Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Απρ-2019 00:03

  Στουρνάρας και Στουρνάρη...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Η ΕΛΣΤΑΤ είδε 1,9% ανάπτυξη το 2018 και όχι 2,1%. Η ΤτΕ βλέπει 1,9% για το 2019 και όχι 2,5%. Ο ΟΟΣΑ μας πατώνει... σε 140 χώρες. Που βαδίζουμε; 

  Πουθενά δεν βαδίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε μπούσουλα τις εκλογές και όλα τα άλλα τα έχει γραμμένα... Μεγαλύτερη σημασία δίνει πώς να μαζέψει στις δυνάμεις του... (αυτές ντε..., της αριστεράς και της προόδου), τους μπαχαλάκηδες και τους εμπόρους... της Στουρνάρη παρά να προσέξει τα γραφόμενα του Στουρνάρα.

  Έλα καημένε..., δεν το ξέρεις τον Στουρνάρα..., θα μας πουν από σήμερα το πρωί (και να τους περιμένετε) οι "ξεκάρφωτοι" του ΣΥΡΙΖΑ. Οι γνωστοί και από τα προηγούμενα (Μάτι, Μάνδρα, Κινέττα, Εξάρχεια) γυρολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, καλεσμένοι, τηλεοράσεων και ραδιοφώνων οι οποίοι βλέπουν, το πρωί, τις μολότοφ για πορτοκαλάδες, τους εμπόρους ναρκωτικών στα αχούρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης (πες τα και Πανεπιστήμια, το ίδιο είναι) λαϊκούς πραματευτές... και τα φρικιά της Στουρνάρη, παιδιά κοινωνικής άποψης... και το βράδυ τα γυρίζουν γιατί δεν μάζεψαν ψήφους...

  Κατά τα άλλα ποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί να χολοσκάσει αν δεν πιάσαμε αυτά που προβλέψαμε για το ΑΕΠ ή γιατί δεν πατάει στον τόπο μας ξένο κεφάλαιο. Έστω και από εκείνα που πηγαίνουν στις σακατεμένες οικονομίες (όπως η δική μας) ρισκάροντας επενδύσεις. 

  Ποιος σύντροφος υπουργείου, Περιφέρειας ή και Δήμου έχει μάτια να δει πώς καταρρακώνεται και η τοπική οικονομία, χρόνο με τον χρόνο, από την αριστερά της προόδου...

  Ας σημειώσουν λοιπόν εκείνοι (του ΣΥΡΙΖΑ), που βλέπουν μόνο την ανάπτυξη που θέλει το κόμμα, πως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, για να σταθούν έξω από τα μνημόνια έτρεξαν με ρυθμούς ανάπτυξης, από 4% έως 7% (η Ιρλανδία) και καρπώθηκαν από 20 μέχρι και 30% από τα πακέτα Ντελόρ (20 δισ. ευρώ) και την ευρωπαϊκή πίτα επενδύσεων των πολυεθνικών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. 

  Μέχρι οι Ρουμάνοι (15%), οι Τσέχοι (10%), οι Σλοβάκοι και οι Σέρβοι δέχθηκαν επενδύσεις (τροφίμων, συναρμολογήσεων, καινοτομίας και ηλεκτρονικών εφαρμογών) από το 2016 έως και το 2018, όταν η Ελλάδα κατρακυλούσε ανταγωνιστικά από την 53η θέση στην 57η (αρχικά) και στην 62η (στη συνέχεια) ανάμεσα σε 140 χώρες του πλανήτη, με ανεπτυγμένες οικονομίες (ας συγκρίνουν τα στοιχεία ΟΟΣΑ, WEF και άλλων Οργανισμών). 

  Ας αφήσουμε όμως τα στατιστικά και τους Οργανισμούς (γιατί η πρώτη φορά αριστερά της δίκαιης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ έχει τον δικό της τρόπο να βλέπει την άνοδο της οικονομίας από το 2,1% του 2018 στο 2,5% του 2019). Πάμε και στην ουσία. Και η ουσία είναι όλα εκείνα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, ως προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. 

  Καλό θα μας κάνει συνεπώς, μια ματιά, στο τι μας λένε η Τράπεζα της Ελλάδας, η ΕΛΣΤΑΤ, ο ΙΟΒΕ, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής (που δεν είναι εχθρικό στην κυβέρνηση), ο φίλος μας ο Μοσκοβισί. Αλλά και εκείνα τα ειδικά γραφεία του ΟΟΣΑ, που πλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρα να μελετήσουν πώς θα τα βολέψουμε να πάμε μπροστά την οικονομία μας...

  Αυτά δηλαδή που χθες μας είπε στην έκθεσή της η ΤτΕ (ως πλέον πρόσφατη επικαιρότητα) και τα οποία δεν αποκλίνουν αλλά συγκλίνουν απόλυτα προς όσα, κατά καιρούς, σημείωσαν οι υπόλοιποι. 

  "Η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας -λέει η ΤτΕ- (σ.σ. ακόμη και αυτή του 1,9%) θα διατηρηθεί, υπό την προϋπόθεση της απρόσκοπτης συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της εφαρμογής του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, χωρίς καθυστερήσεις και της ενίσχυσης παραγωγικών επενδύσεων".

  Και, από τη "συνταγή Στουρνάρα" ας πάμε στη "συνταγή του προϋπολογισμού" του 2019, που τον "μαγείρεψαν" με αύξηση κατά 2,5% του ΑΕΠ. Τι σημαίνει αυτό; Ξεχάστε εντελώς την (πραγματική) ανάπτυξη και βαδίστε όπως το 2015-2018 όπου (σύμφωνα με την ΤτΕ) "...η υψηλή φορολόγηση συγκράτησε την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, μείωσε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, περιόρισε τη βελτίωση της καταναλωτικής και επενδυτικής εμπιστοσύνης και δημιούργησε φορολογική κόπωση, με συρρίκνωση της φορολογικής βάσης και εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών".

  Ποιος όμως, από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καιρό για τον Στουρνάρα και την ΤτΕ , όταν χάνεται ακόμη και η Στουρνάρη στις εκλογές...

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων