Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Ιουλ-2019 19:20

  Η "ωρολογιακή βόμβα"  που παραλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Οι επενδύσεις ανατρέπονται από άτομα και ομάδες. Ύποπτες ομάδες κρατικών υπαλλήλων. Οι επενδυτές διώκονται με κομματικές σκοπιμότητες. Η δήθεν "προστασία" στο περιβάλλον είναι σε χέρια επαγγελματιών οικοπεδοφάγων. Στην αποκρατικοποίηση εισχώρησαν κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Παρακμή παραδίδει η αριστερά. Και από κατάσταση παρακμής ξεκινάει η νέα κυβέρνηση.  Οφείλει να μετρήσει λόγια και πράξεις, από την πρώτη μέρα. 

  Στεκόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: "...δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω περίοδο χάριτος γιατί κάθε ημέρα μετράει. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την επόμενη ημέρα".

  Η δήλωση, ως δήλωση, βεβαίως και δείχνει πολιτικό ρεαλισμό και ορθότητα. Την ώρα μάλιστα που η ιστορία καταγράφει σελίδα πραγματικής αλλαγής σε πολιτική, σε ήθος και σε ιδεολογικές αρχές. 

  Η συγκεκριμένη, όμως, τοποθέτηση Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει (κατά την άποψή μας) και μια τραγική αλήθεια. Ότι η Ελλάδα είναι σε μονόδρομο. Η Ελλάδα γράφει για μια φορά ακόμη μεταπολιτευτική διαδρομή.

  Γιατί μετά από 45 χρόνια μεταπολίτευσης (επίσης από καθεστώς) ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που δεν παραλαμβάνει μόνο συντρίμμια, καταστροφές και καμένη γη στην οικονομία.  

  Παραλαμβάνει και μια τεραστίων διαστάσεων "ωρολογιακή βόμβα". Την "ωρολογιακή βόμβα" του λαϊκισμού. Προγραμματισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της προόδου... να σκάσει στα χέρια του Μητσοτάκη, ανατινάζοντας όσο γίνεται και την Νέα Δημοκρατία. 

  Τη βόμβα "λαϊκισμός παντού και πάντα", ρυθμισμένη έτσι ώστε ενώ θα διαλύσει τον λαό, τον οποίο αγνόησε ο ΣΥΡΙΖΑ, (οι κυνικές ομολογίες, για μεσαία τάξη και άλικα στρώματα αυτό δείχνουν) η προπαγάνδα να είναι σε θέση να δείχνει τον επόμενο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. 

  Πρόκειται για "βόμβα κατάρα" και στην αυτοδυναμία που έχει ανάγκη η οικονομία της χώρας. 

  Και αυτό ακριβώς είναι που καταγράφει τη μεγάλη παρακμή μας, τούτη την ώρα. Ο κρατισμός, ο ψευτοσοσιαλισμός, ο αριστερισμός του καφενείου στο όνομα ενός χρεοκοπημένου λαϊκισμού, που αποτελεί ήδη παράδειγμα προς αποφυγή, σε όλο τον πλανήτη. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πράγματι δεν περισσεύει ούτε μία ημέρα.

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ