτησε, από τον πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη, να δημιουργήσει "...Δίκτυο Διεθνών Ζωνών Βιομηχανίας και Εμπορίου, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη για να  διευκολύνει το διεθνές εμπόριο, να προσελκύει ξένα κεφάλαια για επενδύσεις και να μειώσει έτσι την ανεργία...", είπε στην εισήγησή του.

  Και ενώ αυτά συμβαίνουν προχθές στο Μαξίμου, στη Χαλκιδική  (στις Σκουριές) έχουμε την  Eldorado  που (μετά την Cosco) έπεισε το ΣτΕ πως οι επενδύσεις της (σ.σ. αυτές που κυνήγησε μια 5ετία  ο ΣΥΡΙΖΑ) θα ενισχύσουν εκείνες που υπάρχουν και θα φτάσουν τις θέσεις εργασίας στις 5.000, όταν όλα λειτουργήσουν μια χαρά. 

  Στο πολύ κοντινό μας 2015, ο σύντροφος Πάνος Σκουρλέτης έβγαινε στις τηλεοράσεις και στα  ραδιόφωνα  να  βεβαιώνει πως θα πάρει πίσω τις άδειες και θα σώσει την Ελλάδα, όπως έγραφαν τα πλακάτ ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόρων,  από τις προοδευτικές δυνάμεις...

  Στα χέρια του ΣτΕ  (ως τελικού καταφυγίου κάθε επενδυτή στην Ελλάδα) βρίσκονται όμως και, δεκάδες, υποθέσεις βιομηχανικών, ξενοδοχειακών και άλλων εγκαταστάσεων (πάμπολλες συνδέονται με υποδομές και έργα), διωγμένες κακήν-κακώς από κάθε λογής κρατιστές και αριστεριστές της  ψευτοσοβιετικής μας κρατικής μηχανής. 

  Και εδώ ακριβώς, (πίσω από το ΣτΕ δηλαδή) ετοιμάζονται να "οχυρωθούν" (όπως, με απολυτή ακρίβεια και εγκυρότητα μας πληροφορούν) οι αντιδράσεις κρατιστών των υπουργείων αλλά και ομάδων που ελέγχουν κόμματα και παραφυάδες της αντιπολίτευσης, ως "φράγμα στήριξης (λένε) του δίκιου του λαού" (έτσι ή κάπως έτσι, θα είναι η συνθηματολογία)  ενάντια στην κυβερνητική αυθαιρεσία... των Γεωργιάδηδων και Χατζηδάκηδων... (θα βροντοφωνάξουν) να αλλοιώσουν την οικονομία και να ξαναφέρουν την  φραγκοκρατία στην Ελλάδα...

  Με εκείνα και με τα άλλα όμως... θα ξεπερνάνε  (;)  ότι σε προσωπικό επίπεδο, τόσο ο Τσίπρας ως αρχηγός της πρώτης φοράς αριστερά (τύπου ΣΥΡΙΖΑ) στην Ελλάδα... όσο και οι κομισάριοί του, τα έβρισκαν (σε προσωπικό επίπεδο)  με τους επενδυτές στις Σκουριές, στο λιμάνι του Πειραιά, της ναυπηγικής ζώνης, και στο Ελληνικό και τους εκλιπαρούσαν να μην φύγουν από την Ελλάδα και να αποσύρουν  τις προσφυγές τους στην ελληνική και Κοινοτική δικαιοσύνη ή το ΣτΕ.

  Τι λέμε λοιπόν εμείς. Αν η οικονομία μας θέλει να ζυγιάσει τις αντοχές της, στη μείωση των πλεονασμάτων, (μετά το 2020), οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο της, τους στόχους της και, κυρίως, το σημερινό μείγμα της. Να ξεπεράσει την ψευδαίσθησή της, ότι ο τουρισμός (με ανταγωνιστές  Τουρκία και Αίγυπτο...) μας αρκεί αν τον δέσουμε ως ατμομηχανή ανάπτυξης. Και να ξεχάσει, τις τωρινές φούσκες ευημερίας... (κινητά και ακίνητα). Τα λέμε αυτά γιατί χωρίς σοβαρές επενδύσεις (1-2 εκατοντάδες δισ. ευρώ)  μέχρι το 2022 (και όχι μετά) μας αναμένει και πάλι η τραγικότητα ΣΥΡΙΖΑ, με τους επιδοματούχους και τη μαύρη αγορά, σε κάθε μορφή της. Ας διαλέξουμε. 

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ