Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουλ-2019 00:03

  Σκέρτσος και Οικονόμου, είναι ιδιώτες επαγγελματίες. Δεν είναι ανεπάγγελτοι καταληψίες, σύντροφοι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Εάν το 32% στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δάνειο, όπως το 2015, αλλά επένδυση, που λέει ο Τσίπρας, θα φανεί σύντομα. Ο λαός θα μιλήσει πριν να φύγει το 2019.

  Αμέσως μετά τα μπάνια του. Όταν την "κορδέλα" για το φορολογικό και το σχολικό έτος 2019-2020, την κόψει προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου. Και όταν (τον Οκτώβριο) θα φέρει στη Βουλή "φωτογραφίες των εγκαινίων" για να αποδείξει αν οι χαρές... του Σεπτεμβρίου είχαν βάση. Αν ο λαός δικαιώθηκε.

  Συνεπώς είναι πολύ νωρίς να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για τη δομή της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη ή την προστασία του λαού ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα... Αν πράγματι πιστεύει πως οι ψηφοφόροι επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ το 32% των ψήφων τους καλύτερο είναι να ψαχτούν οι σύντροφοι και να μάθουν τι είδους "πολιτική επένδυση" έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Πότε; Τον Σεπτέμβριο που θα έρχονται τα φορολογικά ραβασάκια. Στις αρχές Οκτωβρίου με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Και στις 20 Νοεμβρίου με το οριστικό σχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή. 

  Αίσθηση πάντως υπάρχει από σήμερα. Και αν ψάξουμε προσεκτικά θα την αντιληφθούμε. Είναι εκείνα που καλοδέχθηκε ο λαός εισπράττοντας εικόνες οι οποίες βεβαίωναν πως η αστική κοινωνία της χώρας έκανε και πάλι την εμφάνισή της απομονώνοντας την ακαλαίσθητη παρουσία "ψευτοανταρτών", σε μια χώρα οι κάτοικοι της οποίας (σε ποσοστό κοντά στο 90%) κοιτάνε σταθερά στην Ευρώπη και όχι στη Βενεζουέλα. 

  Συνεπώς όταν ο Αλέξης Τσίπρας αξιολογεί την ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ επένδυση σε εκείνον προσωπικά οφείλει να προσέχει και να μην "πριονίζει" τον κορμό (της ίδιας του της ερμηνείας) για το πραγματικό μήνυμα.

  Γιατί το βέβαιο είναι πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (ας αφήσουμε στην άκρη το 2% ή το 4%, στην καλύτερη περίπτωση) δεν τρελάθηκαν από τη χαρά τους... (στα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) και αγωνιούν τώρα μήπως και ξεστρατίσει η πρώτη φορά αριστερά και πάει να σώσει άλλους λαούς... εκτός Ελλάδος. 

  Η κρίση φτώχυνε τον λαό, αλλά αναβάθμισε τη δύναμη και την παρουσία του και εκεί που οι πολιτικοί (στα 45 χρόνια της μεταπολίτευσης) τον θεωρούσαν δεδομένο ή "ώριμο" για δούλεμα... ή προσφερόμενο μόνο ως καραγκιόζη – χορευτή στις "νίκες" πότε του ψευτοσοσιαλισμού της Ελλάδας, του αλά-γκρέκα φιλελευθερισμού, ή του αριστερισμού για τα πανηγύρια, όπως αυτός του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Αν, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα είχε αντιληφθεί όλα αυτά, από το βράδυ της 7ης Ιουλίου, ίσως και ο αρχηγός τους Αλέξης Τσίπρας, να μην διάλεγε να κατεβάσει τόσο πολύ το επίπεδο της αντιπολίτευσης λέγοντας, (ανάμεσα σε άλλα, συνηθισμένα για αριστερά και αδιάφορα ως επαναστατικά...) "κατινίστικα", στον αντιπολιτευτικό του λόγο, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Πάρτε μια γεύση όσοι δεν προλάβατε.

  "Είδαμε επίσης, σε αυτή την κυβέρνηση (είπε), τους ανθρώπους του ΣΕΒ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να καταλαμβάνουν θέσεις κλειδιά. Τον άνθρωπο του ΣΕΒ, σε ρόλο συντονιστή των υπουργών. Τους λεγόμενους τεχνοκράτες, να έχουν πλημμυρίσει τα υπουργεία. Τον εκπρόσωπο της Lamda Development, στις διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για το Ελληνικό, να αλλάζει στολή σε μια μέρα, από τον κ. Μητσοτάκη, και να γίνεται εκπρόσωπος του Δημοσίου, απέναντι στην εταιρία του. Ο λύκος δηλαδή τάχθηκε για να φυλάγει τα πρόβατα.

  Εδώ, όμως, έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα αφού καταργείται ακόμα και η 'παραδοσιακή' σχέση πολιτικής και μεγάλων συμφερόντων. Τα μεγάλα συμφέροντα πλέον αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους ενδιαφέρουν και δεν οργανώνουν τις σχέσεις διαπλοκής, όπως στο παρελθόν. Ας το κρατήσουμε και αυτό". 

  Δηλαδή, σύντροφοι και συντρόφισσες, ο Αλέξης Τσίπρας, στηλιτεύει τη συμμετοχή, στην κυβέρνηση, των επαγγελματιών τεχνοκρατών Σκέρτσου και Οικονομου, -και άλλων διεθνούς κύρους- (προφανώς γιατί δεν υπήρξαν ανεπάγγελτοι καταληψίες...) εκτιμώντας τι; Πως οι ιθαγενείς περιμένουν χάντρες και καθρεφτάκια Τσίπρα... επειδή δεν έχουν άποψη και κρίση; Επειδή αδυνατούν να διακρίνουν τον τεχνοκράτη από τους Καρανίκες ή τα γκαρσόνια του ΣΥΡΙΖΑ; Αν δεν καταλάβανε ο λαός τι συμβαίνει, οι 500.000 επιστήμονες, στελέχη και τεχνητές ή θα έμεναν ή θα γύριζαν στην 4ετία ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα έπαιρναν και όποιον άλλο μπορούσαν... Το ίδιο και όλοι οι επενδυτές που αγνόησαν τις ιδιοφυίες... του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως να ψαχτείτε και άλλο σύντροφοι; 

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων