Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Ιουν-2019 00:03

  Η μεσαία τάξη σε δημοπρασία, ανάμεσα σε κρατικά πτώματα του ΣΥΡΙΖΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Πάρε κόσμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει και μοιράζει τα έργα του. Στο ντουλάπι 5 κρατικά πτώματα. Και η μεσαία τάξη σε δημοπρασία, προσφορά για κάθε σωτήρα...

  Μακάβριες ίσως οι αναφορές στο σημερινό μας σημείωμα. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια όπως και να το κάνουμε. Η πτωμαΐνη της ελληνικής ψευτοσοβιετίας θα συνεχίσει να μυρίζει, αν δεν αποφασίσουμε να την διαλύσουμε, αναβαθμίζοντας την οικονομία μας αλλά και την πολιτική μας.

  Διαφορετικά καλό είναι να μετρηθούμε. Να δούμε αν τα ποδάρια της κρατικής και κρατικοδίαιτης κλειστής οικονομίας μας θα χωράνε στο κρεβάτι που μας ετοιμάζουν οι δανειστές, στις Βρυξέλλες και θα το κουβαλήσουν στην Αθήνα μετά τη ΔΕΘ. Μετά από μια, λογική 3μηνη ανάσα, της νέας κυβέρνησης. 

  Ας ξεκινήσουμε από την κρατική "πτωμαΐνη" για να καταλήξουμε στον εμπαιγμό της μεσαίας τάξης με την παράδοσή της στο κωμικοτραγικό προεκλογικό πολιτικό σκηνικό και απίθανων διεκδικητών της εξουσίας.

  Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει, στην επόμενη κυβέρνηση, "σκηνικό τρόμου" δεν χρειάζεται να προσθέσουμε φρίκη ονοματίζοντας τα 5 "πτώματα" που δεν θα χωρούν στο κρατικό μας "κρεβάτι" αλλά θα απαιτηθεί κάποιας μορφής "νεκρανάσταση". Βεβαίως από ιδιώτες. 

  Αλλά τι κάνει νιάου-νιάου... (θα μου πείτε), όταν το ένα από τα πέντε, η ΔΕΗ, είναι σε τέτοια κατάσταση σκελετού, που αν η νέα κυβέρνηση επιλέξει να τον "συντηρήσει", δεν θα χρειαστεί άλλη αιτία για να πέσει, πριν την ώρα της...

  Ο "σκελετός" που παραδίδουν ο Τσίπρας και οι εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει από μόνος του κυβερνήσεις... Θα το καταλάβουμε μέσα στο καλοκαίρι έτσι και ανάψουμε περισσότερα κλιματιστικά. 

  Τα άλλα 4 πτώματα δεν έχουν "σκελετωθεί" ακόμη και δεν έχουν "μυρίσει" γιατί ο "αιχμάλωτος" καταναλωτής ή χρήστης των κρατικών μονοπωλιακών υπηρεσιών τους (ιδιώτης ή επαγγελματίας, βιοτέχνης, εργοστασιάρχης ή τουριστικός όμιλος) τους συντηρεί, κουτσά στραβά, καθώς (και λόγω καλοκαιριού) έχει ανάγκη εναλλακτικές μορφές ενέργειας (εκτός από ρεύμα), νερά, μεταφορές και προώθηση της αγροτικής παραγωγής. 

  Ο επόμενος όμως "αιχμάλωτος" θα είναι η νέα κυβέρνηση. Η οποία επειδή δεν θα έχει μαγικό ραβδί... θα υποχρεωθεί σε λύση με ταχύτατη μεταβίβαση του προβλήματος σε εκείνους που θα της παραδώσουν προσφορές την επομένη της ορκωμοσίας της.

  Εάν γίνει το λάθος και δεν το κάνει. Και μείνουν σε κρατικό έλεγχο τα "πτώματα" η νέα κυβέρνηση οφείλει να περιμένει καταδίκη και των επενδύσεων που σπεύδει να προαναγγείλει ως "προεγγραφές", ας πούμε, στα πεπραγμένα της. 

  Επενδύσεις στη χώρα δεν γίνονται όσο η νομενκλατούρα (ανεξαρτήτως χρώματος) έχει στα χέρια τρένα, συγκοινωνίες, νερά, μαρίνες, λιμάνια και αεροδρόμια. 

  Το "άθλημα" βέβαια, είναι δύσκολο. Και δεν υπάρχει η ανάλογη πολιτική προπόνηση στην Ελλάδα. Τα "πτώματα" όμως του "κράτους-επιχειρηματία" στην παραγωγή, στις μεταφορές, στα νερά, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας θα πάρουν "σκελετική μορφή", μέσα στο 2020. Σωτηρία δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και τα άφησε επίτηδες να σαπίσουν.

  Σε ό,τι αφορά τώρα τη μεσαία τάξη (αυτή που αφάνισε με σκοπιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν του βγήκε λόγω απίθανου ερασιτεχνισμού και ανικανότητας της παρέας που παριστάνει την κυβέρνηση) το μέλλον της είναι και η γελοιοποίηση.

  Η εκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αστική κοινωνία, με τον φορολογικό καταναγκασμό, προκειμένου να μετατραπεί σε υποτελείς δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου... εξευτελίζοντας τα πιστεύω της, είχε όντως αποτέλεσμα. 

  Την έφερε στο προεκλογικό επίκεντρο όχι μόνο των διεκδικητών της εξουσίας. Αλλά και του κάθε απατεώνα ή παλαβού... που παριστάνει τώρα τον σωτήρα και της μεσαίας τάξης...

  Αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας με την αποδοχή των αμέτρητων ευθυνών στην φτωχοποίηση της μεσαίας και χαμηλής κοινωνικής τάξης είναι να βγάλει σε "δημοπρασία πολιτικής σωτηρίας" το 80% της κοινωνίας μας. Ίσως και σκόπιμα, αφού μετά από μια 4ετία ερασιτεχνικής διακυβέρνησης έδωσε ευκαιρίες και σε θεοπάλαβους να παριστάνουν τους σωτήρες ενώ δημιούργησε συνθήκες για "πολιτικές εφεδρείες" και σε επαγγελματίες δολοφόνους, όπως ο Κουφοντίνας. Εάν αυτό το άθλιο και πολιτικά τοξικό περιβάλλον που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν "ανατιναχθεί" (αντιγράφοντας έστω και τις πρώην κομμουνιστικές χώρες) για ποια ανασύσταση της (κατακερματισμένης) μεσαίας τάξης μπορούμε να μιλάμε. Εκτός αν τρελαθήκαμε...

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων