Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Φεβ-2019 00:02

  Οι πλουτοκράτες του ΣΕΒ ενάντια... στους Καρανίκες!!!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Ο Τσίπρας μάχεται να σώσει Καρανίκες και αχούρια στην παιδεία, αλλά για τους πλουτοκράτες του ΣΕΒ πέρα βρέχει. Έστησαν Κέντρο Αριστείας. Ντροπή.

  Διαβάστε και φρίξτε... τι σκαρφίστηκαν οι πλουτοκράτες του ΣΕΒ, την ίδια ώρα που ο Τσίπρας, οι Γαβρόγλου, οι Πολάκηδες και οι "151 αντρειωμένοι" του "Ναι σε όλα για μια καρέκλα και έναν μισθό..." "αρματώθηκαν" και φυλάνε τα σύνορα μπας και περάσουν ξένοι δάκτυλοι..., με το "βίτσιο" της αριστείας... και χώσουν στη σοβιετία μας τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που γέννησαν κουτόφραγκοι και άλλοι της Δύσης...

  Καλούν, που λέτε, τους δημοσιογράφους, για την άλλη Τρίτη στον ΣΕΒ, να τους παρουσιάσουν, τι νομίζετε; Το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ (SEV Center of Excellence in Creative Leadership), που λειτουργεί στο ALBA και το οποίο έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της δημιουργικής ηγεσίας, ως βασικού συντελεστή (λέει) για την επιχειρηματική ανάπτυξη στην Ελλάδα. 

  Ποιος τους είπε, μωρέ, ότι εμείς θέλουμε ανάπτυξη πως μας αρέσει η, βιομηχανία και τα φουγάρα που καπνίζουνε; Τους Πολάκηδες τι τους έχουμε, σύντροφοι; Να καπνίζουνε και να βρίζουνε... τους έχουμε. Για τίποτε άλλο. 

  Αλλά πριν σχολιάσουμε το νέο "ατόπημα" του ΣΕΒ και της πλουτοκρατίας που εκπροσωπεί στη Βενεζουέλα μας... ας διαβάσουμε λίγα ακόμη για το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ, σε συνεργασία με το "ξενόφερτο" ALBA.

  Οι δράσεις του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ (λέει) απευθύνονται, κατά κύριο λόγο, σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη και περιλαμβάνουν: ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα δημιουργικότητας και ηγεσίας στην Ελλάδα και διεθνώς, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μεταξύ ακαδημαϊκών και διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων, ημερίδες για τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις καθώς και ένα ετήσιο συνέδριο για τις σύγχρονες τάσεις και πρακτικές στη δημιουργική ηγεσία σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. 

  Άντε τώρα να τολμήσεις να τα περάσεις αυτά στους κρατικούς Καρανίκες του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί όχι... και στους άλλους των παλιών... των φαύλων από τους οποίους μας απάλλαξε... ο ΣΥΡΙΖΑ. 

  Ε, και; θα σου πουν οι "αντάρτες" του ΣΥΡΙΖΑ (που έβαλαν φυσεκλίκια και πολεμάνε την προδοσία με την προσπάθεια τροποποίησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα Πανεπιστήμια). Μπορούμε να τα εξηγήσουμε αυτά στους Καρανίκες μας; Και τι θα τα κάνουμε εμείς τόσα μαγαζιά με χόρτο και σκόνη... μέσα και έξω από τα κρατικά αχούρια... Πώς θα τα κάνουμε αυτά στο ALBA και στα κολέγια της πλουτοκρατίας; Θα ουρλιάξουν από τις ντουντούκες τους...

  Ασφαλώς και δεν έχουμε κανέναν λόγο να δώσουμε με το σημερινό μας σημείωμα, μεγαλύτερη διάσταση στα όσα ήδη ειπώθηκα και γράφτηκαν για την, όντως ιστορικά εγκληματική, στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην ελληνική νεολαία. Τις προσωπικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ΣΥΡΙΖΑ του 2015, έχει  ημερομηνία οριστικής λήξης.

  Για να μην ξεφύγουμε όμως και από την επικαιρότητα αντιγράφουμε ένα μέρος από τη χθεσινή (επί του θέματος) δήλωση της πρώην υπουργού Παιδείας και Επιτρόπου Άννας Διαμαντοπούλου (γνωστής και από τον μοναδικό μεταρρυθμιστικό –αλλά και περιπετειώδη– νόμο Διαμαντοπούλου για την Παιδεία) την οποία θεωρούμε και εύστοχη πέρα για πέρα. 

   "...Ενώ οι πλούσιοι αυτού του τόπου ( λέει μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου) έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα καλύτερα σχολεία και Πανεπιστήμια του εξωτερικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τον εκσυγχρονισμό και την άμιλλα μεταξύ των Δημόσιων Πανεπιστημίων και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων να μην ξενιτεύονται, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τη χώρα...". 

  Με τούτα και με εκείνα όμως, τι να πεις για την (άριστη κατά την άποψή μας) πρωτοβουλία του Κέντρου Αριστείας (ΣΕΒ και ALBA) να δοθεί το "παρών" και της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στην αναβάθμιση στελεχών, επιχειρήσεων που συντηρούν το κουράγιο τους να λειτουργούν στην Ελλάδα. Και ας ανατροφοδοτούν, το οξυγόνο της ελπίδας τους, από την νοσταλγία ότι η "σκιά", της χθεσινής και προχθεσινής ελληνικής βιομηχανίας, έχει μέλλον (μέσα στο άθλιο πολιτικό περιβάλλον που ζούμε) και θα βρει θέση στον βιομηχανικό χάρτη, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που σχηματοποιούν ήδη, τα οράματα της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή βιομηχανία.

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων