Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Απρ-2019 00:03

  Ο κλέψας του κλέψαντος...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Ποιος και πώς θα "τουμπάρει", ως το 2030, την Ελλάδα της μαύρης οικονομίας (επίσημα 20%, ανεπίσημα 60%), μαύρης εργασίας 60% και φόρων έως 60%; 

  Εάν το ελληνικό κράτος (το τονίζουμε, γιατί δεν υπάρχει άλλο ίδιο κράτος της Ε.Ε.) δεν κλέψει τους πολίτες του (το 80% των φόρων το κλέβει από 1.000.000 μισθωτούς. Οι υπόλοιποι 5.000.000 –από τα 9.000.000– που φορολογούνται κλέβουν το κράτος...) θα διαλυθεί... Δεν το σώζουν ούτε η δεύτερη φορά αριστερά... (η πρώτη έχει ημερομηνία λήξης σε 60 ή 160 ημέρες) ούτε άλλες δυνάμεις της προόδου...

  Οπότε το κράτος - κλέφτης και απατεώνας (πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα μπαταχτσή που χρωστάει 3,5 δισ. επιστροφές ΦΠΑ και προμήθειες σε ιδιώτες) θα συνεχίσει να ζητάει προκαταβολές φόρων 100% και στα τσαγκαράδικα... (αυτά που έχουν μείνει ως παραγωγικές μονάδες στην οικονομία...) , 650 ευρώ (κάθε χρόνο) σε όποιον τόλμησε να δηλώσει επαγγελματίας και τα μισά λεφτά από αυτά που κερδίζει ο οποιοσδήποτε επιστήμονας - βλάκας, που την πάτησε και έμεινε στην Ελλάδα. 

  Οι περίπου 6.000.000 που φορολογούνται (γιατί τα άλλα 3.000.000 που δεν φορολογούνται ζούνε με συντάξεις πείνας ή με συντάξεις πεθαμένων... πάλι πείνας) θα συνεχίσουν να κλέβουν το κράτος όπως μπορούν και όσο μπορούν...

  Η μαύρη οικονομία και το ανοικτό λαθρεμπόριο (που δεν υπολογίζουν τα επίσημα στοιχεία τα οποία έχουν κολλήσει στο 20%), θα συνεχίσει να οργιάζει σε όλη την ελληνική επικράτεια. Δεν γίνεται διαφορετικά. 

  Με μαύρα οι προμήθειες προϊόντων και υλικών. Με μαύρα οι πωλήσεις και οι πληρωμές. Με μαύρα τα μεροκάματα σε μετανάστες, κατά 80%. Τι θα αλλάξει και ποιος είναι σε θέση να το αλλάξει. Η τοπική αστυνομία; η αγορανομία όταν κάνει βόλτες... 1-2 φορές τον χρόνο; οι Δήμοι και οι κοινότητες; 

  Και επιστρέφουμε στο κράτος - απατεώνα. Ποιος θα αλλάξει νοοτροπία στους πολιτικούς ώστε, οι 100-200, από τις (3-4.000) επιχειρήσεις που θα κλείσουν το 2020-2030 (για να μην δούμε τα νέα λουκέτα η οικονομία πρέπει να καταφέρνει 4-5% ανάπτυξη του ΑΕΠ, κάθε χρόνο, πράγμα εντελώς αδύνατον, στην Ελλάδα) δεν θα περάσουν εργαζόμενους στο κράτος, ως κρατικούς υπαλλήλους όπως έκανε και το ίδιο το κράτος με τους 2.000 της κρατικής βιομηχανίας ζάχαρης.

  Πώς θα γίνει αυτό; Είναι απλό για την Ελλάδα. Και θα το δούμε όταν πάρει τα κάτω του ο τουρισμός, μόλις η Τουρκία ξεμπερδέψει από τους σουλτάνους...

  Στην ελεγχόμενη από το κράτος οικονομία, (εδώ και 45 χρόνια τώρα) είναι εντελώς αδύνατον να μεταβληθεί κάτι επειδή θα αλλάξουν οι κυβερνήσεις και η ντουντούκα, η όποια ντουντούκα, θα φέρει άλλα συνθήματα. Διαφορετικά από εκείνα της προηγούμενης.

  Όσο το κράτος ζει και τρέφεται από την τσέπη του φορολογούμενου και αδυνατεί να ανταποδώσει με πολιτικές αναβάθμισης της οικονομίας και της ζωής των πολιτών του δύο τραγικά πράγματα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.

  Το πρώτο (το συναντάμε καθημερινά με τις αποδείξεις από τον κουλουρά, το καφενείο, τη λαϊκή αγορά μέχρι τις συναλλαγές με τους τεχνίτες) είναι η ανυπαρξία φορολογικής συνείδησης για ένα κράτος που κάνεις πολίτης δεν του έχει εκτίμηση. Ένα κράτος που το 90% του πληθυσμού το θεωρεί "μαστό" αφαίμαξης. Από γάλα μέχρι και αίμα... Δεν το υπολογίζει. Γιατί δεν παρουσιάζει στοιχεία που να του προκαλούν σεβασμό . Τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στη συμμετοχή του, ως Πολιτεία, στην υγεία και στις σπουδές των παιδιών των πολιτών. 

  Και το δεύτερο είναι πως ο Έλληνας πολίτης, παρά τη μιζέρια (στην οποία υποχρεώνεται να ζει) δεν έχει καμία ή σχεδόν καμία σχέση με το 1950 στο οποίο παραμένει αμετακίνητο το ελληνικό κράτος. Σημειώστε (από τη χθεσινή επικαιρότητα) ότι και η αποκρατικοποίηση κινείται με νόμους του 1950!!!.

  Δυστυχώς για την ελληνική Πολιτεία, ο Έλληνας φορολογούμενος (εκτός αφελών οπαδών) έχει πλήρη γνώση της λειτουργίας κρατών και κοινωνιών της Ευρώπης (ακόμη και πρώην κομμουνιστικών, όπως η διπλανή Βουλγαρία) στην απόδοση με έργα και υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, ποιότητα ζωής) εκείνων που δίνουν οι πολίτες από τα εισοδήματά τους. Αυτά δηλαδή, που η (κατά πάσα βεβαιότητα) επερχόμενη πολιτική λύσσα, στην Ελλάδα του 2020-2030, δεν θα αφήσει (άλλη μία φορά) να γκρεμιστούν τα σκηνικά του άθλιου έργου της μεταπολίτευσης "ο κλέψας του κλέψαντος..."  

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων